Skip to main content

Γιατί εθισμός θεωρείται μια χρόνια ασθένεια εγκεφάλου

 Γιατί εθισμός θεωρείται μια χρόνια ασθένεια εγκεφάλου
Ο εθισμός είναι μια χρόνια ασθένεια του εγκεφάλου που είναι πιο σχετικά με τη νευρολογία του εγκεφάλου από τις εξωτερικές εκδηλώσεις των προβλημάτων συμπεριφοράς και κακές επιλογές, σύμφωνα με μια ομάδα επαγγελματιών εθισμού φαρμάκου.

Τον Απρίλιο του 2011, η American Society of Addiction Medicine (ASAM) κυκλοφόρησε το νέο της Καθορισμός της Τοξικομανίας , η οποία, για πρώτη φορά, επεκτείνει τον εθισμό ώστε να περιλαμβάνει συμπεριφορές, εκτός από προβληματικές κατάχρηση ουσιών. Μια ομάδα 80 εμπειρογνωμόνων εθισμό εργάστηκε για τέσσερα χρόνια για να φτάσει στο νέο ορισμό του εθισμού και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο εθισμός είναι σχετικά με την υποκείμενη νευρολογίας της συμπεριφοράς του εγκεφάλου, όχι για έξω.

Εθισμός Αλλάζει σύστημα ανταμοιβής του εγκεφάλου σας

Εθισμός επηρεάζει ανταμοιβής του εγκεφάλου σας, τα κίνητρα, τη μνήμη, και τα σχετικά κυκλώματα στο βαθμό που τα κίνητρά σας αλλάξει έτσι ώστε εθιστικές συμπεριφορές σας αντικαταστήσει υγιή, συμπεριφορές αυτο-φροντίδας.

το σύστημα ανταμοιβής του εγκεφάλου είναι επίσης μεταβάλλεται με τέτοιο τρόπο ώστε η μνήμη των προηγούμενων ανταμοιβών, είτε πρόκειται για φαγητό, το σεξ ή τα ναρκωτικά μπορεί να προκαλέσει μια βιολογική και συμπεριφορική απάντηση ασχολούνται με την εθιστική συμπεριφορά και πάλι, παρά τις αρνητικές συνέπειες, και μερικές φορές ακόμα κι αν βρίσκετε πλέον ακόμα και την ευχαρίστηση στη δραστηριότητα.

Impulse ελέγχου είναι επίσης Altered

Εθισμός επηρεάζει επίσης την μετωπιαίο φλοιό του εγκεφάλου σας με τέτοιο τρόπο ώστε να αλλάξει έλεγχο των παρορμήσεων και την κρίση σας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την «παθολογική άσκηση των ανταμοιβών,» ASAM λέει, όταν τοξικομανείς επιστρέψουν στην εθιστική συμπεριφορά τους, προκειμένου να «αισθάνεται φυσιολογικά».

Το μετωπιαίο φλοιό εμπλέκεται στην αναστολή παρορμητικότητα και καθυστερώντας ικανοποίηση. Επειδή αυτή η περιοχή του εγκεφάλου που συνεχίζει να αναπτύσσεται σε νεαρή ενήλικη ζωή, οι ειδικοί ASAM ότι αυτό είναι ο λόγος για πρώιμη έναρξη της έκθεσης σε ουσίες που συνδέεται με την μετέπειτα ανάπτυξη του εθισμού.

Χαρακτηριστικά της Τοξικομανίας

Σύμφωνα με τον ορισμό ASAM, εθισμός χαρακτηρίζεται από:

 • Αδυναμία να απέχουν συστηματικά
 • Απομείωση στην έλεγχος της συμπεριφοράς
 • Λαχτάρα ή αυξημένη «πείνα» για φάρμακα ή επιβράβευση εμπειρίες
 • Μειωμένη η αναγνώριση των προβλημάτων με τις συμπεριφορές και τις σχέσεις σας
 • Μια δυσλειτουργική συναισθηματική αντίδραση

Άλλα χαρακτηριστικά των εθιστική συμπεριφορά

Αυτές οι συνθήκες είναι επίσης κοινώς υπάρχουν σε εθισμό:

 • Οι πόθους και εθιστικές συμπεριφορές που προκαλούνται από εξωτερικά ερεθίσματα
 • Ο κίνδυνος της υποτροπής, ακόμη και μετά από μεγάλες περιόδους αποχής
 • Αντίσταση στην αλλαγή, παρά την αύξηση των προβλημάτων

Μειωμένη ελέγχου και απόφαση Προβλήματα

ASAM λέει ότι οι εκδηλώσεις συμπεριφοράς και τις επιπλοκές του εθισμού, που οφείλεται σε διαταραχή ελέγχου, μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • Η συμμετοχή σε περισσότερες εθιστική συμπεριφορά από ό, τι προορίζεται
 • Αύξηση του χρόνου απουσίας από την εργασία ή το σχολείο
 • Η συνέχιση της χρήσης της ουσίας παρά τις σωματικές ή ψυχολογικές συνέπειες
 • Στένωση των εξαρτησιογόνων ρεπερτορίου συμπεριφορά σας? Για παράδειγμα, μπορείτε να πιείτε μόνο ένα εμπορικό σήμα ενός συγκεκριμένου τύπου του αλκοόλ
 • Έλλειψη ετοιμότητας για βοήθεια, παρά την αποδοχή ενός προβλήματος

Εθισμός μπορεί να προκαλέσει γνωστικές αλλαγές

Γνωστική αλλαγές στον εθισμό μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • Ενασχόληση με την ουσία ή εθιστική συμπεριφορά
 • Μια αλλαγμένη αίσθηση των πλεονεκτημάτων και των μειονεκτημάτων των εθιστικών συμπεριφορών
 • Μια ψεύτικη πεποίθηση ότι τα προβλήματα σας δεν είναι προβλέψιμες συνέπειες του εθισμού

Εθισμός μπορεί να προκαλέσει συναισθηματικές αλλαγές

ASAM πιστεύει συναισθηματικές αλλαγές στον εθισμό μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • Αυξημένο άγχος, δυσφορία, και συναισθηματικό πόνο
 • Οι καταστάσεις που φαίνονται περισσότερο άγχος από ό, τι πραγματικά είναι
 • Δυσκολία τον εντοπισμό και την έκφραση των συναισθημάτων

Ο λόγος για έναν νέο ορισμό της τοξικομανίας

Στο παρελθόν, η διάγνωση του εθισμού έχει επικεντρωθεί σε εξωτερικές εκδηλώσεις της συμπεριφοράς ενός ατόμου, το οποίο μπορεί να παρατηρηθεί και να επιβεβαιωθεί από τυποποιημένα ερωτηματολόγια. Ο νέος ορισμός του εθισμού αντί να επικεντρώνεται στο τι συμβαίνει μέσα σας, στο μυαλό σας.

Οι ειδικοί σε ASAM ελπίζουν νέο ορισμό τους οδηγεί σε μια καλύτερη κατανόηση της εξέλιξης της νόσου, που λένε είναι βιολογική, ψυχολογική, κοινωνική και πνευματική στην εκδήλωση της. Ο εθισμός μπορεί να εκδηλωθεί σε πολλές συμπεριφορές πέρα ​​από την κατάχρηση ουσιών.

Οι επιπτώσεις για την Θεραπεία

Παραδοσιακά, τα άτομα με εξαρτήσεις έχουν ζητήσει και λάβει θεραπεία για μια συγκεκριμένη ουσία ή συμπεριφορά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μερικές φορές στο πρόσωπο αντικατάσταση ενός εθισμού με ένα άλλο, αυτό που ASAM αποκαλεί «παθολογική άσκηση των ανταμοιβών» -γιατί η υποκείμενη αιτία δεν υποβλήθηκε σε επεξεργασία.

ASAM δείχνει ότι η συνολική θεραπεία του εθισμού θα πρέπει να επικεντρωθεί σε όλες τις ενεργές και τις πιθανές ουσίες και συμπεριφορές που θα μπορούσαν να είναι εθιστικό. ASAM φρόντισε να επισημάνει ότι το γεγονός ότι ο εθισμός είναι ένα πρωτεύον, η χρόνια ασθένεια του εγκεφάλου δεν απαλλάσσει τους εξαρτημένους από την ανάληψη της ευθύνης για τις συμπεριφορές τους.

Ακριβώς όπως τα άτομα με καρδιακές παθήσεις ή διαβήτη πρέπει να αναλάβει προσωπικά την ευθύνη για τη διαχείριση της ασθένειάς τους, εάν έχετε έναν εθισμό, θα πρέπει επίσης να λαμβάνουν τα αναγκαία μέτρα για την ελαχιστοποίηση ευκαιρία σας υποτροπής βήματα, είπε ASAM.