Skip to main content

Μια επισκόπηση της διαχείρισης του άγχους – Πώς να μειώσει τις επιπτώσεις του στρες στη ζωή σας

Μια επισκόπηση της διαχείρισης του άγχους - Πώς να μειώσει τις επιπτώσεις του στρες στη ζωή σας
Όλοι βιώνουν άγχος στη ζωή μας. Επειδή η συντριπτική πλειοψηφία των προβλημάτων υγείας που προκαλούνται ή επηρεάζονται από το στρες, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε πώς το στρες επηρεάζει το σώμα σας και να μάθετε αποτελεσματικές τεχνικές διαχείρισης του στρες για να κάνουν την εργασία άγχος για σας και όχι εναντίον σας.

Τι είναι το άγχος;

Το άγχος είναι η αντίδραση του σώματός σας να τις αλλαγές στη ζωή σας. Επειδή η ζωή απαιτεί συνεχή αλλαγή (που κυμαίνονται από την αλλαγή θέσεις από το σπίτι στη δουλειά κάθε πρωί στην προσαρμογή σε σημαντικές αλλαγές στη ζωή όπως ο γάμος, το διαζύγιο ή το θάνατο ενός αγαπημένου προσώπου), δεν υπάρχει αποφυγή του στρες. Αυτός είναι ο λόγος που ο στόχος σας δεν πρέπει να είναι η εξάλειψη όλων των άγχος, αλλά να εξαλείψει περιττό άγχος και να διαχειρίζονται αποτελεσματικά τα υπόλοιπα. Υπάρχουν μερικές κοινές αιτίες του στρες που πολλοί άνθρωποι βιώνουν, αλλά κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός.

Αιτίες του στρες

Το στρες μπορεί να προέρχονται από πολλές πηγές, οι οποίες είναι γνωστές ως «στρεσογόνους παράγοντες.» Επειδή η εμπειρία μας για το τι θεωρείται «άγχος» που έχει δημιουργηθεί από το μοναδικό αντιλήψεις μας για το τι θα συναντήσουν στη ζωή τους (με βάση τη δική μας μείγμα από τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας, των διαθέσιμων πόρων, συνήθη πρότυπα σκέψης και περισσότερο), η κατάσταση μπορεί να εκληφθεί ως «αγχωτικό “από ένα άτομο και μόνο“δύσκολο”από κάποιον άλλο.

Με απλά λόγια, σκανδάλη το άγχος ενός ατόμου μπορεί να μην εγγραφούν ως αγχωτικό για κάποιον άλλο. Τούτου λεχθέντος, ορισμένες καταστάσεις που τείνουν να προκαλούν περισσότερο άγχος στους περισσότερους ανθρώπους και μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο της επαγγελματικής εξουθένωσης. Για παράδειγμα, όταν βρισκόμαστε σε καταστάσεις όπου υπάρχουν υψηλές απαιτήσεις από εμάς? όπου έχουμε λίγο έλεγχο και λίγες επιλογές? όπου δεν αισθάνονται εξοπλισμένη? όπου μπορεί να κριθεί αυστηρά από τους άλλους? και όπου συνέπειες για την αποτυχία είναι απότομες και απρόβλεπτες, έχουμε την τάση να πάρει τόνισε.

Εξαιτίας αυτού, πολλοί άνθρωποι τόνισαν από τις δουλειές τους, τις σχέσεις τους, τα οικονομικά ζητήματα, τα προβλήματα υγείας, και πιο πεζά πράγματα, όπως ακαταστασία ή φορτωμένο πρόγραμμά τους. Μαθαίνοντας δεξιότητες για την αντιμετώπιση αυτών των στρεσογόνων παραγόντων μπορεί να βοηθήσει να μειώσει την εμπειρία σας από το άγχος.

Επιπτώσεις του στρες

Ακριβώς όπως το άγχος γίνεται αντιληπτή με διαφορετικό τρόπο από τον καθένα μας, το άγχος μας επηρεάζει όλους με τρόπους που είναι μοναδική για μας.

Ένα άτομο μπορεί να εμφανίσουν πονοκεφάλους, ενώ κάποιος άλλος μπορεί να βρει το στομάχι είναι μια κοινή αντίδραση, και ένα τρίτο μπορεί να αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε από μια σειρά άλλων συμπτωμάτων. Ενώ όλοι αντιδρούν στο στρες στο δικό μας τρόπο, υπάρχει ένας μακρύς κατάλογος των συνήθως έμπειροι επιπτώσεις του στρες που κυμαίνονται από ήπια έως απειλητική για τη ζωή. Το στρες μπορεί να επηρεάσει την ανοσία, η οποία μπορεί να επηρεάσει σχεδόν όλους τους τομείς της υγείας. Το στρες μπορεί να επηρεάσει τη διάθεση με πολλούς τρόπους, όπως καλά.

Αν βρείτε τον εαυτό σας βιώνει σωματικά συμπτώματα νομίζετε ότι μπορεί να σχετίζονται με το στρες, μιλήστε με το γιατρό σας για να βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει ό, τι μπορεί για να διασφαλίσει την υγεία σας. Τα συμπτώματα που μπορεί να επιδεινωθεί από το στρες δεν είναι «όλα στο κεφάλι σου» και θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη.

Η δημιουργία ενός σχεδίου διαχείρισης του στρες είναι συχνά ένα μέρος ενός σχεδίου για τη συνολική ευεξία.

Η αποτελεσματική διαχείριση του άγχους

Το άγχος μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Τα καλύτερα σχέδια διαχείρισης του άγχους περιλαμβάνουν συνήθως ένα μείγμα από relievers στρες που αντιμετωπίζουν το στρες σωματικά και ψυχολογικά και να συμβάλει στην ανάπτυξη της ανθεκτικότητας και την αντιμετώπιση των δεξιοτήτων.

  • Χρησιμοποιήστε γρήγορη ανακουφιστικά στρες. Ορισμένες τεχνικές ανακούφιση από το στρες μπορεί να λειτουργήσει μέσα σε λίγα λεπτά να ηρεμήσει αντίδραση στο στρες του οργανισμού. Οι τεχνικές αυτές προσφέρουν μια «γρήγορη λύση» που σας βοηθά να αισθάνεστε πιο ήρεμη αυτή τη στιγμή, και αυτό μπορεί να βοηθήσει με διάφορους τρόπους. Όταν αντίδραση στο στρες σας δεν ενεργοποιείται, μπορεί να προσεγγίσει τα προβλήματα πιο προσεκτικά και προληπτικά. Μπορεί να είναι λιγότερο πιθανό να επιτίθεμαι σε άλλους από την απογοήτευση, η οποία μπορεί να κρατήσει τις σχέσεις σας υγιείς. Τσουχτερός αντίδραση στο στρες σας εν τη γενέσει μπορεί επίσης να σας κρατήσει από τη βίωση χρόνιου στρες.
    Γρήγορη ανακουφιστικά στρες, όπως ασκήσεις αναπνοής, για παράδειγμα, δεν μπορεί να οικοδομήσει την αντοχή σας για το μέλλον το άγχος ή την ελαχιστοποίηση των στρεσογόνων παραγόντων που αντιμετωπίζετε, αλλά μπορεί να βοηθήσει να ηρεμήσει τη φυσιολογία του σώματος όταν η αντίδραση στο στρες ενεργοποιείται.
  • Αναπτύξτε συνήθειες αντι-στρες. Ορισμένες τεχνικές είναι λιγότερο βολικό να χρησιμοποιήσετε όταν είστε στη μέση μια αγχωτική κατάσταση. Αλλά αν τους ασκούν τακτικά, μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε το άγχος γενικά με το να είναι λιγότερο αντιδραστικό σε αυτό και περισσότερο σε θέση να αντιστρέψει αντίδραση στο στρες σας γρήγορα και εύκολα.
    Η μακροχρόνια υγιεινές συνήθειες, όπως η άσκηση ή το κανονικό διαλογισμό, μπορούν να βοηθήσουν στην προώθηση της προσαρμοστικότητας προς στρεσογόνους παράγοντες αν τους ένα κανονικό μέρος της ζωής σας. Δεξιότητες επικοινωνίας και άλλες δεξιότητες ζωής μπορεί να είναι χρήσιμη για τη διαχείριση των στρεσογόνων παραγόντων και αλλάζοντας τον τρόπο που αισθανόμαστε από το «συγκλονισμένοι» σε «αμφισβήτηση» ή ακόμα και «διεγείρεται».
  • Εξάλειψη στρεσογόνους παράγοντες, όταν μπορείτε. Μπορεί να μην είστε σε θέση να εξαλείψει εντελώς το άγχος από τη ζωή σας ή ακόμα και τους μεγαλύτερους παράγοντες άγχους, αλλά υπάρχουν περιοχές όπου μπορείτε να το ελαχιστοποιήσετε και να το πάρετε σε ένα διαχειρίσιμο επίπεδο. Κάθε στρες που μπορείτε να κόψετε μπορεί να ελαχιστοποιήσει συνολικό φορτίο του άγχους σας. Για παράδειγμα, τελειώνει ακόμη μία τοξική σχέση μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσουν πιο αποτελεσματικά με άλλους το άγχος που βιώνουν γιατί μπορεί να αισθάνονται λιγότερο συγκλονισμένοι.

Ανακαλύπτοντας μια μεγάλη ποικιλία από τεχνικές διαχείρισης του στρες, και στη συνέχεια, επιλέγοντας ένα μίγμα που ταιριάζει στις ανάγκες σας, μπορεί να είναι μια βασική στρατηγική για την αποτελεσματική ανακούφιση από το στρες.

Συχνές Ερωτήσεις Σχετικά με το στρες

Είναι στρες Αναπόφευκτα επιβλαβής για την υγεία;
Βασικά, όχι. Υπάρχουν αρκετοί διαφορετικοί τύποι του στρες που κυμαίνονται από eustress, η οποία είναι μια θετική και συναρπαστική μορφή στρες, σε χρόνιο στρες, το οποίο έχει συνδεθεί με πολλά σοβαρά προβλήματα υγείας και είναι ο τύπος του αρνητικού στρες πιο συχνά αναφέρεται στις ειδήσεις. Ενώ θέλουμε να διαχειριστείτε ή την εξάλειψη των αρνητικών είδη του στρες, θέλουμε επίσης να κρατήσει θετική μορφές του στρες στη ζωή μας για να μας βοηθήσει να παραμένουν ζωτικής σημασίας και ζωντανό. Ωστόσο, αν βιώνουμε πάρα πολύ άγχος στη ζωή μας, ακόμα και «καλό» στρες μπορεί να συμβάλει σε υπερβολικά επίπεδα στρες, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε αίσθημα συγκλονισμένοι ή με αντίδραση στο στρες σας ενεργοποιείται για πάρα πολύ καιρό. Αυτός είναι ο λόγος που είναι ακόμα σημαντικό να μάθουμε να χαλαρώσει το σώμα και το μυαλό σας τακτά χρονικά διαστήματα και θα περιορίσει τη περιττό άγχος όποτε είναι δυνατόν.

Πώς μπορώ να καταλάβω ότι είμαι πάρα πολύ άγχος;
Το άγχος μας επηρεάζει όλους με διαφορετικούς τρόπους, δεν είναι όλα από τα οποία είναι αρνητικά. (Στην πραγματικότητα, το άγχος μιας συναρπαστικής ζωής μπορεί στην πραγματικότητα να χρησιμεύσει ως ένα καλό κίνητρο και να κρατήσει τα πράγματα ενδιαφέροντα.) Όταν τα επίπεδα του άγχους πάρει πάρα πολύ έντονη, όμως, υπάρχουν κάποια συμπτώματα άγχους που πολλοί άνθρωποι βιώνουν. Για παράδειγμα, πονοκεφάλους, ευερεθιστότητα, και «ασαφή τρόπο σκέψης», μπορεί όλα να είναι συμπτώματα που είστε κάτω από πάρα πολύ άγχος. Αν και δεν είναι όλοι όσοι είναι κάτω από την πίεση θα παρουσιαστούν αυτά τα συγκεκριμένα συμπτώματα, πολλοί βούληση. Αν διαπιστώσετε ότι δεν μπορείτε να συνειδητοποιήσετε πόσο τόνισε θα είναι μέχρι να είναι συγκλονισμένοι, είναι σημαντικό να μάθουν να παρατηρήσετε λεπτές συνθήματα το σώμα σας και τη συμπεριφορά σας, σχεδόν σαν μια εξωτερική δύναμη παρατηρητή. Για να παρατηρήσετε πώς το σώμα σας αντιδρά στο στρες, μπορείτε να δοκιμάσετε αυτό το διαλογισμό σάρωση σώματος (βοηθά να χαλαρώσετε την ίδια στιγμή).

Τι μπορώ να κάνω όταν αισθάνομαι συγκλονισμένοι από άγχος;
Όλοι αισθάνονται συγκλονισμένοι από καιρό σε καιρό? αυτό είναι φυσιολογικό. Αν και είναι σχεδόν αδύνατο να εξαλειφθεί φορές, όταν τα γεγονότα συνωμοτούν και αντίδραση στο στρες του σώματος ενεργοποιείται, υπάρχουν τρόποι που μπορείτε γρήγορα να αντιστρέψει αντίδραση του σώματός σας με το στρες, εξουδετερώνοντας την βλάβη στην υγεία σας και κρατώντας σας σκέφτεται σαφής, ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει πιο αποτελεσματικά με ό, τι συμβαίνει στη στιγμή.

Είναι ένας τρόπος να είναι λιγότερο πλήττονται από άγχος υπάρχει;
Στην πραγματικότητα, ασκώντας μια τακτική τεχνική διαχείριση του άγχους ή δύο, μπορείτε να εξαλείψει ορισμένες από το άγχος που αισθάνεστε αυτή τη στιγμή και να κάνει τον εαυτό σας πιο ανθεκτικές στην αντιμετώπιση του στρες στο μέλλον. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά πράγματα που μπορείτε να δοκιμάσετε, που κυμαίνονται από μια πρωινή βόλτα σε μια βραδιά πρακτική journaling σε μόλις κάνει περισσότερο χρόνο για τους φίλους. Το κόλπο είναι να βρείτε κάτι που να ταιριάζει με τον τρόπο ζωής και την προσωπικότητά σας, έτσι είναι πιο εύκολο να κολλήσει με.