Skip to main content

Μια επισκόπηση της διπολικής διαταραχής – Εξερευνήστε βασικές διαφορές μεταξύ των τύπων

Μια επισκόπηση της διπολικής διαταραχής - Εξερευνήστε βασικές διαφορές μεταξύ των τύπων

συμπτώματα

Παρά τη σημαντική διαφορά, όταν πρόκειται για μανία στους δύο τύπους της διπολικής διαταραχής, υπάρχουν αρκετές ομοιότητες με τα συμπτώματα.

Καταθλιπτικά επεισόδια
Στη διπολική διαταραχή τύπου Ι, ένα μείζον καταθλιπτικό επεισόδιο (ένα ή περισσότερα)  συνήθως  συμβαίνει, αλλά δεν απαιτείται. Η διπολική ΙΙ διαταραχή περιλαμβάνει ένα ή περισσότερα μείζονα καταθλιπτικά επεισόδια. Τα συνήθη συμπτώματα που εμφανίζονται σε ένα μείζον καταθλιπτικό επεισόδιο περιλαμβάνουν:

 • Αϋπνία ή υπερυπνία
 • Ανεξήγητη ή ανεξέλεγκτη κλάμα
 • έντονη κόπωση
 • Απώλεια του ενδιαφέροντος για πράγματα που ο ασθενής έχει κατά τη διάρκεια της Ευθυμίας
 • Επαναλαμβανόμενες σκέψεις θανάτου ή αυτοκτονίας

Και οι δύο διαταραχές μπορεί να περιλαμβάνουν περιόδους  Ευθυμία -symptom χωρίς ή «κανονικό», δηλώνει.

Μανία
μανιακό επεισόδια διαρκούν τουλάχιστον επτά ημέρες. Ένα άτομο βιώνει μια μανιακό επεισόδιο μπορεί να εμφανίσουν:

 • Τα συναισθήματα ευφορίας
 • Μικρότερη ανάγκη για ύπνο
 • Αυξημένη σεξουαλική επιθυμία
 • Ψευδαισθήσεις ή παραληρητικές ιδέες
 • Σημαντική αύξηση στον τομέα της ενέργειας

Κατά τη διάρκεια ενός μανιακού επεισοδίου, τα άτομα μπορούν να συμμετάσχουν σε επικίνδυνες ή απερίσκεπτη συμπεριφορά. Για παράδειγμα, κάποιος μπορεί να επιδοθούν σε επικίνδυνη σεξουαλική συμπεριφορά, ξοδεύουν υπερβολικά ποσά των χρημάτων, ή να κάνετε παρορμητικές αποφάσεις.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι βιώνει η μανία δεν σημαίνει αυτόματα ένα πρόσωπο θα γίνει βίαιο ή επικίνδυνο.

Μερικές φορές οι άνθρωποι υποθέτουν μια «μανιακό επεισόδιο» σημαίνει ότι κάποιος μετατρέπεται σε ένα «μανιακός». Αυτό δεν είναι αλήθεια.

Υπομανίας
Ένα άτομο βιώνει μια υπομανίας επεισόδιο μπορεί να εμφανίσουν παρόμοια συμπτώματα, αλλά η λειτουργία τους δεν θα μειωθεί σημαντικά. Πολλά άτομα που βιώνουν υπομανίας που σχετίζεται με διπολική ΙΙ απολαύσετε την αυξημένη ενέργεια και μειωμένη ανάγκη για ύπνο.

Ένα επεισόδιο υπομανίας δεν θα κλιμακωθεί σε σημείο που ένα άτομο χρειάζεται νοσηλεία, η οποία μπορεί να συμβεί με ένα άτομο που βιώνει μανία, ειδικά αν αυτός ή αυτή γίνεται ένα κίνδυνο για τους άλλους ή / και τον εαυτό τους.

Αιτίες

Αν και η ακριβής αιτία της διπολικής διαταραχής Ι παραμένει ασαφής, η γενετική πιστεύεται ότι παίζουν σημαντικό ρόλο. Αυτό αποδεικνύεται, εν μέρει, από μελέτες διδύμων στην οποία μία ή και οι δύο είχαν μια διπολική Ι διάγνωση. Σε 40 τοις εκατό των πανομοιότυπα δίδυμα (αυτών με όμοια σύνολα γονιδίων), οι δύο δίδυμοι βρέθηκαν να είναι διπολική σε σύγκριση με λιγότερο από 10 τοις εκατό των αδελφικών διδύμων (που δεν μοιράζονται όλα τα ίδια γονίδια).

Άλλοι παράγοντες που συμβάλλουν περιλαμβάνουν ανωμαλίες στο κύκλωμα του εγκεφάλου ενός ατόμου, παρατυπίες σε νευροδιαβιβαστές, και περιβαλλοντικοί παράγοντες, όπως παιδικό τραύμα ή κακοποίηση.

Διάγνωση

Όταν διάγνωση διπολικής διαταραχής (ανεξάρτητα από τον τύπο), ένας γιατρός ή κλινικός ιατρός πρέπει να αποκλειστούν άλλες ασθένειες, όπως η μανιοκαταθλιπτική διαταραχή, σχιζοφρένεια, παραληρητική διαταραχή ή διαταραχή σχιζοφρενικής.

Η διπολική διαταραχή δεν μπορεί να διαγνωστεί όπως άλλες ασθένειες όπου μια εξέταση αίματος, ακτίνες Χ, ή φυσική εξέταση μπορεί να παράσχει μια οριστική διάγνωση. Η διάγνωση βασίζεται σε ένα σύνολο κριτηρίων που ένα πρόσωπο πρέπει να πληροί προκειμένου να θεωρείται διπολική.

Μια τεκμηριωμένη διάγνωση είναι πιθανό να περιλαμβάνουν ειδικές εξετάσεις για να αποκλειστούν άλλες φυσικές αιτίες. Αυτό μπορεί να συνεπάγεται μια οθόνη φάρμακο, δοκιμές απεικόνισης (αξονική τομογραφία ή MRI του εγκεφάλου), ηλεκτροεγκεφαλογράφημα (EEG), και μια πλήρη μπαταρία των διαγνωστικών εξετάσεων αίματος. Ο γιατρός σας θα σας ζητήσει επίσης ερωτήματα, και θα πρέπει να κάνουμε το καλύτερο για να συνεργαστεί στενά με την ομάδα υγειονομικής περίθαλψής σας για να επιβεβαιωθεί η διάγνωση και να βρει το σωστό σχέδιο θεραπείας για εσάς.

Θεραπευτική αγωγή

Η θεραπεία της διπολικής διαταραχής που είναι ιδιαίτερα εξατομικευμένη και με βάση τους τύπους και τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων ένα άτομο μπορεί να βιώνει.

σταθεροποιητές της διάθεσης είναι ο πυρήνας της διαδικασίας επεξεργασίας, και οι άλλοι παράγοντες χρησιμοποιούνται συχνά, όπως:

 • Ένα σταθεροποιητικό της διάθεσης, όπως το λίθιο
 • Αντισπασμωδικά για τη σταθεροποίηση ταλάντευση διάθεσης
 • Τα αντιψυχωσικά για τον έλεγχο ψυχωτικά συμπτώματα, όπως παραισθήσεις και ψευδαισθήσεις, καθώς και τα νεότερα «άτυπα» αντιψυχωτικά που έχουν ιδιότητες σταθεροποίησης της διάθεσης των δικών τους
 • Αντικαταθλιπτικά (λιγότερο συχνά συνταγογραφείται που μπορούν να προκαλέσουν ένα μανιακό επεισόδιο)

Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, ηλεκτροσπασμοθεραπεία (ECT) μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει στην ανακούφιση από τη μανία ή σοβαρή κατάθλιψη. 4

Και οι δύο τύποι πρέπει να είναι κατάλληλα επεξεργασμένα

Δεδομένου υπομανία είναι λιγότερο σοβαρή από τη μανία που συμβαίνει στην διπολική διαταραχή Ι, διπολική II είναι συχνά περιγράφεται ως «ηπιότερη» από ό, τι διπολική Ι-αλλά αυτό δεν είναι απολύτως ακριβή. Σίγουρα, οι άνθρωποι με διπολική μπορώ να έχω πιο σοβαρά συμπτώματα κατά τη διάρκεια της μανίας, υπομανίας, αλλά εξακολουθεί να είναι μια σοβαρή κατάσταση που μπορεί να έχει συνέπειες αλλάξουν τη ζωή μας και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί σωστά.

Επιπλέον, η έρευνα δείχνει ότι η διπολική διαταραχή ΙΙ κυριαρχείται από μεγαλύτερη και πιο σοβαρά επεισόδια κατάθλιψης. Στην πραγματικότητα, με την πάροδο του χρόνου, οι άνθρωποι με διπολική ΙΙ είναι λιγότερο πιθανό να επιστρέψει στην πλήρη φυσιολογική λειτουργία μεταξύ των επεισοδίων.

Μια  μελέτη  ειδικά κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η διπολική τύπου ΙΙ συνδέεται με φτωχότερη ποιότητα ζωής σχετιζόμενης με την υγεία σε σχέση με τον τύπο Ι Αυτό παρέμεινε ισχύει ακόμη και κατά τη διάρκεια μεγάλων περιόδων της Ευθυμίας.

Έτσι, οι ειδικοί τείνουν να πιστεύουν ότι η διπολική διαταραχή ΙΙ είναι εξίσου (αν όχι περισσότερο) απενεργοποίηση από διπολική διαταραχή τύπου Ι, διότι μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερες ημέρες της ζωής πέρασε σε ύφεση και δεν κάνει, καθώς και τη συνολική μεταξύ των επεισοδίων. Η σωστή θεραπεία θα πρέπει να συνεχιστεί για όλους τους τύπους των διπολικών διαταραχών, και θα πρέπει να συνεργαστεί στενά με την ομάδα υγειονομικής περίθαλψής σας για να καταλάβω την καλύτερη θεραπεία για εσάς.

Μαρκίζα

Όπως συμβαίνει με πολλές συνθήκες ψυχικής υγείας, διπολική διαταραχή συνδέεται με ένα συγκεκριμένο στίγμα στην κοινωνία, η οποία μπορεί να κάνουν για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση πιο δύσκολη για σας ή ενός αγαπημένου προσώπου. Να ξέρετε ότι το στίγμα πολύ συχνά αναπτύσσεται λόγω της έλλειψης γνώσης όσους κάνουν σχόλια ή διακρίσεις είναι συνήθως αγνοούν ή να έχουν το φόβο που βασίζονται σε αυτό που νομίζουν ότι ξέρουν για τη διαταραχή.

Το αν ή όχι κάποιος με διπολική αντιμετωπίζει στίγμα άμεσα, ξέρουν ότι ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση είναι να συνδεθούν με άλλους που έχουν να αντιμετωπίζουν και να πάρει επαγγελματική βοήθεια. Μπορείτε επίσης να καταπολεμήσει το στίγμα θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσει καλύτερα, και να διαβάσετε σχετικά με τα δικαιώματά σας.

Σε παιδιά

Η διπολική διαταραχή μπορεί να εμφανιστεί σε παιδιά κάθε ηλικίας. Είναι σημαντικό για τους γονείς και τους φροντιστές να γνωρίζουν τα μοναδικά σημάδια, θα πρέπει να δώσουν προσοχή στην λειτουργία ενός παιδιού, τα συναισθήματα, και κάθε οικογενειακό ιστορικό της διαταραχής. Με την έγκαιρη διάγνωση, το σχέδιο θεραπείας για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων μπορεί να καθοριστεί καλύτερα.

τελική Σκέψης

Η διπολική διαταραχή είναι μια σύνθετη διαταραχή της διάθεσης. Αν ανησυχείτε ότι εσείς ή ένα αγαπημένο πρόσωπο έχει τα συμπτώματα της διπολικής επεισοδίου, ζητήστε ιατρική βοήθεια για τη σωστή αξιολόγηση.

Παρά το γεγονός ότι η διπολική δεν είναι ιάσιμη, είναι θεραπεύσιμη. Με τη σωστή φαρμακευτική αγωγή και υποστήριξη, τα συμπτώματα μπορούν να αντιμετωπιστούν στο σημείο όπου η ποιότητα της ζωής δεν επηρεάζεται δραστικά.