Skip to main content

Μια επισκόπηση της Τοξικομανίας και θεραπεία

 Μια επισκόπηση της Τοξικομανίας και θεραπεία
Για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο εθισμός εννοείται μια ανεξέλεγκτη συνήθεια της χρήσης αλκοόλ ή άλλων φαρμάκων. Πιο πρόσφατα, η έννοια του εθισμού έχει επεκταθεί για να περιλάβει συμπεριφορές, όπως τα τυχερά παιχνίδια, καθώς και ουσίες, ακόμα και απλοί και αναγκαία δραστηριότητες, όπως η άσκηση και η διατροφή. Το κλειδί είναι ότι το άτομο βρίσκει τη συμπεριφορά ευχάριστη με κάποιο τρόπο και εμπλέκεται υπερβολικά στη συμπεριφορά ως τρόπο αντιμετώπισης της ζωής. Μέχρι τη στιγμή που ένα άτομο έχει εθιστεί, η συμπεριφορά θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα στη ζωή ενός ατόμου από όσα επιλύει.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για Εξαρτήσεις

Ενώ ο εθισμός σε ουσίες που συχνά εμφανίζεται σαφής, υπάρχει κάποια διαμάχη σχετικά με το ποιες ουσίες είναι πραγματικά εθιστικό. Οι τρέχουσες κατευθυντήριες γραμμές μέσα από το Διαγνωστικό και Στατιστικό Εγχειρίδιο των Ψυχικών Διαταραχών, ή DSM 5, δείχνουν ότι οι περισσότεροι ψυχοδραστικές ουσίες, συμπεριλαμβανομένων των φαρμάκων, έχουν τη δυνατότητα να είναι εθιστικό.

Τι γίνεται με Συμπεριφορική Εξαρτήσεις;

Εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη συζήτηση για το αν πολλά «συμπεριφοράς» εθισμοί είναι «αλήθεια» εξαρτήσεις. Απαιτείται περισσότερη έρευνα για να διευκρινιστεί αυτό το θέμα. Εθισμού στα τυχερά παιχνίδια είναι μια συμπεριφορική εξάρτηση που έχει αναγνωριστεί εδώ και πολλά χρόνια ως ώθηση διαταραχή ελέγχου. Είναι πλέον χαρακτηριστεί ως διαταραχή τυχερά παιχνίδια στο DSM.

Εξαρτήσεις χρειάζονται χρόνο για να αναπτυχθούν. Είναι απίθανο ότι ένα άτομο θα εθιστούν μετά τη χρήση μιας ουσίας μία φορά, αν και είναι δυνατόν να αναπτυχθεί ένα πρόβλημα ψυχικής υγείας ή να πεθάνει από υπερβολική δόση ή άλλη επιπλοκή μετά από μία χρήση ορισμένων ουσιών.

Αν και υπάρχουν ορισμένες σχολές σκέψης που κηρύσσουν την ανάγκη για πλήρη αποχή, πολλοί άνθρωποι είναι σε θέση να μάθουν να ελέγχουν εθιστικές συμπεριφορές, όπως η κατανάλωση αλκοόλ, φαγητό, ψώνια και το σεξ. Είτε αυτό είναι μια καλή ιδέα για σας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και είναι καλύτερο να αποφασίζεται σε συνεργασία με τον γιατρό ή τον θεραπευτή σας.

χρήση ουσιών δεν είναι πάντα μια ένδειξη του εθισμού, αν και η χρήση ναρκωτικών φέρει πολλά για την υγεία και των κοινωνικών κινδύνων, καθώς και τον εθισμό. Οι γονείς δεν θα πρέπει να αναλάβουν αυτόματα το παιδί τους έχει έναν εθισμό, εάν ανακαλύψουν το παιδί τους έχει χρησιμοποιήσει ένα φάρμακο.

Αν μπορείτε να είστε εθισμένοι σε τίποτα, τι κάνει ένας εθισμός;

Τα συμπτώματα του εθισμού μπορεί να ποικίλλει, αλλά υπάρχουν δύο πτυχές που όλες οι εξαρτήσεις έχουν από κοινού:

Η εθιστική συμπεριφορά είναι δυσπροσαρμοστικών

Το Be προκαλεί προβλήματα για το άτομο ή τους γύρω τους. Έτσι, αντί να βοηθήσει το άτομο να αντιμετωπίσει καταστάσεις ή να ξεπεραστούν τα προβλήματα, τείνει να υπονομεύσει αυτές τις ικανότητες. Για παράδειγμα, ένας παίκτης μπορεί να επιθυμεί ο ίδιος είχε περισσότερα χρήματα, αλλά τα τυχερά παιχνίδια είναι πιο πιθανό να στραγγίξει οικονομικών πόρων του. Ένα βαρύ πότη μπορεί να θέλει να φτιάξει τον εαυτό της, αλλά η χρήση αλκοόλ μπορεί να οδηγήσει σε ή να εντείνει την κατάθλιψη. Ένας εξαρτημένος σεξ μπορεί να ποθούν την οικειότητα, αλλά η εστίαση σε σεξουαλικές πράξεις μπορεί να εμποδίσει πραγματική εγγύτητα από τις αναπτυσσόμενες.

Η συμπεριφορά είναι επίμονη
Όταν κάποιος είναι εθισμένος, θα συνεχίσει να συμμετέχει στην εθιστική συμπεριφορά, παρά το πρόβλημα που τον προκαλεί. Έτσι, μια περιστασιακή Σαββατοκύριακο μαλθακότητα δεν είναι ένας εθισμός, αν και μπορεί να προκαλέσει διάφορα είδη προβλημάτων. Εθισμός χαρακτηρίζεται από συχνές εμπλοκή στη συμπεριφορά.

Αλλά αν εξακολουθούν να απολαμβάνουν αυτό, δεν μπορεί να είναι ένας εθισμός, Δεξιά;

Λανθασμένος. Επειδή τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ειδικότερα, έχουν απεικονιστεί τοξικομανών ως απελπιστική, δυστυχισμένους ανθρώπους των οποίων η ζωή είναι καταρρέει, πολλά άτομα με εξαρτήσεις δεν πιστεύω ότι είναι εξαρτημένοι εφόσον απολαμβάνουν τον εαυτό τους και κρατώντας τη ζωή τους μαζί.

Συχνά οι εξαρτήσεις των ανθρώπων γίνονται ριζωμένη στον τρόπο ζωής τους, σε σημείο που ποτέ ή σπάνια αισθάνονται συμπτώματα στέρησης. Ή μπορεί να μην αναγνωρίζουν τα συμπτώματα στέρησης τους για αυτό που είναι, βάζοντας κάτω για να τη γήρανση, που εργάζονται πάρα πολύ σκληρά, ή απλά δεν αρέσει το πρωί. Οι άνθρωποι μπορούν να πάνε για χρόνια χωρίς να συνειδητοποιούν πόσο εξαρτημένη είναι για τον εθισμό τους.

Οι άνθρωποι με παράνομη εξαρτήσεις μπορούν να απολαύσουν το μυστικό χαρακτήρα της συμπεριφοράς τους. Μπορεί να φταίει η κοινωνία για την στενοκεφαλιά του, επιλέγοντας να δουν τους εαυτούς τους ως ελεύθερη θέληση και ανεξάρτητα άτομα. Στην πραγματικότητα, εθισμοί τείνουν να περιορίσουν την ατομικότητα και την ελευθερία των ανθρώπων, καθώς θα είναι πιο περιορισμένη στις συμπεριφορές τους. Πηγαίνοντας στη φυλακή για συμμετοχή σε παράνομη εθισμό περιορίζει την ελευθερία τους ακόμη περισσότερο.

Όταν οι άνθρωποι είναι εξαρτημένοι, την απόλαυσή τους συχνά γίνεται επικεντρωθεί στην εκτέλεση της εθιστικής συμπεριφοράς και ανακούφιση απόσυρση, παρά το πλήρες φάσμα των εμπειριών που αποτελούν το πλήρες δυναμικό του ατόμου για ευτυχία.

Σε κάποιο σημείο, το εθισμένο άτομο μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι η ζωή τους έχει περάσει και ότι έχουν χάσει απολαμβάνοντας την εμπειρία, εκτός από τον εθισμό. Αυτή η συνειδητοποίηση συμβαίνει συχνά όταν οι άνθρωποι να ξεπεράσουν τον εθισμό.

Ποιο είναι το πρόβλημα, αν δεν κάνει κανένα κακό;

Εξαρτήσεις να βλάψει το πρόσωπο με τον εθισμό και τους ανθρώπους γύρω τους.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η αποτυχία του εθισμένο άτομο να αναγνωρίσει το κακό εθισμό τους κάνει. Μπορεί να είναι σε άρνηση σχετικά με τις αρνητικές πτυχές του εθισμού του, επιλέγοντας να αγνοήσει τις επιπτώσεις στην υγεία, τα πρότυπα ζωής και τις σχέσεις του. Ή μπορεί να κατηγορήσει εξωτερικές περιστάσεις ή άλλους ανθρώπους στη ζωή του για τις δυσκολίες του.

Η βλάβη που προκαλείται από τον εθισμό είναι ιδιαίτερα δύσκολο να αναγνωρίζουν πότε ο εθισμός είναι ο κύριος τρόπος του ατόμου από την αντιμετώπιση άλλων προβλημάτων. Μερικές φορές άλλα προβλήματα σχετίζονται άμεσα με τον εθισμό, όπως προβλήματα υγείας, και μερικές φορές έμμεσα σχετίζονται με τον εθισμό, για παράδειγμα, προβλήματα σχέσεων.

Μερικοί άνθρωποι που παίρνουν εθισμένοι σε ουσίες ή δραστηριότητες είναι πολύ καλά εθισμούς τους, και ακόμη και η βλάβη που προκαλείται από τον εθισμό, αλλά να έχετε κάνει την εθιστική συμπεριφορά ούτως ή άλλως. Αυτό μπορεί να είναι επειδή δεν αισθάνονται ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν χωρίς τον εθισμό, επειδή αποφεύγοντας ασχολούνται με κάποιο άλλο θέμα ότι ο εθισμός τους αποσπά την προσοχή από το (όπως γίνεται κατάχρηση ως παιδί), είτε γιατί δεν ξέρουν πώς να απολαύσουν ζωής οποιοδήποτε άλλο τρόπο.

Εθισμός μπορεί να οδηγήσει σε κρίση

Η βλάβη του εθισμού μπορεί να αναγνωριστεί μόνο όταν το εθισμένο άτομο περνά μια κρίση. Αυτό μπορεί να συμβεί όταν η εθιστική ουσία ή συμπεριφορά αφαιρείται εντελώς και το άτομο πηγαίνει σε απόσυρση και δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν. Ή μπορεί να συμβεί ως συνέπεια του εθισμού, όπως μια σοβαρή ασθένεια, μια εγκατάλειψη του συντρόφου, ή απώλεια της θέσης εργασίας.

Αν νομίζετε ότι μπορεί να έχετε μια Τοξικομανίας

Είναι κοινή, αν δεν είναι φυσιολογικό, να περάσει από ένα στάδιο της ενασχόλησής τους με τη χρήση ουσιών ή εθιστική συμπεριφορά, χωρίς να πιστεύει είστε εθισμένοι. Αυτό είναι τόσο κοινά, στην πραγματικότητα, ότι έχει ένα όνομα, το στάδιο προ-στοχασμό.

Αν είστε αρχίζουν να νομίζετε ότι μπορεί να έχετε έναν εθισμό, πιθανότατα έχετε περάσει στην φάση στοχασμό. Αυτό είναι μια μεγάλη στιγμή για να μάθετε περισσότερα για την ουσία ή συμπεριφορά που θα έχουν συμμετοχή σε και να αντικατοπτρίζουν ειλικρινά για το αν αντιμετωπίζετε οποιαδήποτε σημεία ή συμπτώματα του εθισμού.

Αυτά τα σημεία και τα συμπτώματα διαφέρουν από το ένα εθισμό στην άλλη, αλλά τα πιο κοινά δείκτες είναι ότι ασκούν στη συμπεριφορά, ή τη λήψη περισσότερων της ουσίας, από ό, τι προβλεπόταν αρχικά? ότι είστε απασχολημένοι με την επόμενη φορά που θα μπορεί να συμμετέχει στη συμπεριφορά ή να χρησιμοποιούν την ουσία? και το βάζουν μπροστά από άλλα σημαντικά μέρη της ζωής σας, όπως η οικογένεια, η εργασία, και τις ευθύνες. Μπορείτε επίσης να βρείτε χάνετε το ενδιαφέρον σε άλλες ευχάριστες δραστηριότητες, σε σχέση με την εθιστική συμπεριφορά.

Πολλοί άνθρωποι στη συνέχεια να αποφασίσει να κάνει αλλαγές. Για μερικούς ανθρώπους, αυτό είναι εύκολο και εύχρηστο. Για πολλούς άλλους, η διακοπή του καπνίσματος μπορεί να οδηγήσει σε δυσάρεστα συμπτώματα στέρησης, ακόμη και με τις συμπεριφορές, και μπορεί να ανοίξει άβολα συναισθήματα που είχαν ηρεμήσει ή να κατασταλεί από την εθιστική συμπεριφορά. Αν συμβεί αυτό, ή αν έχετε πιει ή χρήση ναρκωτικών, όπως οπιοειδή, παράνομη ή προβλέπεται, άλλα συνταγογραφούμενα φάρμακα, διεγερτικά, κοκαΐνη, ή meth-θα πρέπει να αναζητήσετε ιατρική βοήθεια αμέσως.

Διακοπή κάποια φάρμακα, στη συνέχεια, υποτροπιάζουσα μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο υπερδοσολογίας, προβλήματα ψυχικής υγείας, ή άλλες απειλητικές για τη ζωή επιπλοκές, και θα πρέπει να γίνεται κάτω από ιατρική παρακολούθηση.

Ζώντας με τον εθισμό

Μερικοί άνθρωποι δεν θέλουν να αλλάξουν εθιστική συμπεριφορά τους, ή να δοκιμάσουν και να προσπαθήσει, αλλά ποτέ δεν φαίνεται να είναι επιτυχής σε εγκατάλειψη. Αυτοί οι άνθρωποι συχνά κάνουν καλύτερα με ένα στόχο μείωσης της βλάβης ή χρησιμοποιήστε αυτοβοήθειας μέσα για να διαχειριστεί τον εθισμό τους.

Αν αυτό ακούγεται σαν εσάς, να θυμάστε βοήθεια είναι πάντα διαθέσιμη. Εκπαιδεύοντας τον εαυτό σου είναι μια καλή αρχή. Μπορείτε να μειώσει σημαντικά το ποσό της ζημίας για τον εαυτό σας και τους γύρω σας, και ίσως μια μέρα, θα είστε έτοιμοι να αλλάξουν για τα καλά.

Επόμενα βήματα που εξετάζουν

Αν και μπορεί να φαίνεται τρομακτικό, να πάρει μια αξιολόγηση και η διάγνωση είναι ένα καλό βήμα από την άποψη της να πάρει βοήθεια. Αν αυτό δεν είναι για σας, μπορείτε να δοκιμάσετε τις ομάδες αυτοβοήθειας και να συνδεθούν με άλλους που ασχολούνται με το ίδιο πρόβλημα. Ανακαλύπτοντας περισσότερα για τον εθισμό σας και ό, τι έχει βοηθήσει τους άλλους μπορεί επίσης να είναι ένα καλό βήμα, και δεν απαιτεί από εσάς να μιλήσει σε κανέναν άλλο.

Η σκέψη μας

Πολλοί άνθρωποι φοβούνται τον όρο εθισμό και πιστεύω ότι είναι μια ένδειξη της αποτυχίας ή αναξιότητας. Οι άνθρωποι με τους εθισμούς συχνά φέρουν το στίγμα για τη συμπεριφορά τους, που οδηγεί στην ντροπή και το φόβο του ζητούν βοήθεια. Ο κόσμος αλλάζει, και μπορείτε να διαπιστώσετε ότι να πάρει βοήθεια για τον εθισμό σας είναι το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε ποτέ για τον εαυτό σας. Εν τω μεταξύ, ελπίζουμε ότι εκπαιδεύοντας τον εαυτό σας θα σας βοηθήσει στο ταξίδι σας για να ευεξίας.