Skip to main content

Οι κύριες αιτίες του στρες

 Οι κύριες αιτίες του στρες
Το άγχος είναι φυσιολογικό και, σε κάποιο βαθμό, ένα απαραίτητο μέρος της ζωής. Παρά το γεγονός ότι είναι κάτι εμπειρίες σε όλους, αυτό που προκαλεί το στρες μπορεί να διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Για παράδειγμα, ένα άτομο μπορεί να θυμώσουν και να κατακλύζονται από μια σοβαρή κυκλοφοριακή συμφόρηση, ενώ κάποιος άλλος μπορεί να μετατρέψει τη μουσική τους και θεωρούν ότι μια ήπια ενόχληση. Μια πάλη με έναν φίλο μπορεί να ακολουθήσει ένα άτομο γύρω για το υπόλοιπο της ημέρας, ενώ κάποιος άλλος μπορεί εύκολα να διαχωρίζουν τη θέση τους.

Τι σας προκαλεί στρες μπορεί ήδη να είναι κάτι είστε απολύτως γνωρίζουν. Όμως, δεδομένης της σημασίας της διατήρησης του στρες υπό έλεγχο, όταν πρόκειται για την άμβλυνση των επιπτώσεων που μπορεί να έχει στη σωματική και ψυχική υγεία σας, αξίζει να ανοίγει τον εαυτό σας με την πιθανότητα ότι άλλοι παράγοντες μπορεί να είναι στο παιχνίδι, πάρα πολύ. Τέχνη σχέδιό σας μείωση του στρες με όλα αυτά στο μυαλό.

Οικονομικά προβλήματα

Σύμφωνα με την American Psychological Association (APA), το χρήμα είναι η κορυφαία αιτία του στρες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σε μια έρευνα του 2015 , το APA ανέφερε ότι το 72 τοις εκατό των Αμερικανών τόνισε για τα χρήματα, τουλάχιστον μερικοί από το χρόνο κατά τον προηγούμενο μήνα. Η πλειοψηφία των συμμετεχόντων στη μελέτη ανέφεραν τα χρήματα είναι μια σημαντική πηγή στρες, με 77 τοις εκατό αισθάνεται μεγάλη ανησυχία σχετικά με τα οικονομικά.

Σημάδια οικονομική πίεση μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • Ανησυχητική και αίσθημα άγχους για τα χρήματα
 • Υποστηρίζοντας με τους αγαπημένους για τα χρήματα
 • Αίσθημα ενοχής για σπατάλη χρημάτων για μη ουσιώδη
 • Όντας φοβούνται να ανοίξουν mail ή να απαντήσει στο τηλέφωνο

Οικονομικές στρες μπορεί να πάρει μήνες ή και χρόνια για να σκάψει έξω από το. Σε βάθος χρόνου, το στρες που σχετίζονται με τα οικονομικά αποτελέσματα που βρίσκονται σε κίνδυνο, η οποία μπορεί να εμφανιστεί πίεση του αίματος και να προκαλέσει πονοκεφάλους, στομαχικές διαταραχές, πόνος στο στήθος, αϋπνία, και ένα γενικό αίσθημα ασθένειας. Οικονομική πίεση έχει επίσης συνδεθεί με μια σειρά από προβλήματα υγείας, όπως η κατάθλιψη, το άγχος, δερματικά προβλήματα, διαβήτη και αρθρίτιδα.

Εργασία

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) , οι Αμερικανοί ξοδεύουν τώρα το 8 τοις εκατό περισσότερο χρόνο στην εργασία σε σύγκριση με πριν από 20 χρόνια, και περίπου το 13 τοις εκατό των ανθρώπων που δουλεύουν μια δεύτερη δουλειά. Τουλάχιστον το 40 τοις εκατό αναφέρουν τις θέσεις εργασίας τους είναι αγχωτικό, και 26 τοις εκατό έκθεση που συχνά αισθάνονται καεί από την εργασία τους.

Οποιοσδήποτε αριθμός των πράγματα που μπορεί να συμβάλει στη εργασιακό άγχος συμπεριλαμβανομένων πάρα πολύ δουλειά, την εργασιακή ανασφάλεια, δυσαρέσκεια με μια δουλειά ή καριέρα, και οι συγκρούσεις με το αφεντικό ή / και συνεργάτες. Είτε είστε ανησυχούν για ένα συγκεκριμένο έργο ή αίσθημα δίκαιη μεταχείριση, βάζοντας τη δουλειά σας μπροστά από ό, τι άλλο μπορεί να επηρεάσει πολλές πτυχές της ζωής σας, συμπεριλαμβανομένων των προσωπικών σχέσεων και την ψυχική και σωματική υγεία.

Παράγοντες εκτός της ίδιας της εργασίας έχουν επίσης ρόλο στην εργασιακού άγχους, περιλαμβανομένων των ψυχολογικών make-up ενός ατόμου, τη γενική υγεία, προσωπική ζωή. και το ποσό της συναισθηματικής στήριξης που έχουν έξω από τη δουλειά.

Τα σημάδια του εργασιακού άγχους μπορεί να είναι σωματική και ψυχολογική, συμπεριλαμβανομένων:

 • Κούραση
 • Πονοκέφαλο
 • Μυϊκή ένταση και τον πόνο
 • προβλήματα στο στομάχι
 • Αίσθημα παλμών της καρδιάς
 • Ανησυχία
 • Κατάθλιψη
 • Αλλαγές διάθεσης
 • Δυσκολία συγκέντρωσης ή λήψης αποφάσεων

Μερικοί άνθρωποι μπορεί να αισθάνονται συγκλονισμένοι και αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν, η οποία μπορεί να επηρεάσει τη συμπεριφορά τους, καθώς και. Το εργασιακό άγχος μπορεί να παρακινήσει τα άτομα να έχουν:

 • Αυξημένη ημερών αναρρωτικής άδειας
 • Σταγόνες σε απόδοση στην εργασία
 • Προβλήματα με τις προσωπικές σχέσεις
 • Μειωμένη τη δημιουργικότητα και την πρωτοβουλία
 • Τα χαμηλότερα επίπεδα υπομονή και αυξημένα επίπεδα της απογοήτευσης
 • Αδιαφορία
 • Απομόνωση

Προσωπικές Σχέσεις

Υπάρχουν άνθρωποι στις ζωές όλων μας, που μας προκαλούν στρες. Θα μπορούσε να είναι ένα μέλος της οικογένειας, ένα στενό συνεργάτη, φίλο ή συνάδελφο. Τοξικές ανθρώπους παραμονεύουν σε όλα τα μέρη της ζωής μας και το άγχος που βιώνουμε από αυτές τις σχέσεις μπορεί να επηρεάσει τη σωματική και ψυχική υγεία.

Υπάρχουν πολλές αιτίες στρες σε ρομαντικές σχέσεις και όταν τα ζευγάρια είναι συνεχώς υπό πίεση, η σχέση θα μπορούσε να είναι σχετικά με τον κίνδυνο της αποτυχίας.

Κοινή στρεσογόνους σχέση περιλαμβάνουν:

 • Το να είσαι πολύ απασχολημένος για να περνούν το χρόνο τους μεταξύ τους και να μοιραστούν τις ευθύνες
 • Οικειότητα και σεξ είναι να γίνει σπάνιες λόγω της busyness, προβλήματα υγείας, καθώς και οποιοδήποτε αριθμό άλλων λόγων
 • Εσείς και ο σύντροφός σας δεν επικοινωνούν
 • Εσείς ή ο / η σύντροφός καταναλώνουν πολύ αλκοόλ ή / και χρήση ναρκωτικών
 • Εσείς ή ο σύντροφός σας να σκεφτόμαστε το διαζύγιο
 • Υπάρχει κατάχρηση ή τον έλεγχο στη σχέση

Τα σημάδια του άγχους που σχετίζονται με τις προσωπικές σχέσεις είναι παρόμοια με τα κανονικά συμπτώματα της γενικής άγχος και μπορεί να περιλαμβάνουν προβλήματα σωματικής υγείας και του ύπνου, η κατάθλιψη και το άγχος. Μπορείτε επίσης να βρείτε τον εαυτό σας αποφεύγοντας ή έχουν σύγκρουση με το άτομο, ή να γίνει εύκολα ενοχλημένος από την παρουσία τους.

Μερικές φορές, προσωπικά το άγχος σχέση μπορεί επίσης να σχετίζονται με τις σχέσεις μας με τους ανθρώπους στις πλατφόρμες των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, όπως το Facebook . Για παράδειγμα, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τείνει να ενθαρρύνει φυσικά συγκρίνοντας τον εαυτό σας με τους άλλους, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε άγχος του αισθήματος ανεπαρκή. Καθιστά επίσης εκφοβισμού ευκολότερη.

Γονείς

Οι γονείς συχνά αντιμέτωποι με τη διαχείριση φορτωμένο πρόγραμμά τους, που περιλαμβάνουν μια θέση εργασίας, τα καθήκοντα των νοικοκυριών, και την ανατροφή των παιδιών. Αυτές οι απαιτήσεις οδηγούν σε γονείς στρες.

Τα υψηλά επίπεδα του γονικού ρόλου του στρες μπορεί να προκαλέσει ένας γονέας να είναι σκληρή, αρνητική, και αυταρχική στις αλληλεπιδράσεις με τα παιδιά. Γονείς στρες μπορεί επίσης να μειώσει την ποιότητα του γονέα-παιδιού σχέσεις. Για παράδειγμα, δεν μπορείτε να έχετε ανοιχτή επικοινωνία, ώστε το παιδί σας δεν έρθει σε σας για συμβουλές ή το παιδί σας και μπορεί να υποστηρίξει πολλές φορές.

Πηγές ανατροφή των παιδιών στρες μπορεί να περιλαμβάνει χαμηλότερα εισοδήματα, που εργάζονται πολλές ώρες, μόνο ανατροφή των παιδιών, την οικογενειακή ή σχέση εντάσεις, ή ανατροφή ενός παιδιού που έχει διαγνωστεί με μια συμπεριφορική διαταραχή ή αναπτυξιακές αναπηρίες.

Οι γονείς των παιδιών με διαταραχές συμπεριφοράς και αναπτυξιακές καθυστερήσεις έχουν τον υψηλότερο κίνδυνο για την ανατροφή των παιδιών του στρες. Στην πραγματικότητα, πολλές μελέτες δείχνουν οι γονείς των παιδιών με αυτισμό αναφέρουν υψηλότερα επίπεδα άγχους ανατροφή των παιδιών από τους ανθρώπους των οποίων τα παιδιά δεν έχουν την πάθηση.

Καθημερινή Ζωή και busyness

Ημέρα με την ημέρα στρεσογόνους παράγοντες είναι καθημερινή μας ταλαιπωρία. Αυτά περιλαμβάνουν τα πράγματα όπως misplacing κλειδιά, τρέχει αργά, και ξεχνώντας να φέρει ένα σημαντικό στοιχείο μαζί σας όταν φεύγετε από το σπίτι. Συνήθως, αυτά είναι μόνο μικρές αποτυχίες, αλλά αν γίνονται συχνά, θα γίνει μια πηγή άγχους που επηρεάζουν τη σωματική ή / και ψυχολογική υγεία.

Το άγχος του να είναι πολύ απασχολημένος γίνεται όλο και πιο συχνές. Αυτές τις μέρες, οι άνθρωποι είναι πιο απασχολημένος από ποτέ και αυτό προσθέτει μια πολύ άγχος στη ζωή τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις, busyness οφείλεται σε ανάγκη, όπως χρειάζεται να εργαστεί για μια δεύτερη δουλειά. Άλλες φορές, αυτό οφείλεται σε ενοχή και δεν θέλουν να απογοητεύσει τους άλλους. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να πουν «όχι» και καταλήγουν να έχουν λίγο χρόνο για τον εαυτό τους, ή παραβλέπουν τις βασικές τους ανάγκες, όπως η σωστή διατροφή και την άσκηση, λόγω έλλειψης χρόνου.

Προσωπικότητα και πόροι

χαρακτηριστικά της προσωπικότητας σας και τους πόρους που έχετε στη διάθεσή σας δέσει σε όλα τα παραπάνω και μπορεί να είναι ανεξάρτητες πηγές του στρες, καθώς και.

Οι εξωστρεφείς, για παράδειγμα, έχουν την τάση να βιώνουν λιγότερο άγχος στην καθημερινή ζωή και να έχουν μεγαλύτερη κοινωνική πόρους, η οποία buffer κατά του στρες. Οι τελειομανείς μπορεί να φέρει την πίεση επάνω τους εαυτούς τους χωρίς λόγο, λόγω της αυστηρά πρότυπα τους, βιώνουν πιο αρνητικά την ψυχική και σωματική συνέπειες για την υγεία από ό, τι εκείνοι που εστιάζει μόνο στα υψηλά επίτευγμα.

Εκείνοι που είναι «τύπου Α» μπορεί να τονίσω σε όλους γύρω τους, συμπεριλαμβανομένων ίδιοι. Εκείνοι με αρκετά χρήματα για να προσλάβουν βοήθεια μπορεί να αναθέσει αγχωτική εργασίες, έτσι ώστε ο πόρος αυτός μπορεί να προσφέρει ένα πλεονέκτημα έναντι εκείνων που αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα ​​και πρέπει να εργαστούμε σκληρότερα για να σώσει μετρητά.