Skip to main content

Πώς Χρόνιο στρες επηρεάζει αρνητικά την υγεία σας;

Πώς Χρόνιο στρες επηρεάζει αρνητικά την υγεία σας;
Χρόνιο στρες είναι μια παρατεταμένη και σταθερή αίσθηση του άγχους που μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία σας, εάν δεν αντιμετωπιστούν. Μπορεί να προκληθεί από τις καθημερινές πιέσεις της εξισορρόπησης οικογενειακής και της επαγγελματικής ή τραυματικές καταστάσεις. Για να ξεκινήσετε τη διαχείριση χρόνιο στρες, πρέπει να κατανοήσουμε τι είναι, τι μπορεί να προκαλεί αυτό και πώς αυτή επηρεάζει ολόκληρο το σώμα μας.

Τι είναι η Χρόνια άγχος;

Χρόνιο στρες προκύπτει από μια κατάσταση συνεχούς φυσιολογική διέγερση. Αυτό συμβαίνει όταν το σώμα βιώνει στρεσογόνων παραγόντων με τέτοια συχνότητα ή την ένταση που το αυτόνομο νευρικό σύστημα δεν διαθέτει επαρκή ευκαιρία να ενεργοποιήσετε την ανταπόκριση στη χαλάρωση σε τακτική βάση.

Αυτό σημαίνει ότι το σώμα παραμένει σε μια σταθερή κατάσταση του φυσιολογική διέγερση. Επηρεάζει σχεδόν κάθε σύστημα του σώματος, είτε άμεσα είτε έμμεσα. Εμείς χτίστηκαν για να χειριστεί οξύ στρες, το οποίο είναι βραχύβια, αλλά δεν χρόνιο στρες, η οποία είναι σταθερή για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αιτίες

Αυτό το είδος της χρόνιας αντίδραση στο στρες εμφανίζεται πολύ συχνά από το σύγχρονο τρόπο ζωής μας. Τα πάντα, από θέσεις εργασίας υψηλής πιέζονται να μοναξιά του πολυάσχολου της κυκλοφορίας μπορεί να κρατήσει το σώμα σε μια κατάσταση της δυνητικής απειλής και χρόνιο στρες.

Σε αυτή την περίπτωση, η απάντηση πάλη-ή-πτήσης μας, η οποία σχεδιάστηκε για να μας βοηθήσει στην καταπολέμηση μερικές απειλητικές για τη ζωή καταστάσεις κατανεμημένες επί μακρό χρονικό διάστημα (όπως δέχεται επίθεση από μια αρκούδα κάθε τόσο συχνά), μπορεί να φθείρει σώματα και την αιτία μας να γίνουμε άρρωστος, είτε σωματικά είτε συναισθηματικά.

Στην πραγματικότητα, εκτιμάται ότι έως και το 90% των επισκέψεων γιατρού είναι για τις συνθήκες στις οποίες το στρες παίζει ρόλο! Γι ‘αυτό είναι τόσο σημαντικό να μάθουν τις τεχνικές διαχείρισης του στρες και να κάνουν υγιεινές αλλαγές στον τρόπο ζωής για να διασφαλίσει τον εαυτό σας από τις αρνητικές επιπτώσεις του χρόνιου στρες.

Παραδείγματα Οξεία εναντίον Χρόνιο στρες

Υπάρχουν πολλά γεγονότα της ζωής που προκαλούν οξείες και χρόνιες στρες. Για να βάλετε τα δύο σε μια προοπτική, εδώ είναι μερικά παραδείγματα.

Οξεία άγχος είναι Βραχυπρόθεσμες
Οξεία στρες μπορεί να συμβεί όταν φτάσετε σε ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα. Μπορείτε όχι μόνο να ασχοληθεί με τις εκθέσεις της αστυνομίας, των ασφαλιστικών εταιρειών και την εκτίμηση των ζημιών για τον εαυτό σας και το αυτοκίνητό σας, αλλά θα πρέπει να μάθετε πώς να πάμε στη δουλειά την επόμενη μέρα.

Τα περισσότερα από αυτά τα προβλήματα θα πρέπει να εκπονηθεί μέσα σε μια εβδομάδα (ίσως και για όσο διάστημα ενός μήνα) και αμέσως μετά το ατύχημα, η αρχική σας πίεση είναι ανακουφισμένος, διότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο. Τουλάχιστον είστε ασφαλείς!

Ένα άλλο παράδειγμα είναι όταν εργάζεστε σε ένα σημαντικό έργο για την εργασία. Βάζετε σε πολλές ώρες και να έχουν μια σφιχτή και επικείμενη λήξη της προθεσμίας. Αυτό μπορεί να προκαλέσει πολλά αγχωτικό ημέρες, όπως μπορείτε να τελειοποιήσουν όλες τις λεπτομέρειες. Ωστόσο, μετά την υποβολή του έργου, μπορείτε να χαλαρώσετε.

Σε αυτήν την περίπτωση, το άγχος σας μπορεί να έχει πραγματικά βοήθησε να αποδώσει καλύτερα, γιατί δεν είναι όλα το άγχος είναι κακό.

Χρόνια άγχος είναι Long-Term
Από την άλλη πλευρά, εάν η οικογένειά σας έχει αγωνίζονται οικονομικά ή με μια σοβαρή ασθένεια, το άγχος μπορεί να γίνει χρόνιο. Κάποιος στο σπίτι σας μπορεί να μην είναι σε θέση να εργαστούν, οι λογαριασμοί συσσωρεύονται και το σπίτι σας πλησιάζει τον αποκλεισμό και αυτό μπορεί να σας αφήσει τόνισε για μήνες ή ακόμα και ένα χρόνο ή και περισσότερο.

μόνιμη αγωνία σας φοράει κάτω από το σώμα σας, κάνοντάς σας να αισθάνεστε κουρασμένοι και ανήσυχοι. Μπορεί να εργάζονται πιο σκληρά από ποτέ για να τα βγάλουν πέρα ​​και να κάνουν ανθυγιεινές επιλογές σχετικά με τα τρόφιμα και την άσκηση, η οποία μπορεί να σας κάνει να νιώσετε ακόμα χειρότερα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή κατάθλιψη, μεταξύ άλλων ανησυχίες για την υγεία.

Μπορούμε επίσης να έχουν χρόνιο στρες σχετίζεται με την εργασία. Πολλές θέσεις εργασίας απαιτούν πολλή έξω από εμάς και συχνά μπορεί να αισθάνονται σαν δεν μπορείτε να πάρετε ένα διάλειμμα ή να είναι πάντα υπό πίεση να εκτελέσει.

υπερωρίες, συνεχή ταξίδια και επιχειρηματικές σχέσεις υψηλής πίεσης μπορεί να κρατήσει το σώμα σας σε μια διαρκή κατάσταση του ενθουσιασμού, ακόμα και όταν φτάσετε στο σπίτι με την οικογένειά σας. Αυτό μπορεί επίσης να προσθέσετε στη φθορά στο σώμα σας και η συνεχής πίεση μπορεί να συμβάλει σε σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως καρδιοπάθεια ή να οδηγήσει σε καρδιακή προσβολή.

Εάν αντιμετωπίζετε Χρόνιο στρες

Είναι σημαντικό να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε τεχνικές διαχείρισης του στρες όσο το δυνατόν νωρίτερα, όταν αναγνωρίζουν το χρόνιο στρες στη ζωή σας. Αυτό λειτουργεί για μερικούς λόγους.

Ταχείας δράσης ανακουφιστικά στρες μπορεί να αντιστρέψει την αντίδραση στο στρες, ώστε το σώμα σας έχει την ευκαιρία να ανακάμψει και το μυαλό σας έχει την ευκαιρία να προσεγγίσουμε τα προβλήματα από μια ενεργητική στάση, αντί να αντιδράσει από τόνισε ή ακόμα πανικοβληθεί προοπτική. Όταν θέλετε να κάνετε επιλογές από μια πιο χαλαρή και αυτοπεποίθηση χώρα, έχετε την τάση να κάνουν επιλογές που είναι πιο in-line με το καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα σας και να αποφευχθεί η δημιουργία περισσότερο άγχος για τον εαυτό σας.

Οι πιο μακροπρόθεσμες υγιεινές συνήθειες μπορεί επίσης να είναι σημαντική για την εφαρμογή της επειδή μπορεί να χτίσει την αντοχή και να σας δώσει ευκαιρίες για να κάνουν ένα διάλειμμα από το άγχος σε τακτική βάση. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να κρατήσει από την διαμονή τόνισε, ώστε συνεχώς να μην συνειδητοποιούν πόσο τόνισε είστε, το οποίο μπορεί να σας κρατήσει από τη λήψη μέτρων για τη μείωση του στρες στη ζωή σας. Μπορεί επίσης να σας σώσει από τις πιο αρνητικές επιπτώσεις του χρόνιου στρες. Μερικές από τις πιο αποτελεσματικές συνήθειες περιλαμβάνουν την άσκηση, διαλογισμό, και journaling, όπως έχουν δείξει για την προώθηση ανθεκτικότητα στο στρες

Αλλαγή πώς θα ανταποκριθεί στο στρες μπορεί να βοηθήσει επίσης. Με την πραγματοποίηση αλλαγών για τη μείωση των αγχωτικές καταστάσεις που αντιμετωπίζουν (λένε όχι πιο συχνά, για παράδειγμα) και αλλάζοντας τον τρόπο που βλέπετε τις καταστάσεις που αντιμετωπίζουν (υπενθυμίζουμε στους εαυτούς τους πόρους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τη δύναμη που διαθέτουν) μπορεί και να βοηθήσει. Προσεγγίζοντας το άγχος από μια προληπτική στάση μπορεί να βοηθήσει να μειώσει το χρόνιο στρες

Μπορεί επίσης να χρειαστεί να μιλήσετε με έναν γιατρό ή τον θεραπευτή, η οποία μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματική. Εάν έχετε δοκιμάσει άλλες στρατηγικές και αισθάνεστε ότι χρειάζεστε περισσότερο, ή αν αισθανθείτε αυτά δεν θα είναι αρκετά για να σας βοηθήσει, μην διστάσετε να μιλήσετε με το γιατρό σας σχετικά με τις ανησυχίες σας. Υπάρχει αποτελεσματική βοήθεια διαθέσιμη, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί παράλληλα με όλες αυτές τις προτάσεις.