Skip to main content

Τύποι Στρες και ανακούφιση από το στρες Τεχνικές για κάθε

Τύποι Στρες και ανακούφιση από το στρες Τεχνικές για κάθε

Αν είστε όπως πολλοί άνθρωποι, μπορεί να αισθάνεστε ότι ορισμένες τεχνικές ανακούφιση από το στρες δεν λειτουργούν για σας, ενώ άλλοι δουλεύουν αρκετά καλά. Υπάρχουν λόγοι που οι ίδιες ανακουφιστικά στρες μπορεί να λειτουργήσει τόσο διαφορετικά για διάφορους ανθρώπους. Συχνά, οι τεχνικές που δεν φαίνεται να λειτουργεί για ένα συγκεκριμένο άτομο είναι αναποτελεσματική για δύο λόγους: είτε είναι μια κακή αγώνα για την προσωπικότητα του ατόμου ή για την κατάσταση. Για παράδειγμα, ασκήσεις αναπνοής μπορεί να ανακουφίσει αποτελεσματικά το στρες, αλλά μπορεί να μην είναι αρκετά ισχυρή τεχνική για να είναι η μόνη στρατηγική αντιμετώπισης για κάποιον που βιώνει το άγχος φροντιστή, χρόνιο στρες δουλειά, ή άλλο τύπο χρόνια, συμβαίνουν στρες.

Υπάρχουν τόσοι πολλοί διαφορετικοί τρόποι για την ανακούφιση του στρες που μερικές φορές να βρεθεί η σωστή τεχνική για την προσωπικότητα και την κατάστασή σας μπορεί να φαίνεται εντυπωσιακή, ή τουλάχιστον σαν περισσότερη δουλειά από ό, τι θέλετε να αντιμετωπίσουμε όταν είστε ήδη αίσθημα τόνισε. Η εύρεση ανακουφιστικά στρες που εργάζονται για σας, ωστόσο, μπορεί να είναι καλά αξίζει τον κόπο σε αυτό το έργο που κάνετε για να δοκιμάσετε διάφορες τεχνικές που εργάζονται για σας μπορεί τελικά να αλλάξει ολόκληρη την εμπειρία σας από το άγχος.

Είτε έχετε μερικές τεχνικές που εργάζονται για σας και απλά ψάχνουν για να προσθέσετε ένα ή δύο, ή πρέπει να αναθεωρήσει τον τρόπο σας για την αντιμετώπιση του στρες και να δημιουργήσει ένα εντελώς νέο σύστημα, η παρακάτω λίστα μπορεί να βοηθήσει. Αυτές οι τεχνικές ανακούφιση από το στρες ομαδοποιούνται σύμφωνα με διάφορες κατηγορίες που μπορούν να το εξετάσουμε όταν αποφασίζουν πώς να διαχειριστείτε καλύτερα το άγχος σας.

οξεία άγχος

Οξεία άγχος είναι το είδος του στρες που ρίχνει εκτός ισολογισμού στιγμιαία. Αυτό είναι το είδος του στρες που έρχεται σε γρήγορα και συχνά απροσδόκητα και δεν διαρκεί πάρα πολύ καιρό, αλλά απαιτεί μια απάντηση και θα σας τινάζει επάνω ένα κομμάτι, όπως ένα επιχείρημα με κάποιον στη ζωή σας, ή εξετάσεις για την οποία δεν αισθάνονται επαρκώς προετοιμασμένοι.

αντίδραση στο στρες το σώμα σας ενεργοποιείται με οξύ στρες, αλλά μπορείτε να το αντιστρέψει με γρήγορες τεχνικές χαλάρωσης, και στη συνέχεια να επιστρέψετε στην ημέρα σας αισθάνεται λιγότερο άγχος και πάλι. Αυτά τα ανακουφιστικά στρες μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και πιο γρήγορα να ανακτήσει από οξεία άγχος.

 • Αναπνοή Ασκήσεις: Μεγάλη για οξύ άγχος επειδή λειτουργούν γρήγορα.
 • Γνωστική Reframing: Μάθετε πώς μπορείτε να αλλάξετε τον τρόπο που βλέπετε την κατάσταση να διαχειριστεί τα επίπεδα του άγχους σας.
 • Προοδευτική Μυϊκή Χαλάρωση: Όπως και ασκήσεις αναπνοής, PMR θα σας δώσει λίγο χρόνο για να ανασυνταχθούν και να ηρεμήσω.
 • Mini-Διαλογισμός: Πάρτε ασκήσεις αναπνοής ένα βήμα παραπέρα με αυτό το γρήγορο, 5 λεπτά με τα πόδια τεχνική διαλογισμού για να ηρεμήσει στη στιγμή.

Χρόνια στρες

Χρόνιο άγχος είναι το είδος του στρες που τείνει να συμβεί σε τακτική βάση. Αυτό το είδος του στρες μπορεί να σας αφήσει στραγγισμένο, και μπορεί να οδηγήσει σε επαγγελματική εξουθένωση, αν δεν είναι αποτελεσματική διαχείριση. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι, όταν η αντίδραση στο στρες είναι χρόνιο ενεργοποιείται και το σώμα δεν έχει επανέλθει σε μια χαλαρή κατάσταση πριν από το επόμενο κύμα του στρες χτυπά, το σώμα μπορεί να παραμείνει επ ‘αόριστον ενεργοποιηθεί.

Χρόνιο στρες μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά από θέματα υγείας, συμπεριλαμβανομένων των καρδιαγγειακών παθήσεων, του γαστρεντερικού θέματα, το άγχος, την κατάθλιψη, και μια σειρά από άλλες προϋποθέσεις. Γι ‘αυτό είναι σημαντικό να διαχειριστεί αποτελεσματικά το χρόνιο στρες.

Η διαχείριση αυτού του τύπου στρες συχνά απαιτεί μια προσέγγιση συνδυασμού, με κάποιες βραχυπρόθεσμες ανακουφιστικά στρες (όπως αυτές για έντονο άγχος), καθώς και ορισμένες μακροχρόνιες συνήθειες ανακούφιση από το στρες που ανακουφίσει συνολικά το άγχος. (Διαφορετικές τεχνικές αντιμετώπισης συγκίνηση-εστιασμένη και τεχνικές διάλυμα εστιασμένη αντιμετώπισης είναι σημαντική επίσης.)

Οι ακόλουθες μακροπρόθεσμες συνήθειες μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε καλύτερα το άγχος γενικά που μπορεί να νιώσετε από τα χρόνια στρεσογόνους παράγοντες στη ζωή σας.

 • Άσκηση τακτικά: άσκηση και διαχείριση του στρες συνδέονται στενά για διάφορους λόγους.
 • Διατηρήστε μια υγιεινή διατροφή: Το ρεζερβουάρ και το σώμα σας μπορεί να βοηθήσει με τα συνολικά επίπεδα του στρες, επειδή ολόκληρο το σύστημά σας θα λειτουργεί καλύτερα.
 • Καλλιεργήστε Υποστηρικτική Σχέσεις: Έχοντας ένα σύστημα στερεού υποστρώματος είναι ένα κρίσιμο μηχανισμό αντιμετώπισης.
 • Σκέπτομαι Τακτικά: Ενώ γρήγορη διαλογισμοί είναι μεγάλη για την αντιμετώπιση της οξείας άγχος, μια τακτική πρακτική του διαλογισμού θα βοηθήσει στην οικοδόμηση συνολική ανθεκτικότητα σας στο στρες.
 • Ακούστε μουσική: Η μουσική μπορεί να λειτουργήσει ως ένα θαυμάσιο, μείωση του στρες σκηνικό για τις καθημερινές εργασίες.

συναισθηματικό στρες

Ο πόνος της συναισθηματικό στρες μπορεί να χτυπήσει σκληρότερα από ό, τι κάποια άλλα είδη στρες. Για παράδειγμα, το άγχος που προέρχεται από μια σύγκρουση σχέση τείνει να φέρει μια μεγαλύτερη φυσική αντίδραση και μια ισχυρότερη αίσθηση της δυσφορίας από την πίεση που έρχεται από το να είναι απασχολημένος στην εργασία.

Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να είναι σε θέση να διαχειριστεί τη συναισθηματική πίεση σε αποτελεσματικούς τρόπους. Στρατηγικές που θα σας βοηθήσουν να επεξεργαστεί, διάχυτη, και να οικοδομήσουμε την ανθεκτικότητα απέναντι συναισθηματικό στρες μπορεί να εργαστούμε όλοι καλά, και διαφορετικές προσεγγίσεις μπορούν να εργαστούν σε διαφορετικές καταστάσεις. Εδώ είναι μερικοί τρόποι για να διαχειριστεί το συναισθηματικό στρες.

 • Γράψτε σε ένα περιοδικό: Υπάρχουν πολλές διαφορετικές στρατηγικές journaling για να προσπαθήσει, όλα με οφέλη.
 • Μιλήστε με έναν φίλο: Μάθετε για τα πολλά διαφορετικά είδη των φίλων κοινωνικής υποστήριξης μπορεί να σας προσφέρει.
 • Ακούω μουσική
 • Πρακτική Mindfulness: Mindfulness μπορεί να σας βοηθήσει να σας κρατήσει τις ρίζες τους στην παρούσα στιγμή.
 • Μιλήστε σε έναν θεραπευτή

Πολεμώντας Burnout

Burnout είναι το αποτέλεσμα της παρατεταμένης χρόνιο στρες καταστάσεις που αφήνουν οι άνθρωποι αισθάνονται την έλλειψη ελέγχου στη ζωή τους. Ορισμένες συνθήκες εργασίας μπορεί να δημιουργήσει μεγαλύτερο κίνδυνο επαγγελματική εξουθένωση, συμπεριλαμβανομένων όχι μόνο ένα υψηλό επίπεδο απαιτήσεων, αλλά και ασαφείς προσδοκίες, έλλειψη αναγνώρισης των επιτευγμάτων, και το υψηλό επίπεδο κινδύνου των αρνητικών συνεπειών, όταν γίνονται λάθη.

Μόλις φτάσουν σε μια κατάσταση εξάντλησης, είναι δύσκολο να διατηρηθεί το κίνητρο να εργαστούν και να ολοκληρώσει ό, τι χρειάζεστε για να πετύχετε, και μπορείτε να αισθανθείτε χρόνια συγκλονισμένοι. Εκτός από τις στρατηγικές που λειτουργούν καλά για το χρόνιο στρες και συναισθηματική πίεση, οι ακόλουθες στρατηγικές μπορούν να σας βοηθήσουν να επιστρέψει από μια κατάσταση εξάντλησης, ή να αποτρέψει εντελώς.

 • Πάρτε κάποιο χρόνο μακριά: Εάν δεν παίρνετε το χρόνο των διακοπών σας, είναι εδώ γιατί θα πρέπει να ξεκινήσετε.
 • Αποκτήστε περισσότερο γέλιο στη ζωή σας: Το γέλιο μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερη γενική υγεία και να φέρει χαρά στην ημέρα σας.
 • Αφεθείτε σε Χόμπι: Μην περιμένετε μέχρι ζωή σας ηρεμεί να συμμετάσχουν στο χόμπι σας.
 • Πάρτε περισσότερη απόλαυση από την τρέχουσα εργασία σας: Αν έχετε προσγειώθηκε σε μια δουλειά που δεν αγαπούν, δεν χάθηκαν όλα. Μάθετε πώς να κάνετε τη δουλειά σας πιο ικανοποιητική.
 • Κάντε Σαββατοκύριακα σας Count: Μάθετε πώς να φέρει κάποια από σας το Σαββατοκύριακο στην εβδομάδα εργασίας σας για λιγότερο άγχος.