Skip to main content

Видове стрес и освобождаване от стреса Техники за всеки

Видове стрес и освобождаване от стреса Техники за всеки

Ако сте като повечето хора, може да се почувствате, че някои техники стрес облекчение не работят за вас, а други работят доста добре. Има причини, че едни и същи Облекчаване на стреса могат да работят по толкова различен за различните хора. Често техниките, които не изглежда да работи за определен човек са неефективни за една от двете причини: или те са лош мач за личността на човека или за ситуацията. Например, дихателни упражнения могат ефективно да се освободите от стреса, но не могат да бъдат достатъчно мощна техника, за да бъде единствената стратегия за справяне с тях за някой изпитва болногледач стрес, хроничен стрес в работата, или друг вид хронично-срещащи стрес.

Има толкова много различни начини да се освободите от стреса, че понякога намирането на правилния техника за вашата личност и ситуация може да изглеждат непреодолими, или най-малкото като повече работа, отколкото искате да се справят, когато сте вече се чувства стресиран. Намирането Облекчаване на стреса, които работят за вас, обаче, може да бъде добре си струва усилията в това, че работата, която вършиш, за да опитате различни техники, които работят за вас в крайна сметка може да промени целия си опит на стрес.

Независимо дали имате няколко техники, които работят за вас и търсят само да добавите един или два, или се нуждаят от основен ремонт си начин за справяне със стреса и да се създаде цяла нова система, следният списък може да ви помогне. Тези техники стрес облекчение са групирани според различните категории, които могат да се гледат, когато се решава как да управлявате най-добрия си стрес.

Остър стрес

Остър стрес е видът на натоварване, която хвърля задбалансови момент. Това е типът на стреса, който идва по-бързо и често неочаквано и не трае твърде дълго, но изисква отговор и ви разтърсва малко, като спор с някого в живота си, или на изпит, за който не го направите чувствам достатъчно подготвен.

стрес отговор на Вашето тяло се задейства с остър стрес, но можете да я обърне с бързи техники за релаксация, а след това се върнете към вашия ден се чувствам по-малко притеснени отново. Тези Облекчаване на стреса могат да ви помогнат да се отпуснете и по-бързо възстановяване от остър стрес.

 • Дихателни упражнения: Големите за остър стрес, тъй като те работят бързо.
 • Когнитивна Нерамкираща: Научете се да се промени начина, по който гледам на ситуацията, за да управлявате нивата на стрес.
 • Прогресивна мускулна релаксация: Подобно на дихателни упражнения, PMR ще ви даде време, за да се прегрупират и да се успокои.
 • Mini-медитация: Вземете дихателни упражнения с една крачка напред с този бърз, 5 минути техника за медитация, за да се успокои в момента.

Хроничният стрес

Хроничният стрес е типът на стрес, който обикновено се появява редовно. Този тип стрес може да ви накара да се чувстват изцедени, и може да доведе до прегаряне, ако това не е ефективно да управлява. Това е така, защото, когато отговора на стрес, е хронично задейства и тялото не се върна в отпуснато състояние преди следващата вълна на стрес удари, тялото може да остане задейства за неопределено време.

Хроничният стрес може да доведе до редица здравословни проблеми, включително сърдечно-съдови заболявания, стомашно-чревни проблеми, тревожност, депресия, както и множество други условия. Ето защо е важно да се управлява ефективно хроничен стрес.

Управлението на този вид стрес често изисква подход комбинация, с някои краткосрочни Облекчаване на стреса (като тези за силен стрес), както и някои дългосрочни навици стрес облекчение, които облекчават цялостната стрес. (Различни емоция фокусирани справяне техники и техники разтвор фокусиран справяне са важни, както и).

Следващите дългосрочни навици могат да ви помогнат да управлявате по-добре като цяло стрес, който може да се чувствате от хронични стресови фактори в живота си.

 • Спортувайте редовно: Упражняване и управление на стреса са тясно свързани по няколко причини.
 • Поддържат здравословен хранителен режим: зареждане с гориво на тялото и може да помогне с общите нива на стрес, защото цялата система ще функционира по-добре.
 • Развивайте Поддържащи Взаимоотношения: Като солидна система за подкрепа е от решаващо значение механизъм за справяне с тях.
 • Медитирайте редовно: Докато бързи медитации са чудесни за справяне с остър стрес, редовна практика на медитация ще помогне за изграждането на цялостната си устойчивост на стрес.
 • Слушайте музика: Музика може да действа като един прекрасен, стрес намаляване на фона на ежедневните задачи.

емоционален стрес

Болката на емоционален стрес може да удари по-трудно, отколкото някои други видове стрес. Например, стресът, която идва от конфликт отношения се стреми да донесе по-голяма физическа реакция и по-силно чувство на стрес от стреса, който идва от е зает по време на работа.

Ето защо е важно да бъде в състояние да управлява емоционален стрес в ефективни начини. Стратегии, които ви помагат да обработва, дифузна и изграждането на устойчивост към емоционален стрес може всички работят добре, и различни подходи могат да работят в различни ситуации. Ето някои начини за управление на емоционален стрес.

 • Напиши в Journal: Има няколко стратегии различен Журнализиращият за да се опита, всички с ползи.
 • Говори с приятел: Запознайте се с няколко различни вида на приятели за социално подпомагане може да ви предложи.
 • Слушам музика
 • Практика внимателност: внимателност може да ви помогне да сте корени в настоящия момент.
 • Говорете с един терапевт

Бой Burnout

Burnout е резултат от продължително хронично стреса на ситуации, които оставят хората усещат липса на контрол в живота си. Определени условия на работа, могат да създадат по-голям риск от прегаряне, включително не само на високо ниво на изисквания, но също така неясни очаквания, липса на признание за постижения и високо ниво на риск от негативни последици, когато се правят грешки.

След като стигнете до състояние на изтощение, че е трудно да се поддържа мотивацията да работят и да се постигне това, което трябва да се постигне, и можете да се чувствате хронично претоварени. В допълнение към стратегии, които работят добре за хроничен стрес и емоционален стрес, следните стратегии могат да ви помогнат да се върне от състояние на изтощение или да го предотврати напълно.

 • Отделете малко време Off: Ако никога не сте приели почивката си време, ето защо трябва да се започне.
 • Получете повече смях в живота си: Смях може да доведе до по-добро цялостно здраве и донесе радост в ежедневието си.
 • Отдайте се на Хоби: Не чакайте, докато животът ви успокоява да се занимава с хобитата си.
 • Получете повече удовлетворение от вашия Настояща работа: Ако се приземи в работа не обичаш, не всичко е загубено. Научете как да направи работата си по-пълноценен.
 • Направете вашите уикенди Брой: Научете как да се въвеждат някои от почивните си дни в работата си седмица в продължение на по-малко стрес.