Skip to main content

Защо наркоманиите се счита за хронично заболяване на мозъка

 Защо наркоманиите се счита за хронично заболяване на мозъка
Пристрастяването е хронично заболяване на мозъка, което е повече за неврология на мозъка, отколкото външните прояви на поведенчески проблеми и грешни избори, според група от пристрастяване към лекарства професионалисти.

През април 2011 г. на Американското дружество на наркоманиите медицина (ASAM) пусна новата си Определяне на наркоманиите , което за първи път се простира пристрастяване към включва поведение, различни от злоупотреба проблематично вещество. Група от 80 пристрастяването експерти е работил в продължение на четири години, за да се стигне до нова дефиниция на пристрастяване и заключи, че пристрастяването е около основната неврология на мозъка-не за пасивно поведение.

Зависимост Променя възнаграждение система мозъка си

Зависимост засяга награда на мозъка си, мотивация, памет, и съответстващите им кръгове до степен, че вашата мотивация се променят, така че си поведение на пристрастеност замени здрави, поведение самостоятелни грижи.

система за възнаграждаване на мозъка също се променя по такъв начин, че паметта на предишните награди, било то храна, секс или наркотици, могат да доведат до биологични и поведенчески отговор да се включат в зависимо поведение отново, въпреки негативни последици, а понякога и въпреки че вече дори не се намери удоволствие в дейността.

Контрол на импулса се променя Също

Пристрастяването се отразява и на фронталния кортекс на мозъка си по такъв начин, че да промени вашия импулсен контрол и преценка. Това води до “патологичен преследването на награди”, казва ASAM когато наркомани се завръщат в зависимо поведение, за да “се чувствам нормално.”

Фронталния кортекс участва в инхибиране на импулсивност и забавяне на удовлетворение. Тъй като тази област на мозъка продължава да се развива в млада възраст, експерти ASAM вярват, че това е причината ранно начало на излагане на вещества е свързана с по-късното развитие на зависимост.

Характеристики на наркоманиите

Съгласно дефиницията на ASAM, пристрастяване се характеризира с:

 • Неспособност да се въздържа последователно
 • Обезценка на контрол на поведението
 • Жаден или повишена “глад” за наркотици или възнаграждаване на опит
 • Намаляване на признаване на проблеми с поведението и взаимоотношенията
 • Изостаналия емоционална реакция

Други функции на пристрастяване

Тези условия са също често присъстват в пристрастяване:

 • Апетита и поведение на пристрастеност са предизвикани от външни сигнали
 • А риск от рецидив, дори и след дълги периоди на въздържание
 • Устойчивост на промените, въпреки увеличаващите се проблеми

Нарушена контрол и Решение Проблеми

ASAM казва, че поведенческите прояви и усложнения от пристрастяване, поради влошената контрол, могат да включват:

 • Участието в по-зависимо поведение, отколкото сте възнамерявали
 • Повишена изгубеното време от работа или училище
 • Продължителната употреба на веществото, въпреки физически или психологически последици
 • Стесняването на вашето пристрастяване репертоар поведение; например, ще пие само една марка на определен тип алкохол
 • Липса на готовност, за да получите помощ, въпреки прием на проблем

Зависимост може да предизвика Когнитивна Промени

Когнитивни промени в пристрастяването може да включват:

 • Загриженост за веществото или пристрастяване
 • Променена чувство за плюсовете и минусите на поведение на пристрастеност
 • Лъжлив убеждение, че проблемите не са предвидими последици от пристрастяването

Зависимост може да предизвика емоционални промени

ASAM вярва, емоционални промени в пристрастяването може да включват:

 • Повишена тревожност, дисфория, и емоционална болка
 • Ситуации, които изглежда по-стресиращи отколкото са в действителност
 • Трудност идентифициране и експресиращи чувства

Причината за ново определение на наркоманиите

В миналото диагностика на пристрастяването се фокусира върху външните прояви на поведение на човек, който може да се наблюдава и потвърдени от стандартизирани въпросници. Новото определение за пристрастяването вместо се фокусира върху това, което се случва вътре във вас, във вашия мозък.

Експертите от ASAM надяват на ново определение води до по-добро разбиране на процеса на заболяването, което те казват, е биологически, психологически, социални и духовни в нейното проявление. Зависимост може да се прояви в много поведения извън злоупотребата с наркотични вещества.

Последствията за лечение

Традиционно, хората със зависимости са потърсили и получили лечение за определено вещество или поведение. Това понякога води до лицето заместване зависимостта от един за друг, какво ASAM нарича “патологичен преследването на наградите” -Защото основната причина да не се обработва.

ASAM предполага, че цялостен лечение на зависимости трябва да се съсредоточи върху всички активни и потенциални вещества и поведение, които биха могли да бъдат пристрастяване. ASAM внимаваше да се отбележи, че фактът, че пристрастяването е първичен, хронично заболяване на мозъка, не освобождава от пристрастените към поемане на отговорност за поведението им.

Точно както хората със сърдечни заболявания или диабет трябва да поемат лична отговорност за управлението на тяхното заболяване, ако имате пристрастяване, вие също трябва да предприемат необходимите мерки, за да сведе до минимум шансовете си за рецидив, каза ASAM.