Skip to main content

Как да се справят с финансовите затруднения

 Как да се справят с финансовите затруднения
Финансовият стрес е широко разпространена практика. Според Американската психологическа асоциация (АПА), 72% от американците са подчерта за пари поне от време на време и двадесет и два процента се чувстват изключително подчерта за техните финанси. Това е доста важно, защото финансов стрес е свързан с здравословни проблеми като депресия и проблеми със съня. С нарастващите разходи за живот, много американци са затруднените на финансово напрежение.

Как финансов стрес се отразява на здравето на

Безпокойство за пари може да се отрази негативно на здравето си по няколко начина:

  • Нездравословното справяне поведение: Хората, живеещи в финансов стрес могат да бъдат по-склонни да вцепенен тревожността си от пиене, пушене, преяждане, или практикуването на други нездравословни справяне поведение. Това, от своя страна, води до повече стрес.
  • По-малко пари за грижа за себе си: С по-малко пари в бюджета, хората, които вече са в процес на финансов стрес са склонни да се заобикалят правилата в области като здравеопазване, за да плащат за стоки от първа необходимост като храна. Малки проблеми могат да отидат непроверени и да се превърнат в по-големи проблеми. Това също води до повече стрес.
  • Изгубени сън: Когато по силата на финансов стрес, хората често изпитват проблеми със съня, който да добавите до дефицит на сън, нарушаване на имунната функциониране и познавателни способности и причинява допълнителни промяна в настроението.
  • Нездравословните емоции: дълг кредитни карти могат да причинят нездравословни емоции, които могат да се отразява върху здравето си. Хората могат да изпитват тревожност, чувство на неудовлетвореност и чувство за безнадеждност като дългови пилоти нагоре и нарастващите са необходими суми пари, само за да се изплаща лихва. Това води до допълнителен стрес, чийто съединения със стреса на лошо справяне и самоотверженост, за да се превърне в опасен период от стреса.

Как да се справим

Ето какво можете да направите, за да се справят с финансовата си ситуация и да се чувстват по-голям контрол на живота си, да намалите стреса, и да се изгради по-сигурно бъдеще:

  • Разберете цикъла дълг. Да се научиш как да се разбере, дълг и как можем да влязат в него е първата стъпка, за да се измъкнем от този капан. Това може да ви помогне да разберете не само на цикъла по-добре, но да се отърве от него. След като знаете как да се измъкнат, можете да работите за себе си извадите от високото налягане на задлъжняване, и да започне изграждането към бъдещето си по един по-положителен начин с прости навици, които са лесни за поддържане.
  • Знайте, когато имате нужда от пари и как да го получи. Ако се чувствате подчерта за финанси, най-вероятно вече чувствате, че се нуждаят от повече пари в бюджета си. Въпреки това, не знаят как да се увеличи финансовите си стопанства, без да създават значителен стрес за себе си могат да бъдат трудни, също. Ето някои доказани съвети за увеличаване на доходите си, което е чудесен начин за облекчаване на стреса.
  • Научете се да живеят на по-малко. Първи удобно с бюджета и с по-малко може да увеличи спестяванията си. Ето няколко прости, ниско стрес съвети за обучение за поддържане на бюджет, който ще ви държи жива рамките на възможностите си. Когато имате план, можете да се чувствате по-голям контрол на вашите финанси, а това може да ви помогне да се чувствате по-малко притеснени.
  • Да не забравяме и общото управление на стреса. Докато работите върху подобряване на финансовото си положение, можете да намалите стреса чрез практикуване на техники за намаляване на стреса и се правят много промени, за да се създаде ниско напрежение начин на живот.

Като следвате съветите в горните връзки и извършването на тези промени в начина на живот, тежестта на финансов стрес може скоро да бъде нещо от миналото.