Skip to main content

Как ли хроничен стрес се отрази негативно върху вашето здраве?

Как ли хроничен стрес се отрази негативно върху вашето здраве?
Хроничният стрес е продължително и постоянно чувство на стрес, което може да се отрази негативно върху здравето си, ако той отива лекува. Тя може да бъде причинена от ежедневните натиска на балансиране на семейния и професионалния или от травматични ситуации. За да започнете да управлява хроничен стрес, ние трябва да разберем какво е, какво може да бъде то причинява и как това се отразява цялото ни тяло.

Какво е хроничен стрес?

Хроничният стрес е резултат от състояние на физиологичен продължаващата възбуда. Това се случва, когато тялото изпитва стресори с такава честота или интензивност, че автономната нервна система не разполагат с нужния шанс да активирате отговор на релаксация на регулярна основа.

Това означава, че тялото остава в постоянно състояние на физиологичен възбуда. Тя засяга почти всяка система в тялото, пряко или косвено. Ние са били построени, за да се справят с остър стрес, който е кратък живот, но не и хроничен стрес, който е стабилен в продължение на дълъг период от време.

Причини

Този вид хроничен стрес отговор се среща твърде често от нашия модерен начин на живот. Всичко от високо натиск работни места за самотата на натоварения трафик може да се запази тялото в състояние на възприятието за заплахата и хроничен стрес.

В този случай, нашата борба или бягай отговор, който е проектиран да ни помогне да се бори на няколко животозастрашаващи ситуации разпределени в продължение на дълъг период от време (например да бъдат нападнати от мечка от време на време), може да се носят надолу телата и кауза нас, за да се разболее, физически или емоционално.

В действителност, това е изчислено, че до 90% от лекарския преглед са за условията, при които стрес играе роля! Ето защо е толкова важно да се научат техники за управление на стреса и да направи здрави промени начина на живот, за да се защитават от негативното въздействие на хроничен стрес.

Примери за Остра срещу хроничен стрес

Има много събития в живота, които предизвикват остри и хронични стрес. За да поставите двете в перспектива, ето няколко примера.

Остър стрес е Краткосрочен
Остър стрес може да се случи, когато влезе в автомобилна катастрофа. Вие не само трябва да се справят с полицейски доклади, застрахователни компании и оценка на щетите на себе си и колата си, но вие трябва да разберете как да стигнете до работа на следващия ден.

Повечето от тези проблеми ще бъдат разработени в рамките на една седмица (може би най-дълго месечно) и малко след инцидента първоначалния си стрес е освободен, тъй като ситуацията е под контрол. Най-малко вие сте в безопасност!

Друг пример е, когато се работи по важен проект за работа. Поставяте в дълги часове и да имат здраво и задаващата краен срок. Това може да доведе до много стресови дни, колкото да прецизира всички детайли. Въпреки това, след подаване на проекта, можете да се отпуснете.

В този случай, на стреса може да са всъщност ти помогна да представят по-добре, защото не всички стрес е лошо.

Хроничният стрес е дългосрочен
От друга страна, ако семейството ви се бори финансово или с тежко заболяване, стрес може да стане хронична. Някой в дома ви може да не е в състояние да работят, сметките се трупат и вашия дом е пред затваряне и това може да ви накара да се подчертае в продължение на месеци или дори години или повече.

Вие постоянно притеснение износва тялото си, като се чувствате уморени и тревожност. Може да се работи по-трудно от всякога да свържат двата края и да нездравословни продукти за храна и упражнения, които могат да ви накарат да се чувствате още по-зле. Това може да доведе до сериозна депресия сред други здравословни проблеми.

Можем също така да имат хроничен стрес, свързани с работата. Много работни места изискват много от от нас и това често може да се чувства като никога не получи почивка или винаги са под натиск да изпълни.

Работа извънреден труд, постоянни пътувания и бизнес отношения с високо налягане могат да поддържат тялото си в постоянно състояние на възбуда, дори и когато се приберете у дома при семейството си. Това също може да добавите към износване на тялото си и непрекъснато стреса може да допринесе за сериозни здравни проблеми като сърдечно-съдови заболявания или да доведе до сърдечен удар.

Ако имате хроничен стрес

Важно е да се започне с помощта на техники за управление на стреса възможно най-рано, когато признае хроничен стрес в живота си. Това работи в продължение на няколко причини.

Бързодействащ Облекчаване на стреса и да спрат отговор на стреса, така че тялото ви има шанс да се възстанови и ума си, има възможност да се обърне проблеми от проактивна позиция, а не да се реагира от стрес и дори паника перспектива. Когато сте на вземането на решения от една по-спокойна и уверена място, сте склонни да направят избор, който е по-по-съответствие с най-добрите си интереси и да се избегне създаването на повече стрес за себе си.

По-дългосрочни здравословни навици също могат да бъдат важни за изпълнение, тъй като те могат да изградят устойчивост и ще ви даде шанс да си вземе почивка от стреса на регулярна основа. Това може да ви помогне, за да не останете подчерта, така постоянно, че не осъзнават колко подчерта сте, което може да ви предпази от предприемането на стъпки за намаляване на стреса в живота си. Също така може да ви спаси от най-негативните ефекти от хроничен стрес. Някои от най-ефективните навици включват упражнения, медитация и журнал, тъй като е доказано, да се насърчи устойчивостта на стрес

Промяна на начина, по който реагират на стрес може да ви помогне, както добре. Чрез извършване на промени за намаляване на стресовите ситуации с които се сблъсквате (казвайки не по-често, например) и чрез промяна на начина, по който се вгледате в ситуациите, с които се сблъсквате (напомнящи себе си от ресурсите, които можете да използвате и силата вие притежавате) може едновременно да помогне. Приближава стрес от проактивна позиция може да помогне за намаляване на хроничен стрес

Може да се наложи да говорите с лекар или терапевт, който може да бъде много ефективна. Ако сте опитали други стратегии и да се чувстват имате нужда от повече, или ако се почувствате те няма да бъде достатъчно, за да помогне, не се колебайте да говорите с Вашия лекар за вашите проблеми. Налице е ефективна помощ на разположение и може да се използва в допълнение към всички тези предложения.