Skip to main content

Кога употреба на наркотици Станете Addiction?

 Кога употреба на наркотици Станете Addiction?
Наркоманията е сложен и хронична мозъчно заболяване. Хората, които имат опит наркомания натрапчив, понякога неконтролируема, жаден за тяхното лекарство на избор. Обикновено, те ще продължат да търсят и използват наркотици, въпреки преживява изключително негативни последици в резултат на използване.

Характеристики на наркоманиите

Според Американската асоциация на наркоманиите медицина (ASAM), пристрастяване се характеризира с:

 • Невъзможност за последователно се въздържа от веществото или благодатен опит (както в хазарта, пол, или преяждане)
 • Обезценка на контрол на поведението
 • Жаден за веществото или благодатен опит
 • Намаляване на признаване на значителни проблеми с поведението и междуличностните отношения
 • Изостаналия емоционална реакция

Въпреки, че горните пет характеристики където обикновено се намират в повечето случаи на пристрастяване, ASAM отбележи, че тези пет функции, които не могат да се използват за диагностициране на зависимост.

Диагностициране на пристрастяването изисква оценка от обучени и сертифицирани професионалист. Консултирайте се с лекар или психолог, ако смятате, че може да имате пристрастеност или вещество проблем злоупотреба.

Прояви в поведението на наркоманиите

Когато приятели и членове на семейството, които се занимават с любим човек, който е пристрастен, обикновено е на пасивно поведение на лицето, които са очевидни симптоми на зависимост.

Тези поведения са съсредоточени главно около нарушена контрол зависимият е:

 • Прекомерното честотата на употребата на наркотици въпреки опити за контрол
 • Повишена време използване или се възстановява от лекарствени реакции
 • Продължителната употреба въпреки продължаващите проблеми
 • Стесняване на фокуса на награди, свързани с пристрастяването
 • Неспособността да се предприемат стъпки за решаване на проблемите

Невъзможността да се въздържа

Изследванията показват, че продължителната употреба на дрога предизвиква химични промени в мозъка на наркоман, който променя системата за възнаграждение на мозъка, която подканва компулсивно наркотици търси в лицето на нарастващата негативни последици.

Това състояние на зависимост, когато активността продължава въпреки негативни последици и въпреки факта, че вече не е награда, се нарича от експерти пристрастяването на “патологично преследването на награди.” Това е в резултат на химически промени в награда вериги на мозъка.

Как наркоманиите Gets Започната

Причината, поради която хората се занимават с дейност, която може да стане пристрастяване, на първо място е или да се постигне чувство на еуфория или за облекчаване на емоционалното състояние на дисфория-дискомфорт, неудовлетвореност, тревожност, безпокойство или.

Когато хората пият, вземат наркотици, или да участва в друго поведение, награда за търсене (като хазарт, хранене или секс) са подложени на “висока”, което им дава наградата или релеф, която търсят.

Високото е резултат от повишена допамин и опиоиден пептид активност в бонус схеми на мозъка. Но след хай те изпитват, е налице неврохимични отскок, което предизвиква функцията награда на мозъка да падне под оригиналния нормалното ниво. Когато дейността се повтаря, на същото ниво на еуфория или облекчение не се постига. Казано по-просто, човекът никога не получава толкова високо, колкото те направиха, че за първи път.

-Ниски върхове и спадове

Добавено към факта, че пристрастен човек развива толерантност към хай-изискващи повече, за да се опита да постигне същото ниво на еуфория, е фактът, че лицето не се развие толерантност към емоционален ниско те се чувстват по-късно. Вместо да се върне в “нормална”, лицето се връща към по-дълбоко състояние на дисфория.

Когато като се пристрастяват, лицето, увеличава количеството на наркотици, алкохол, или честотата на пристрастяване поведение в стремежа си да се върна на тази първоначална еуфория състояние. Но човекът, завършва изпитват все по-дълбоко ниски, колкото за възнаграждаване на мозъка реагира на цикъла на интоксикация и оттегляне.

Когато Награда за търсене става патологична

Според Американската асоциация на наркоманиите медицина (ASAM), това е точката, в която преследването на наградите става патологичен:

 • Награда търси своето става натрапчив или импулсивен
 • Поведението престава да бъде удоволствие
 • Поведението вече не предвижда освобождаване

Вече не е функция на Choice

Казано по друг начин, пристрастен човек се озовава принуден-въпреки собствените си намерения да спре да се повтаря-поведения, които вече не раздаването да се опита да избяга с огромно чувство за неудобно, но не намирам облекчение.

Според ASAM, в този момент пристрастяване вече не е само функция на избор. Вследствие на това състояние на пристрастяването е нещастен място да бъде, наркоман и за тези около него.

Хронични заболявания и Рецидивите

В продължение на много наркомани, пристрастяване може да се превърне в хронично заболяване, което означава, че те могат да имат рецидиви, подобни на пристъпите, които могат да се случат с други хронични заболявания-като диабет, астма и хипертония, когато пациентите не спазват лечението им. Тези рецидиви може да се случи дори и след дълги периоди на въздържание. Зависимият може да предприеме действия, за да влезете в ремисия отново. Но той остава в риск от още един рецидив. отбелязва ASAM “Без лечение или участие в дейности по оползотворяване, пристрастяването е прогресивно и може да доведе до увреждане или преждевременна смърт.”