Skip to main content

Основните причини за стреса

 Основните причини за стреса
Стресът е нормално и, до известна степен, необходима част от живота. Въпреки това е нещо, което всеки опит, това, което причинява стрес може да се различава от човек на човек. Например, един човек може да стане ядосан и съкрушен от сериозно задръстване, докато друг може да се появи на музиката им и да го леко неудобство разгледа. Битка с приятел може да следва един човек наоколо за останалата част от деня, докато друг може лесно да го измъкне.

Какво причинява ви подчертая, може вече да е нещо, което ти си пределно наясно. Но като се има предвид значението на поддържането на стреса под контрол, когато става въпрос за смекчаване на последиците тя може да има върху физическото и психическото ви здраве, добре е да се отваря до възможността, че други фактори могат да бъдат в играта, също. Изработете план за намаляване на стреса с всички тях в ума.

Финансови проблеми

Според Американската психологическа асоциация (АПА), парите са най-горния причина за стреса в Съединените щати. В 2015 проучване , АПА съобщи, че 72 процента от американците подчерта за пари поне част от времето, през предходния месец. По-голямата част от участниците в проучването са докладвани пари са значителен източник на стрес, с 77% се чувствам значително безпокойство за финанси.

Признаци на финансов стрес могат да включват:

 • Тревогите и чувство на безпокойство за пари
 • Спор с любимите хора за пари
 • Се чувствам виновен за харченето на пари за не-важното
 • Като се страхува да отвори пощата или отговаряте на повикванията

Финансовият стрес може да отнеме месеци или години, за да се изкопаят от. В дългосрочен план, стрес, свързани с финанси води до страдание, които могат да доведат до кръвното налягане и да предизвикат главоболие, стомашно разстройство, болки в гърдите, безсъние, и общо чувство на болест. Финансовият стрес също е свързан с редица здравословни проблеми, включително депресия, тревожност, проблеми с кожата, диабет и артрит.

работа

Според Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC) , американците сега прекарват 8% повече време, по време на работа в сравнение с преди 20 години, а около 13 на сто от хората работят на две места. Най-малко 40% докладват своите работни места са стресиращи, а 26 процента доклад те често се чувстват изгорял от тяхната работа.

Всеки брой на нещата може да допринесе за стрес в работата, включително твърде много работа, несигурността на работното място, недоволство от работа или кариера, както и конфликти с шефа и / или колеги. Дали да се притеснявате за конкретен проект или чувство на несправедливо отношение, поставяйки си работа пред всичко останало може да се отрази много аспекти на живота си, включително и личните отношения и психическо и физическо здраве.

Фактори извън самата работа също имат роля в работата стрес, включително психологически грим на лицето, общото здраве, личен живот. и размера на емоционална подкрепа те са извън работата.

Признаците на стреса на работното място могат да бъдат физически и психологически, в това число:

 • умора
 • главоболие
 • напрежение на мускулите и болки
 • Стомашни проблеми
 • сърцебиене
 • безпокойство
 • депресия
 • Промени в настроението
 • Затруднена концентрация и вземане на решения

Някои хора могат да се чувстват претоварени и се мъчат да се справят, което може да повлияе на поведението им, както добре. стреса на работа може да накара хората да имат:

 • Увеличени болни дни
 • Капки в изпълнение на работата
 • Проблеми с личните отношения
 • Намалена творчество и инициатива
 • По-ниските нива на търпение и повишени нива на неудовлетвореност
 • незаинтересованост
 • изолация

личните отношения

Има хора в живота на всички нас, които ни причиняват стрес. Тя може да бъде член на семейството, интимен партньор, приятел или колега. Токсичните хора се крият във всички части на нашия живот и стресът ние изпитваме от тези отношения може да повлияе на физическото и психическо здраве.

Има много причини за стрес в романтичните отношения и когато двойките са постоянно под напрежение, връзката може да бъде на риска от провал.

Общи отношенията стресори включват:

 • Да бъдеш прекалено зает, за да прекарват времето си един с друг и да споделят отговорностите
 • Интимност и секс са рядкост, поради заетост, здравни проблеми, както и всяка редица други причини
 • Вие и вашият партньор не комуникирате
 • Вие и / или партньор консумират твърде много алкохол и / или употреба на наркотици
 • Вие или вашият партньор се мисли за развод
 • Има злоупотреба или контрол в отношенията

Признаците на стреса, свързан с личните отношения са подобни на нормалните симптоми на общо стрес и могат да включват физическото здраве и проблеми със съня, депресия и тревожност. Можете да намерите себе си се избягва или има конфликт с личността, или лесно се дразни от тяхното присъствие.

Понякога, лични отношения стрес също могат да бъдат свързани с отношенията си с хората на социални медийни платформи, като Facebook . Например, социалните медии се стреми да насърчи естествено се сравняваш с другите, които могат да доведат до стрес на чувство недостатъчни. Той също така прави тормоз по-лесно.

Възпитание

Родителите често са изправени пред управлението забързано ежедневие, които включват работа, домакински задължения и отглеждането на децата. Тези изисквания водят до родителството стрес.

Високите нива на стрес могат да причинят родителство родител да бъдат тежки, отрицателно и авторитарен в взаимодействията с деца. Възпитание стрес също може да намали качеството на връзката родител-дете отношения. Например, може да нямате открита комуникация, така че вашето дете не идва към вас за съвет или на детето си и може да се спори-често.

Източници на родителски стрес могат да включват по-ниски доходи, които работят дълги часове, единствен родителски грижи, семейно или отношенията напрежение, или отглеждане на дете, което е било с диагноза разстройство на поведението или умствена изостаналост.

Родителите на деца с поведенчески нарушения и забавяне в развитието имат най-висок риск за родителски стрес. В действителност, много проучвания показват, родители на деца с аутизъм са докладване-високи нива на стрес родителство, отколкото хора, чиито деца не разполагат с условието.

Ежедневието и заетост

Ден за ден стресори са нашите ежедневни неудобства. Те включват неща като misplacing ключове, закъснява и забравяйки да донесе важен елемент с Вас при напускане на къщата. Обикновено това са само дребни неуспехи, но ако те станат чести, те се превръщат в източник на безпокойство, засягащи физически и / или психическо здраве.

Стресът от твърде зает става все по-чести. Тези дни, хората са по-заети от всякога и че добавя много стрес за живота им. В някои случаи, заетост се дължи на необходимост, като се налага да работят на две места. В други случаи това се дължи на вина и не искат да се разочаровам другите. Хората не могат да кажат “не” и в крайна сметка се налага малко време за себе си, или те пренебрегват собствените си основни нужди, като например правилното хранене и упражняване, поради липса на време.

Личност и ресурси

Вашите личностни черти и ресурсите, които имате на разположение, за да ви обвържат в всички по-горе и може да бъдат независими източници на стрес, както добре.

Екстровертите, например, са склонни да изпитват по-малко стрес в ежедневието и имат по-големи социални ресурси, които буфер срещу стреса. Перфекционисти може да донесе на стреса върху себе си ненужно, защото на своите взискателни стандарти, изпитват по-негативни последици за здравето психически и физически, отколкото тези, които просто се съсредоточи върху високо постижение.

Тези, които са “Тип А” може да се подчертае, всички около тях, включително и себе си. Тези, които имат достатъчно пари, за да наемат помощ може да делегира стресиращи задачи, така че този ресурс може да осигури предимство пред тези, които се борят да свържат двата края и трябва да работи по-усилено, за да запазите пари в брой.