Skip to main content

Преглед на наркомании и Лечение

 Преглед на наркомании и Лечение
За дълго време, пристрастяване означава неконтролируем навик за използване на алкохол или други лекарства. Съвсем наскоро, на концепцията за пристрастяването е разширен с включването на поведение, като хазарт, както и вещества, и дори обикновени и необходими дейности, като упражнения и хранене. Най-важното е, че лицето установи поведението удоволствие по някакъв начин и се занимава изключително в поведението, като начин за справяне с живота. По времето, когато човек е пристрастен, поведението ще се създава повече проблеми, в живота на човек, отколкото решава.

Какво трябва да знаете за наркомании

Докато пристрастяване към вещества, често се появи ясна, има сериозни разногласия по въпроса кои вещества са наистина пристрастяване. Актуални насоки чрез диагностика и статистически наръчник на психичните разстройства, или DSM 5, показват, че повечето психоактивни вещества, включително лекарства, имат потенциала да бъде пристрастяващо.

Какво ще кажете за Поведенчески зависимости?

Все още има много дебати за това дали много “поведението” пристрастявания са “истински” зависимости. Необходими са още изследвания, за да се изясни този въпрос. Пристрастяване към хазарта е поведенчески пристрастяване, която е призната от много години като разстройство в контрола на импулсите. Сега е категоризирана като хазарта разстройство в DSM.

Наркомании отнеме време да се развива. Малко вероятно е, че човек ще се пристрастят, след като се използва вещество веднъж, въпреки че е възможно да се развие психически проблеми или да умре от свръхдоза или друго усложнение след една употреба на някои вещества.

Въпреки че има някои школи на мисълта, които проповядват необходимостта от пълно въздържание, много хора са в състояние да се научат да контролират поведението на пристрастяване, като пиене, ядене, пазаруване и секс. Дали това е добра идея за вас зависи от много фактори и най-добре се решава в сътрудничество с Вашия лекар или терапевт.

употребата на наркотични вещества, не винаги е признак на зависимост, въпреки че употребата на наркотици носи множество здравни и социални рискове, както и зависимост. Родителите не трябва автоматично да приемат детето им има пристрастяване, ако открият детето им е използвал наркотици.

Ако можете да сте пристрастени към нещо, какво е пристрастеност прави?

Симптоми на пристрастяване могат да варират, но има два аспекта, че всички зависимости са по-чести:

Пристрастяване поведение е неадаптивни

Най бъдат създава проблеми на индивида или тези около тях. Така че вместо да помага на човек да се справи с положението си или да се преодолеят проблемите, тя е склонна да подкопае тези способности. Например, един комарджия може да иска той имаше повече пари, но хазарта е по-вероятно да се отцеди финансовите си ресурси. Алкохолик може да искате да се развесели, но употребата на алкохол може да доведе до засилване или депресия. А пристрастен към секса може да жадуват за интимност, но във фокуса на сексуални действия може да предотврати реално близост от развиващите се.

Поведението е устойчиво
Когато някой е пристрастен, той ще продължи да се занимава с пристрастяване поведение, въпреки неприятностите го го причинява. Така че от време на време през уикенда на самодоволството не е пристрастяване, въпреки че това може да предизвика различни видове проблеми. Пристрастяването се характеризира с чести ангажимент в поведението.

Но ако все още го ползват, не може да бъде по наркомании, нали?

Грешен. Защото медиите, по-специално, са изобразявани наркомани като безнадежден, нещастни хора, чийто живот са разпада, много хора със зависимости, не вярват, че са пристрастени толкова дълго, тъй като те са се забавляваха и провеждане живота си заедно.

Често пристрастявания хората стават вкоренено в начина им на живот, до точката, където никога или рядко се чувстват симптоми на отнемане. Или пък може да не разпознае своите симптоми на абстиненция, за това, което са, да ги остави на стареене, да работи твърде трудно, или просто не харесвам сутрин. Хората могат да отидат в продължение на години, без да осъзнават колко зависими са от тяхната зависимост.

Хората с незаконни зависимости могат да се насладят на потаен характер на поведението си. Те могат да обвинявам обществото за своята ограниченост, че избрахте да виждат себе си като свободни воля и независими личности. В действителност, пристрастявания са склонни да се ограничи индивидуалността и свободата на хората, тъй като те стават все по ограничени в тяхното поведение. Отивате в затвора за участие в незаконна пристрастяване ограничава свободата им още повече.

Когато хората са пристрастени, радостта им често става фокусирана върху извършването на пристрастяване поведение и облекчаване на отказ от договора, а не на пълната гама от преживявания, които формират пълния потенциал на човека за щастие.

В един момент, пристрастения лице може да осъзнае, че животът им е заминал, че са пропуснали наслаждавайки преживявания, различни от пристрастяването. Това съзнание често се случва, когато хората да преодолеят зависимостта.

Какъв е проблемът, ако не се справя вреда?

Наркомании навредят на лицето с пристрастяването и хората около тях.

Най-големият проблем е неспособността на пристрастен човек да признае вредата зависимостта си прави. Той може да бъде в отказ за негативните аспекти на зависимостта си, избирайки да се игнорира на ефектите върху здравето, живота си модели и взаимоотношения. Или той може да обвинява външни обстоятелства или други хора в живота си за своите трудности.

Вредата, причинена от зависимостта е особено трудно да се разпознае, когато зависимостта е основният начин за справяне с други проблеми на лицето. Понякога други проблеми са пряко свързани с пристрастяването, като например здравословни проблеми, а понякога те са косвено свързани с пристрастеността, например, отношенията проблеми.

Някои хора, които се пристрастяват към вещества или дейности са много наясно със своите зависимости, а дори и на вредите, причинени от зависимостта, но продължават да прави зависимо поведение или иначе. Това може да бъде, защото те не чувстват, че могат да се справят без пристрастяване, тъй като те се избягва работа с някакъв друг проблем, че пристрастяването ги отвлича вниманието от (като се злоупотребява като дете), или защото те не знаят как да се наслаждават живота по друг начин.

Зависимост може да доведе до криза

Вредата от пристрастяването може да бъде призната само когато пристрастен човек преминава през криза. Това може да се случи, когато пристрастяване вещество или поведение се отнема изцяло и лицето, отива в теглене и не могат да се справят. Или пък може да възникне в резултат на пристрастяването, като сериозно заболяване, напускаща партньора или загуба на работа.

Ако мислите, че може да има наркоманиите

Безспорно е, ако не е нормално, да премине през етап на извършване на употребата на наркотични вещества или зависимо поведение, без да вярва, вие сте пристрастени. Това е толкова често, всъщност, че тя си има име, на етапа преди съзерцание.

Ако започвате да мислите, че може да има пристрастяване, вероятно сте се мести в етапа на съзерцание. Това е много време, за да разберете повече за веществото или поведението, което сте били ангажирани в и да се отразят честно дали изпитвате някакви признаци или симптоми на зависимост.

Тези признаци и симптоми варират от зависимостта от един към друг, но най-често използваните показатели са, че се занимавате в поведението, или приемате повече от веществото, отколкото първоначално сте искали; че сте се занимават с темата следващия път, когато може да се ангажира в поведението или използване на веществото; и я поставяте пред други важни части от живота си, като например семейството, работата и отговорности. Можете да намерите губите интерес към други приятни дейности, в сравнение с пристрастяване поведение.

Много хора след това да решат да се правят промени. За някои хора, това е лесно и управляеми. В продължение на много други, да престанат да пушат може да доведе до неприятни симптоми на абстиненция, дори и с поведение, и може да се отвори неудобни чувства, които са били погален или подтиснати от пристрастяване поведение. Ако това се случи, или ако сте пили или употреба на наркотици, като опиати-незаконни или предписани други лекарства с рецепта, стимуланти, кокаин, или мет-трябва да потърсите незабавно лекарска помощ.

Спирането на някои лекарства след пристъпно ще могат да увеличат риска от предозиране, психични проблеми или други животозастрашаващи усложнения, и трябва да се прави под лекарско наблюдение.

Живот с наркоманиите

Някои хора не искат да променят своя зависимо поведение, или да опитате и да се опита, но никога не изглежда да е успешна при отказване. Тези хора често правят по-добре с цел намаляване на вредите или да използват самопомощ ресурси, за да управлява своята зависимост.

Ако това ви звучи като вас, не забравяйте помощ е винаги на разположение. Образоване себе си е едно добро начало. Вие може значително да намали количеството на вреда на себе си и на хората около вас, и може би един ден, вие ще бъдете готови да се промени за добро.

Следващи стъпки, които Помислете

Въпреки че може да изглежда страшно, получаване на оценка и диагностика е добра стъпка по отношение на получаването на помощ. Ако това не е за вас, можете да опитате на групи за самопомощ и свържете с други, които се занимават с един и същ проблем. Намирането повече за пристрастяването си и това, което е помогнало на другите също може да бъде добра стъпка, и то не изисква от вас да говоря с никого.

Нашата мисъл

Много хора се страхуват, терминът пристрастяването и вярват, че това е индикация за повреда или безполезност. Зависимите често носят стигмата за тяхното поведение, което води до срам и страх от търсене на помощ. Светът се променя, и може да откриете, че получаването на помощ за пристрастяването си е най-доброто нещо, което някога да направи за себе си. В същото време, ние се надяваме, че образоването на себе си ще ви помогне по пътя си към уелнес.