Skip to main content

Преглед на управление на стреса – Как да намалят ефектите на стреса върху живота ви

Преглед на управление на стреса - Как да намалят ефектите на стреса върху живота ви
Ние всички изпитват стрес в живота ни. Тъй като по-голямата част от здравословни проблеми са причинени или повлияни от стрес, това е важно да се разбере как се отразява на стрес тялото си и да научат ефективни техники за управление на стреса, за да стреса на работното място за вас, а не срещу вас.

Какво е стрес?

Стресът е реакция на организма Ви да промените в живота си. Защото животът включва постоянна промяна (в диапазона от промяна на местоположения от дома до работа всяка сутрин, за да се адаптира към големи промени в живота като брак, развод или смърт на близък човек), не е избягване на стреса. Ето защо целта ви не трябва да е да се премахнат всички стрес, а отстраняване на излишен стрес и ефективно управление на останалите. Има някои често срещани причини за стрес, че много хора изпитват, но всеки човек е различен.

Причини за стреса

Стресът може да дойде от много източници, които са известни като “стресори”. Тъй като опитът ни на това, което се счита за “стресиращо” е създадена от уникалните ни представи за това, което се сблъскваме в живота (на базата на нашия собствен микс от личностни черти, налични ресурси, привичните мисловни модели и повече), една ситуация може да се възприема като “стресиращо “от един човек и просто” предизвикателство “от някой друг.

Казано по-просто, стрес спусъка на един човек не може да се регистрира като стресиращо на някой друг. Това заяви, определени ситуации са склонни да доведе до повече стрес при повечето хора и могат да увеличат риска от прегаряне. Например, когато се намираме в ситуации, където има високи изисквания за нас; където имаме малко контрол и няколко възможности за избор; където не се чувстваме оборудвани; където може да бъде остро осъден от другите; и къде последици за провал са стръмни или непредвидими, ние сме склонни да ги стресира.

Поради това, много хора са подложени на някакъв работните си места, техните взаимоотношения, техните финансови проблеми, здравословни проблеми, както и по-светски неща, като елементарно или забързано ежедневие. Умения за учене, за да се справят с тези стресови фактори може да намали своя опит на стрес.

Ефекти на стрес

Точно както на стреса се възприема по различен начин от всеки един от нас, стрес засяга всички ни по начини, които са уникални за нас.

Едно лице може да получите главоболие, докато друг може да откриете, стомашно разстройство е често срещана реакция, а трети може да срещнете някой от редица други симптоми. Докато всички ние реагираме на стреса в нашите собствени начини, има дълъг списък с често с опит ефекти на стреса, които варират от леки до животозастрашаващи. Стресът може да повлияе на имунитета, което може да повлияе на почти всички области на здравето. Стресът може да повлияе на настроението в много отношения, както добре.

Ако се окажете изпитва физически симптоми, които смятате, че може да е свързано със стреса, консултирайте се с вашия лекар, за да бъдете сигурни, че правят това, което можете, за да запази здравето си. Симптомите, които могат да бъдат изострени от стрес, не са “в главата ти” и трябва да се вземат на сериозно.

Създаване на план за управление на стреса на често е една част от план за цялостното здраве.

Ефективно управление на стреса

Стресът може да се управлява ефективно в много различни начини. Най-добрите планове за управление на стреса обикновено включват микс от Облекчаване на стреса, които са насочени стрес физически и психически и спомагат за развитието на гъвкавост и умения за справяне.

  • Използвайте бързи Облекчаване на стреса. Някои техники за освобождаване от стреса могат да работят само за няколко минути, за да се успокои стрес реакция на организма. Тези техники предлагат “бързо решение”, което помага да се чувствате по-спокойни в момента, и това може да ви помогне по няколко начина. Когато вашата реакция на стрес не се задейства, можете да се обърнете проблеми по-замислено и активно. Вие може да бъде по-малко вероятно да се закрепи при други от чувство на неудовлетвореност, които могат да поддържат отношенията си здрава. Остър стрес отговор в зародиш също може да ви предпази от изпитват хроничен стрес.
    Бързо облекчаване на стреса, като дихателни упражнения, например, не може да изгради своя устойчивост на бъдещия стрес или минимизиране на стресови фактори, с които се сблъсквате, но те може да помогне успокои физиологията на организма, след отговора на стрес, се задейства.
  • Разработване на стрес облекчаване навици. Някои техники са по-малко удобни за използване, когато сте в средата на стресова ситуация. Но ако ги практикувате редовно, те могат да ви помогнат да се справи със стреса като цяло, като е по-малко реактивен към него и по-способен да обърне стреса отговор бързо и лесно.
    Дългосрочните здравословни навици, като упражнение или редовна медитация, може да помогне за насърчаване на устойчивостта към стресови фактори, ако ги нормална част от живота си да направи. Комуникативни умения и други начин на живот умения могат да бъдат полезни в управлението на стресови фактори и промяна на начина, по който се чувствам от “залети” да “се справи с” или дори “стимулира”.
  • Елиминирайте стресори, когато можете. Може да не сте в състояние да се елиминира напълно стреса от живота си или дори най-големите стресори, но има места, където можете да го сведат до минимум и да го стигнем до управляемо ниво. Всеки стрес, които можете да изрежете може да се намали цялостната си натоварване стрес. Например, слагайки край на един дори токсичен връзка може да ви помогне по-ефективно справяне с други форми на стрес имате защото може да се почувствате по-малко претоварени.

Откриването на голямо разнообразие от техники за управление на стреса, и след избора на микс, който отговаря на вашите нужди, може да бъде ключов стратегия за ефективно облекчаване на стреса.

Често задавани въпроси за стреса

Дали стреса Неизбежно вредни за здравето?
Всъщност не. Има няколко различни видове стрес, които варират от eustress, което е положително и вълнуваща форма на стрес, на хроничен стрес, който е свързан с много сериозни здравословни проблеми и е типът на отрицателен стрес най-често се споменава в новините. Докато ние искаме да управлява или да се премахнат негативните видове стрес, ние също искаме да се запази положителните форми на стрес в живота ни, за да ни помогне да остане жива и жив. Въпреки това, ако сме свидетели на твърде много стрес в живота ни, дори и “добра” стрес може да допринесе за прекомерни нива на стрес, които могат да доведат до чувство претоварени или като стрес реакция, предизвиквана твърде дълго. Ето защо все пак е важно да се научите да се отпуснете тялото и ума периодично и ограничаване на излишен стрес, когато е възможно.

Как мога да разбера Когато съм Твърде Подчерта?
Стресът засяга всички нас по различни начини, не всички от които са отрицателни. (Всъщност, стреса на един вълнуващ живот всъщност може да послужи като добър мотиватор и пазят нещата интересни.) Когато нивата на стрес станат твърде силни, обаче, има някои симптоми на стрес, че много хора опит. Например, главоболие, раздразнителност, и “размити мислене” може всички да са симптоми, които сте под твърде много стрес. Макар че не всеки, който е под стрес ще преживее тези специфични симптоми, много воля. Ако установите, че сте не осъзнават колко подчерта сте, докато не са претоварени, важно е да се научите да забележите едва доловими сигнали на Вашето тяло и собственото си поведение, почти като външен наблюдател могъщество. За да забележите как тялото ви реагира на стреса, може да опитате тази медитация тялото сканиране (това помага да се отпуснете в същото време).

Какво мога да направя, когато се чувстват претоварени от стрес?
Ние всички се чувстват претоварени от време на време; това е нормално. Въпреки че е почти невъзможно да се премахне моменти, когато събития заговорничат и стрес реакция на организма се задейства, има начини, които можете бързо обратна реакция на организма Ви да стрес, буферни щетите за вашето здраве и запазване на Вашия мисли ясно, така че да могат по-ефективно справяне с това, което се случва в момента.

Има ли начин да бъде по-малко засегнати от стрес?
Всъщност, като се упражняват редовно техника за управление на стреса или две, можете да премахне някои от стреса да се чувстваш в момента и да направи себе си по-устойчива в лицето на стрес и в бъдеще. Има няколко различни неща, които можете да опитате, като се започне от сутрин до вечер пеша журнал практика е просто да направи повече време за приятелите си. Номерът е да се намери нещо, което се вписва с начина ви на живот и индивидуалност, така че е по-лесно да се придържате към.