Skip to main content

Ymmärtäminen syyt Kaksisuuntainen mielialahäiriö

On olemassa useita teorioita siitä, miksi kaksisuuntainen mielialahäiriö kehittyy

 Ymmärtäminen syyt Kaksisuuntainen mielialahäiriö
Kukaan ei tiedä varmasti, mitä syitä kaksisuuntainen mielialahäiriö. Tutkimukset viittaavat siihen on olemassa geneettinen komponentti läsnä, mutta DNA ei ole ainoa syy miksi ihmiset kehittää kaksisuuntainen mielialahäiriö. Useimmat tutkijat ovat yksimielisiä, että ne todennäköisesti fyysisiä ja ympäristötekijät, jotka vaikuttavat samoin.

geneettiset tekijät

Kun puhutaan biologisista syistä, ensimmäinen kysymys on, kaksisuuntainen mielialahäiriö voi olla perinnöllinen. Asiaa on tutkittu läpi useita perheitä, hyväksyminen ja kaksostutkimukset.

 • Perheissä henkilöiden kaksisuuntainen mielialahäiriö, ensimmäisen asteen sukulaiset (vanhemmat, lapset, sisarukset) ovat todennäköisesti mielialahäiriö kuin sukulaisia, jotka eivät ole kaksisuuntainen mielialahäiriö.
 • Tutkimukset kaksoset osoittavat, että jos yksi identtinen kaksoisveli on kaksisuuntainen mielialahäiriö todennäköisyyttä, että muut Twin on se on noin 40 prosenttia.
 • In erimunaiset kaksoset, esiintyminen molemmissa on noin 5 prosenttia.

Tämä on tärkeää geneettisen teorioiden sillä identtisten kaksosten ilmetä yksi hedelmöittyneen munasolun halkeaa kahtia, eli niillä on sama geneettinen aines. Veljellinen kaksoset, toisaalta, ovat peräisin erillisestä hedelmöittynyt munat, joten niiden perinyt geenit voivat olla erilaisia. On runsaasti todisteita siitä, että kaksisuuntainen mielialahäiriö voi periä ja että on olemassa geneettinen alttius kehittää sairaus.

aivojen rakenteessa 

Kun se tulee kuvauksen, mitä on peritty, välittäjäaine järjestelmä on saanut runsaasti huomiota mahdollisena syynä kaksisuuntainen mielialahäiriö. Tutkijat ovat tienneet jo vuosikymmeniä, että välillä on yhteys välittäjäaineiden ja mielialahäiriöitä koska huumeet, jotka muuttavat nämä lähettimet myös lievittää mielialahäiriöt:

 • Joidenkin tutkimusten mukaan alhainen tai korkea tietyn välittäjäaine, kuten serotoniini, noradrenaliinin tai dopamiinin on mukana.
 • Muut tutkimukset osoittavat, että epätasapaino näiden aineiden on ongelma, eli että tietty taso välittäjäaine ei ole niin tärkeää kuin sen määrä suhteessa muihin välittäjäaineiden.
 • Silti muut tutkimukset ovat löytäneet todisteita siitä, että muutos herkkyys reseptoreihin hermosolujen voi olla ongelma.

Lyhyesti, tutkijat ovat melko varmoja, että välittäjäainejärjestelmään on ainakin osasyy kaksisuuntainen mielialahäiriö, mutta lisätutkimuksia tarvitaan edelleen määritellä sen tarkkaa roolia.

yhteiskunnalliset tekijät

Mielialamuutosten kaksisuuntainen mielialahäiriö voidaan molemmat kuittaantuu stressaavan tapahtuman tai olosuhteiden, mutta voivat usein olla jopa spontaanisti.

Miten stressi laukaisee kaksinapainen episodi ei ole täysin ymmärretty. Mutta tutkijat eivät usko, että kortisoli on merkitystä. Stressi lisää taso kortisolin kehossa, mikä aiheuttaa muutoksia, miten aivot toimivat ja kommunikoi. Itse asiassa ihmiset ovat masennus tai kaksisuuntainen mielialahäiriö, kortisolin tasot voivat pysyä korkealla, vaikka stressi ei ole läsnä.

Stressi voi johtua useista eri kokemuksia. Sitä ei voi tarkasti määritellä, koska yksi henkilö voi ymmärtää tapahtuman äärimmäisen stressaavaa kun toinen yksilö kohdataan sama tapahtuma ei ehkä koe paljon stressiä.

Tutkimuksissa on havaittu, että stressaavaa elämän tapahtumia voi johtaa oireiden alkamisesta on kaksisuuntainen mielialahäiriö. Kuitenkin, kun häiriö laukeaa ja etenee, “se tuntuu kehittää omaa elämäänsä.” Kun sykli alkaa, psykologisia ja / tai biologisten prosessien ottaa ja pitää sairauden aktiivinen.

Environmental liipaisimet

Sillä masennuskohtauksia
Kun joku kokee kaksisuuntainen mielialahäiriö, pienet jännitykset voivat laukaista masennustilat. Lukeminen surullinen kirja, puhuu jollekin, joka masentuneita, sai huonon arvosanan tehtävän, tai edes flunssaa voi laukaista masennuksen episodi.

Muita esimerkkejä Kaksisuuntaisen masennustilan aiheuttajia ovat:

 • unenpuute tai häiriöitä
 • fyysisen vamman tai sairauden
 • kuukautiset
 • liikunnan puute
 • matkustaa

Maaninen jaksot
Vaikka laukaisee maaninen ja masennustilat voi olla sama, on joitakin, jotka ovat ominaisia maanisia tai hypomaanisten. Mukaan 2012 tehdyssä tutkimuksessa  Journal mielialahäiriöiden , ainutlaatuinen laukaisee maanisia tai hypomaanisten ovat:

 • rakastua
 • vapaa piristeiden käyttö
 • alkaa luova projekti
 • myöhäisillan juhlimista
 • lomalla
 • äänekäs musiikki

Lisäksi, ja synnytyksen jälkeen ja käytön masennuslääke, kuten SSRI, voi myös laukaista maanisen tai hypo- maaninen.

Taipuvaisille-Stress Malli

Kun etsimme syy kaksisuuntainen mielialahäiriö, paras selitys tutkimuksen mukaan saatavilla tällä hetkellä on se, mitä kutsutaan “taipuvaisille-Stress malli.” Sana taipuvaisille , Yksinkertaisesti sanottuna, viittaa fyysinen kunto, joka tekee henkilö alttiimpia kuin yleensä tiettyihin sairauksiin. Siten taipuvaisille-Stress Malli kertoo, että jokainen ihminen perii tiettyjä fyysisiä heikkouksia ongelmiin, jotka voidaan tai ei näy riippuen siitä, mitä jännityksiä esiintyy hänen elämänsä.

Joten bottom line, mukaan nykypäivän ajatteluun, että jos sinulla on kaksisuuntainen mielialahäiriö, olit todennäköisesti syntynyt mahdollisuus kehittää tämän häiriö ja jotain elämässäsi laukaisi sen. Kuitenkin tutkijat voivat tarkentaa, että teoria huomenna. Yksi varma asia on, että ne eivät anna periksi etsivät vastauksia.