Skip to main content

5 τρόποι για να αντιμετωπίσει συναισθηματικό στρες

 5 τρόποι για να αντιμετωπίσει συναισθηματικό στρες
Το συναισθηματικό στρες μπορεί να είναι ιδιαίτερα επώδυνη και να είναι δύσκολο να ασχοληθεί με, μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από διοδίων ότι πολλές άλλες μορφές άγχους. Ένας από τους λόγους είναι ότι σκεφτόμαστε μια λύση, ή να συζητούν λύσεις με έναν καλό φίλο – αντιμετώπιση συμπεριφορών που συχνά είναι χρήσιμη και αποτελεσματική στην επίλυση προβλημάτων – μπορεί εύκολα να επιδεινωθεί σε στοχασμός και συν-στοχασμός, η οποία δεν είναι τόσο χρήσιμη και αποτελεσματική. Στην πραγματικότητα, στοχασμός μπορεί να επιδεινώσει τα επίπεδα του άγχους σας, έτσι ώστε να βοηθά να έχουμε υγιείς στρατηγικές για την αντιμετώπιση συναισθηματική πίεση, καθώς και τον αναπροσανατολισμό τον εαυτό σας μακριά από το στοχασμός και η αποφυγή αντιμετώπισης και περισσότερο προς συναισθηματικά ενεργητικές προσεγγίσεις για να τονίσει τη διαχείριση.

Αιτίες της συναισθηματικό στρες

Σχέση στρες φέρει ένα βαρύ τίμημα για τη συναισθηματική ζωή μας και δημιουργεί ισχυρές συναισθηματικές αντιδράσεις, επειδή οι σχέσεις μας μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τη ζωή μας – για καλό ή για κακό. Υγιείς σχέσεις μπορεί να φέρει καλές εποχές, αλλά και πόρους σε περιόδους ανάγκης, πρόσθεσε ανθεκτικότητα σε περιόδους στρες, ακόμη και αύξηση της μακροζωίας. Ωστόσο, ερχόταν σε σύγκρουση σχέσεις και «frenemies» μπορεί να μας κάνει χειρότερα στην συναισθηματική ζωή μας, και μπορεί ακόμη και να πάρει έναν φόρο σωματικά.

Οι σχέσεις δεν είναι η μόνη αιτία της συναισθηματικό στρες, όμως. Οικονομικές κρίσεις, ένα δυσάρεστο περιβάλλον εργασίας, ή ένα πλήθος άλλων παραγόντων πίεσης μπορεί να προκαλέσει συναισθηματική πίεση, η οποία μερικές φορές μας βάζει στον πειρασμό προς ανθυγιεινές συμπεριφορές αντιμετώπισης, προκειμένου να ξεφύγουν από τον πόνο, ειδικά όταν οι καταστάσεις φαίνεται απελπιστική. Ίσως μια από τις πιο δύσκολες πτυχές της αντιμετώπισης συναισθηματικό στρες είναι η αίσθηση του να είσαι σε θέση να αλλάξει την κατάσταση. Αν δεν μπορούμε να αλλάξουμε τα επίπεδα του άγχους μας, εξαλείφοντας την αγχωτική κατάσταση, μπορούμε να εργαστούμε για τη συναισθηματική μας αντίδραση σε αυτό. Εδώ είναι μερικές στρατηγικές για να δοκιμάσετε.

Αντιμέτωποι με συναισθηματικό στρες

Ευτυχώς, ενώ δεν μπορείτε να διορθώσετε πάντα αυτές τις καταστάσεις διάρκεια της νύχτας, μπορείτε να μειώσει το συναισθηματικό στρες αισθάνεστε, και ο αριθμός αυτός άγχος παίρνει σε σας. Εδώ είναι μερικές ασκήσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε για να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά με συναισθηματικό στρες:

  • Πρακτική Mindfulness. Όταν νιώθουμε συναισθηματικό στρες, είναι επίσης συχνά βιώνεται ως σωματικός πόνος: μια «βαριά» αίσθηση στο στήθος, μια εκκρεμή αίσθηση στο στομάχι, ένα θαμπό πονοκέφαλο. Είναι σύνηθες να προσπαθήσουν να ξεφύγουν από αυτά τα συναισθήματα, αλλά μπορεί στην πραγματικότητα να είναι χρήσιμο να πάει βαθύτερα στην εμπειρία και να χρησιμοποιήσετε mindfulness να παρατηρήσετε πραγματικά όπου τα εν λόγω συναισθηματικές αντιδράσεις αισθάνθηκε σωματικά. Μερικοί άνθρωποι παρατηρήσετε ότι ο πόνος φαίνεται να είναι πιο έντονη πριν διάχυσης, αλλά στη συνέχεια αισθάνονται το συναισθηματικό και σωματικό πόνο μειώνεται. Τι συμβαίνει όταν προσπαθείτε;
  • Αποσπάσει τον εαυτό σας. Κοινή πεποίθηση χρησιμοποιείται για να είναι  ότι αν δεν εκφράζει κάθε συναίσθημα που νιώσαμε (ή τουλάχιστον οι μεγάλες επιχειρήσεις), που θα τους δείξουν με άλλους τρόπους. Κατά κάποιο τρόπο, αυτό είναι αλήθεια: υπάρχουν οφέλη για την εξέταση συναισθηματικές καταστάσεις μας να μάθουμε από αυτό που προσπαθούν συναισθήματά μας για να μας πει, και «γεμίζοντας τα συναισθήματα μας σε ανθυγιεινές τρόπους μπορεί να φέρει άλλα προβλήματα. Ωστόσο, είναι επίσης ανακαλυφθεί ότι αποσπά τον εαυτό του από τον συναισθηματικό πόνο με συναισθηματικά υγιείς εναλλακτικές λύσεις – όπως μια ταινία αισθάνονται καλά, δραστηριότητες διασκέδασης με τους φίλους, ή μια ικανοποιητική διανοητική πρόκληση – να μειώσει το συναισθηματικό πόνο και να μας βοηθήσει να αισθανθείτε καλύτερα.
  • Αποκλεισμός από κάποιο χρονικό διάστημα. Αν διαπιστώσετε ότι το συναισθηματικό στρες και μηρυκασμού ερπυσμού στην ευαισθητοποίηση σας αρκετά, και αποσπά την προσοχή δεν λειτουργεί, προσπαθήστε να προγραμματίσετε κάποιο χρόνο – μία ώρα την ημέρα, ίσως – όπου μπορείτε να επιτρέψετε στον εαυτό σας να σκεφτεί για την περίπτωσή σας πλήρως και να στοχάζονται πάνω λύσεις, ετοιμάζω υποθετικές δυνατότητες, επανάληψη ανατρέποντας τις ανταλλαγές, ή ό, τι αισθάνεστε τη συναισθηματική παρόρμηση να κάνουμε. Journaling είναι μια μεγάλη τεχνική για να δοκιμάσετε εδώ, ειδικά αν έχει κάνει τόσο ως μια εξερεύνηση του εσωτερικού συναισθηματικό σας κόσμο και μια εξερεύνηση των πιθανών λύσεων. Μιλήστε με τους φίλους σας σχετικά με το πρόβλημα, αν θέλετε. Πλήρως βυθιστείτε. Και στη συνέχεια, δοκιμάστε μερικά υγιή περισπασμούς. Αυτή η τεχνική λειτουργεί καλά για δύο λόγους:
  1. Αν έχετε πραγματικά την επιθυμία να βασανίσω, αυτό σας επιτρέπει να ικανοποιήσει αυτή την λαχτάρα σε ένα περιορισμένο πλαίσιο.
  2. Μπορείτε να βρείτε τον εαυτό σας πιο χαλαρή το υπόλοιπο της ημέρας, επειδή ξέρετε ότι θα υπάρξει χρόνος για να επικεντρωθεί στην συναισθηματική σας κατάσταση? ότι ο χρόνος είναι απλά αργότερα.
  • Πρακτική διαλογισμού. Ο διαλογισμός είναι πολύ χρήσιμο για την αντιμετώπιση με μια ποικιλία από στρεσογόνους παράγοντες, και συναισθηματική πίεση είναι σίγουρα στην κατηγορία των στρεσογόνων παραγόντων που διαλογισμός βοηθά. Σας επιτρέπει να κάνετε ένα διάλειμμα από μηρυκασμού από την ενεργό ανακατεύθυνση σκέψεις σας, και παρέχει πρακτική στην επιλογή σκέψεις, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη κάποιο συναισθηματικό στρες σε μακροπρόθεσμη βάση. Δοκιμάστε μερικές τεχνικές διαλογισμού σήμερα.
  • Μιλήστε με έναν θεραπευτή. Αν βρείτε το επίπεδο της συναισθηματικής πίεσης παρεμβαίνει με τις καθημερινές δραστηριότητές σας ή να απειλεί την ευημερία σας με άλλους τρόπους, μπορείτε να εξετάσετε δει έναν θεραπευτή για βοήθεια εργασίας μέσω συναισθηματικά ζητήματα.

Όποια και αν είναι η αιτία της συναισθηματικό στρες σας, μπορείτε να εργαστείτε προς την ελάττωση και τη διαχείρισή της και να αισθάνονται καλύτερα στη διαδικασία, χωρίς να χάνουν τα «μηνύματα» που τα συναισθήματά σας σας φέρνουν.