Skip to main content

5 начина да се справят с емоционалния стрес

 5 начина да се справят с емоционалния стрес
Емоционален стрес може да бъде особено болезнен и да е трудно да се справят с, може да отнеме повече от таксата, която в много други форми на стрес. Част от причината е, че мисля за решение, или обсъждане на решения с добър приятел – справяне поведение, които често са полезни и ефективни при решаването на проблеми – лесно може да се влоши в преживяне и сътрудничество преживяне, които не са толкова полезни и ефективни. В действителност, преживяне може да изостри стреса нива, така че е хубаво да имате здрави стратегии за справяне с емоционален стрес, както и себе си пренасочва далеч от преживяне и избягване справяне и повече към емоционално проактивни подходи за управление на стреса.

Причини за възникване на емоционален стрес

Връзка стрес носи отрази тежко на нашите емоционални живот и създава силни емоционални реакции, защото нашите отношения могат значително да повлияят на живота ни – за добро или за лошо. Здрави връзки могат да донесат добри времена, но и средства във време на нужда, добави устойчивост по време на стрес, а дори и увеличената продължителност на живота. Въпреки това, е в пълно противоречие взаимоотношения и “противници” могат да ни направят по-зле от нашите емоционални живот, и дори може да окаже влияние физически.

Отношенията не са единствената причина за емоционален стрес, обаче. Финансовите кризи, неприятна работна среда, или множество други стресови фактори могат да доведат до емоционален стрес, което понякога ни изкушава към нездравословни справяне поведение, за да избяга от болката, особено когато ситуациите изглеждат безнадеждни. Може би един от най-големите предизвикателства за справяне с емоционален стрес е усещането, че са в състояние да променят ситуацията. Ако не можем да променим нивата на стрес, като елиминира стресова ситуация, можем да работим по нашата емоционална реакция към него. Ето някои стратегии, за да се опита.

Справяне с емоционален стрес

За щастие, докато не може винаги да се определи тези ситуации през нощта, можете да намали емоционалния стрес ще се чувствате и таксата за изминат участък този стрес се върху вас. Ето някои упражнения можете да опитате, ефективно да се справят с емоционалния стрес:

  • Практика внимателност. Когато ние се чувстваме емоционален стрес, това е също често се преживява като физическа болка: една “тежка” усещане в гърдите, нерешен усещане в стомаха, тъп главоболие. Това е обичайно да се опитват да избягат тези чувства, но всъщност може да бъде полезно да отиде дълбоко в практическа и използвайте внимателност наистина да забележите, където тези емоционални реакции са чувствах физически. Някои хора забелязват, че болката изглежда по-интензивно преди разсейва, но след това те се чувстват емоционално и физическо болката е намаляла. Какво се случва, когато го опитате?
  • Да се разсее. Общата вяра да бъде използван  , че ако ние не изразява всяка емоция ние почувствахме (или поне големите), те ще се покажат по други начини. В някои отношения, това е вярно: има ползи за разглеждане на нашите емоционални състояния да се учи от това, което нашите емоции се опитват да ни кажат, и “пълнеж нашите емоции” в нездравословни начини могат да донесат други проблеми. Въпреки това, тя е също така, че отвлича себе си от емоционална болка с емоционално здрави алтернативи – като усещане-добър филм, забавни дейности с приятели, или да не отговарят психическо предизвикателство – да намали емоционална болка и да ни помогне да се почувствате по-добре.
  • Блокиране на разстояние от известно време. Ако установите, че емоционален стрес и преживяне пълзене в съзнанието си доста и отвличане на вниманието не работи, опитайте насрочване известно време – един час на ден, може би – където можете да си позволите да се мисли за вашата ситуация напълно и мисля върху решения, съчиняват хипотетични възможности, замествам разстройващи борси, или каквото и да се чувствате емоционално желание да се направи. Journaling е чудесна техника, за да се опитаме тук, особено ако това е направено едновременно изследване на вътрешния си емоционален свят и за проучване на потенциални решения. Говорете с приятелите си за проблема, ако искате. Напълно се потопете. И след това да опитате някои здрави разсейва. Тази техника работи добре по две причини:
  1. Ако наистина имате желание да се натрапвам, това ви позволява да задоволи жаждата, че в ограничен контекст.
  2. Може да откриете себе си по-спокоен до края на деня, защото знаеш, че няма да има време да се съсредоточи върху емоционалното си състояние; че времето е просто по-късно.
  • Медитативна практика. Медитацията е много полезен за справяне с различни стресови фактори, и емоционален стрес определено е в категорията на стресови фактори, че медитацията помага с. Тя ви позволява да си вземе почивка от преживянето чрез активно пренасочване на вашите мисли и осигурява практика при избора на мисли, които могат да помогнат за премахване на някои емоционален стрес в дългосрочен план. Опитайте с няколко техники за медитация днес.
  • Консултирайте се с терапевт. Ако установите нивото на емоционален стрес пречат на ежедневните си дейности или заплашва вашето благополучие и по други начини, можете да помислите за виждане терапевт за помощ, която действа чрез емоционални проблеми.

Каквато и да е причината за вашия емоционален стрес, може да работи за намаляване и да го управлява и почувствате по-добре в този процес, без да се губи на “посланията”, които емоциите си водят до привличане.