Skip to main content

5 måder at håndtere følelsesmæssig stress

 5 måder at håndtere følelsesmæssig stress
Følelsesmæssig stress kan være særligt smertefuldt og være udfordrende at beskæftige sig med, kan tage mere af en vejafgift, at mange andre former for stress. En del af årsagen er, at tænke på en løsning, eller diskutere løsninger med en god ven – coping adfærd, der ofte nyttigt og effektivt at løse problemer – nemt kan forværres i drøvtygning og co-drøvtygning, som ikke er så nyttigt og effektivt. Faktisk kan drøvtygning forværre dit stressniveau, så hjælper det at have sunde strategier til håndtering af følelsesmæssig stress samt omdirigere dig væk fra drøvtygning og undgåelse coping og mere i retning af følelsesmæssigt proaktive tilgange til håndtering af stress.

Årsager til følelsesmæssig stress

Forholdet stress bærer en tung vejafgift på vores følelsesliv og skaber stærke følelsesmæssige reaktioner, fordi vores relationer i høj grad kan påvirke vores liv – på godt og ondt. Sunde relationer kan bringe gode tider, men også ressourcer i tider med behov, tilføjede modstandskraft i tider med stress, og endda øget levetid. Men konfliktramte relationer og ‘Frenemies’ kan gøre os værre i vores følelsesmæssige liv, og kan endda tage en vejafgift fysisk.

Relationer er ikke den eneste årsag til følelsesmæssig stress, dog. Finansielle kriser, en ubehagelig arbejdsmiljø, eller et væld af andre stressfaktorer kan forårsage følelsesmæssig stress, hvilket til tider lokker os mod usunde coping adfærd for at slippe for smerten, især når situationerne synes håbløs. Måske en af ​​de mere udfordrende aspekter af klare følelsesmæssig stress er følelsen af ​​at være ude af stand til at ændre situationen. Hvis vi ikke kan ændre vores stressniveau ved at eliminere den stressende situation, kan vi arbejde på vores følelsesmæssige reaktion på det. Her er nogle strategier til at prøve.

Klare følelsesmæssig stress

Heldigvis mens du ikke altid kan løse disse situationer natten, kan du mindske den følelsesmæssige stress du føler, og den vejafgift denne stress tager på dig. Her er nogle øvelser du kan forsøge at effektivt at håndtere følelsesmæssig stress:

  • Praktisere Mindfulness. Når vi føler følelsesmæssig stress, er det også ofte opleves som fysisk smerte: en ‘tung’ fornemmelse i brystet, en urolig fornemmelse i maven, en kedelig hovedpine. Det er almindeligt at forsøge at undslippe disse følelser, men det kan faktisk være nyttigt at gå dybere ind i oplevelsen og bruge mindfulness til virkelig at lægge mærke til, hvor disse følelsesmæssige reaktioner mærkes fysisk. Nogle mennesker opdager, at smerten virker mere intens før sprede, men så de føler det følelsesmæssige og fysiske smerter mindskes. Hvad sker der, når du prøver det?
  • Distrahere Yourself. Fælles tro plejede at være  , at hvis vi ikke udtrykke alle følelser vi følte (eller i det mindste de store), de ville vise sig på andre måder. På nogle måder, det er sandt: Der er fordele ved at undersøge vores følelsesmæssige tilstande at lære af, hvad vores følelser prøver at fortælle os, og ‘udstopning vores følelser’ i usunde måder kan bringe andre problemer. Men er det også blevet opdaget, at distraherende sig fra følelsesmæssig smerte med følelsesmæssigt sunde alternativer – såsom en feel-good film, sjove aktiviteter med venner, eller en tilfredsstillende mental udfordring – kan mindske følelsesmæssig smerte og hjælpe os til at føle bedre.
  • Blokere nogen tid. Hvis du opdager, at følelsesmæssig stress og drøvtygning krybe ind i din bevidsthed ganske lidt, og distraktion ikke virker, så prøv at planlægge lidt tid – en time om dagen, måske – hvor du tillader dig selv at tænke over din situation fuldt ud og fundere over løsninger, brygge hypotetiske muligheder, replay forstyrre udvekslinger, eller hvad du føler den følelsesmæssige trang til at gøre. Journaling er en stor teknik til at prøve her, især hvis det gøres som både en udforskning af din indre følelsesmæssige verden og en udforskning af mulige løsninger. Tal med dine venner om problemet, hvis du gerne vil. Fuldt fordybe dig. Og prøv nogle sunde distraktioner. Denne teknik fungerer godt af to grunde:
  1. Hvis du virkelig har lyst til at besætte, dette gør det muligt at opfylde dette begær i en begrænset sammenhæng.
  2. Du kan finde dig selv mere afslappet resten af ​​dagen, fordi du ved, at der vil være en tid til at fokusere på din følelsesmæssige situation; at tiden er bare senere.
  • Praktisere meditation. Meditation er meget nyttigt til at håndtere en bred vifte af stressfaktorer, og følelsesmæssig stress er afgjort i den kategori af stressfaktorer, at meditation hjælper med. Det giver dig mulighed for at tage en pause fra drøvtygning ved aktivt at omdirigere dine tanker, og giver praksis i at vælge tanker, som kan hjælpe eliminere nogle følelsesmæssige stress på lang sigt. Prøv et par meditationsteknikker i dag.
  • Tal med en terapeut. Hvis du finder dit niveau af følelsesmæssig stress forstyrrer dine daglige aktiviteter eller truende dit velbefindende på andre måder, kan du overveje at se en terapeut for at få hjælp arbejde gennem følelsesmæssige problemer.

Uanset årsagen til din følelsesmæssige stress, kan du arbejde hen imod at mindske og styre det og føle bedre i processen, uden at miste de ‘meddelelser’, at dine følelser der bringer dig.