Skip to main content

5 manieren om te gaan met emotionele stress

 5 manieren om te gaan met emotionele stress
Emotionele stress kan bijzonder pijnlijk zijn en uitdagend te behandelen, kan meer van een tol die vele andere vormen van stress. Een deel van de reden is dat het denken over een oplossing, of het bespreken van oplossingen met een goede vriend – coping-gedrag dat vaak nuttig en effectief bij het oplossen van problemen – kan gemakkelijk ontaarden in herkauwen en co-herkauwen, die niet zo nuttig en effectief. In feite kan herkauwen verergeren uw stress niveaus, dus het helpt om gezond strategieën voor het omgaan met emotionele stress, maar ook omgeleid uzelf van herkauwen en vermijding omgaan en meer in de richting van emotioneel pro-actieve aanpak van het beheer te benadrukken.

Oorzaken van Emotionele stress

Spanningsverhouding draagt ​​een zware tol op ons emotionele leven en zorgt voor een sterke emotionele reacties, omdat onze relaties sterk ons ​​leven kan beïnvloeden – ten goede of ten kwade. Gezonde relaties kunnen goede tijden, maar ook de middelen te brengen in tijden van nood, voor flexibiliteit in tijden van stress, en zelfs toegenomen levensverwachting. Echter, conflict relaties en ‘frenemies’ kan ons slechter af in ons emotionele leven te maken, en kan zelfs een tol fysiek te nemen.

Relaties zijn niet de enige oorzaak van emotionele stress, echter. Financiële crises, een onplezierige werkomgeving, of tal van andere stressoren kan emotionele stress, die ons soms verleidt in de richting van ongezonde coping-gedrag in om de pijn te ontsnappen, vooral wanneer de situatie lijkt hopeloos veroorzaken. Misschien is een van de meer uitdagende aspecten van het omgaan met emotionele stress is het gevoel dat ze niet in staat om de situatie te veranderen. Als we niet onze stress niveaus kunnen veranderen door het elimineren van de stressvolle situatie, kunnen we werken aan onze emotionele reactie daarop. Hier zijn een aantal strategieën om te proberen.

Omgaan met emotionele stress

Gelukkig, terwijl je kunt niet altijd deze situaties ‘s nachts op te lossen, kunt u de emotionele stress je het gevoel te verminderen, en de tol deze spanning neemt u. Hier zijn een aantal oefeningen die je kunt proberen om effectief om te gaan met emotionele stress:

  • Praktijk Mindfulness. Als we voelen emotionele stress, het is ook vaak ervaren als fysieke pijn: een ‘zware’ gevoel in de borst, een onrustig gevoel in de maag, een doffe hoofdpijn. Het is gebruikelijk om te proberen om deze gevoelens te ontsnappen, maar het kan eigenlijk nuttig om dieper in te gaan in de ervaring en het gebruik van mindfulness om echt te merken waar die emotionele reacties fysiek gevoeld. Sommige mensen merken dat de pijn lijkt intenser alvorens te verdrijven, maar dan is het gevoel dat ze de emotionele en fysieke pijn wordt verminderd. Wat gebeurt er als je het proberen?
  • Jezelf af te leiden. Gemeenschappelijke overtuiging Vroeger was het zo  dat als we niet elke emotie die we voelden tot expressie brachten (of tenminste de groten), dan zouden ze zich laten zien op andere manieren. In sommige opzichten is dit waar is: er zijn voordelen aan het onderzoeken van onze emotionele toestanden om te leren van wat onze emoties proberen om ons te vertellen, en ‘vulling onze emoties’ in ongezonde manieren kunnen andere problemen met zich meebrengen. Echter, het is ook ontdekt dat afleidende zichzelf van emotionele pijn met emotioneel gezonde alternatieven – zoals een feel-good movie, leuke activiteiten met vrienden, of een bevredigende mentale uitdaging – emotionele pijn kan verminderen en ons helpen beter te voelen.
  • Blokkeren bepaalde tijd. Als je dat emotionele stress en herkauwen kruip in je bewustzijn nogal een beetje, en afleiding niet werkt, probeer het plannen van enige tijd – een uur per dag, misschien – wanneer je jezelf toestaat om volledig te denken over uw situatie en piekeren over oplossingen, brouwen hypothetische mogelijkheden, replay schokkend uitwisselingen, of wat je voelt de emotionele drang om te doen. Journaling is een geweldige techniek om hier te proberen, vooral als het klaar is als zowel een verkenning van je innerlijke emotionele wereld en een verkenning van mogelijke oplossingen. Praat met je vrienden over het probleem, als je wilt. Volledig dompel jezelf. En dan proberen een aantal gezonde afleiding. Deze techniek werkt goed voor twee redenen:
  1. Als je echt de drang om te obsederen, hiermee kun je dat verlangen te voldoen in een beperkte context.
  2. Vind je jezelf meer ontspannen de rest van de dag, omdat je weet dat er een tijd om zich te concentreren op uw emotionele situatie zal zijn; die tijd is gewoon later.
  • Mediteren. Meditatie is zeer nuttig voor het omgaan met een verscheidenheid aan stressoren en emotionele stress is zeker in de categorie stressoren dat meditatie helpt bij. Hiermee kunt u een pauze van herkauwen door actief het ombuigen van je gedachten te nemen en biedt de praktijk bij het kiezen van gedachten, die kan helpen elimineren enkele emotionele stress op de lange termijn. Probeer een paar meditatietechnieken vandaag.
  • Praat met een therapeut. Als u uw niveau van emotionele stress te bemoeien met uw dagelijkse activiteiten of bedreigend uw welzijn op andere manieren, kunt u overwegen het zien van een therapeut om hulp te werken door middel van emotionele problemen.

Wat de oorzaak van je emotionele stress, kunt u werken aan het verminderen en het beheer ervan en beter in het proces voelen, zonder dat de ‘boodschappen’ die je emoties breng je verliest.