Skip to main content

5 módon megbirkózni az érzelmi stressz

 5 módon megbirkózni az érzelmi stressz
Az érzelmi stressz lehet különösen fájdalmas és nagy kihívást foglalkozni, lehet, hogy több úthasználati díj, hogy sok egyéb stressz. Az egyik oka, hogy a gondolkodás a megoldást, vagy megbeszélése megoldások egy jó barát – megküzdési viselkedéseket, amelyek gyakran hasznos és hatékony problémamegoldás – könnyen romlik a kérődzés és társ-kérődzés, amelyek nem annyira hasznos és hatékony. Tény, hogy a kérődzés súlyosbíthatja a stressz szintjét, így segít az egészséges stratégiák megbirkózni az érzelmi stressz, valamint a átirányítását magát távol kérődzés és elkerülése megküzdés és több felé érzelmileg proaktív megközelítést hangsúlyozni kezelése.

Okai Érzelmi Stressz

Kapcsolat a stressz hordoz súlyos károkat okozott érzelmi életünket, és létrehozza az erős érzelmi reakciókat, mert a kapcsolatok nagyban befolyásolják az életünket – jobb vagy rosszabb. Egészséges kapcsolatok hozhat a jó idő, hanem a források a szükség idején, hozzáadunk rugalmasságát stresszhelyzetben, és még a megnövekedett élettartam. Ugyanakkor ellentmondásos kapcsolatok és a „Frenemies” tehet bennünket rosszabb helyzetben érzelmi életünket, és még autópályadíjhoz fizikailag.

A kapcsolatok nem az egyetlen oka az érzelmi stressz, de. A pénzügyi válságok, kellemetlen munkahelyi környezet, vagy egy sereg más stressz is okozhat érzelmi stressz, ami néha kísért minket felé egészségtelen megküzdési viselkedéseket ahhoz, hogy elkerülje a fájdalmat, különösen akkor, ha a helyzet úgy tűnik, reménytelen. Talán az egyik nagyobb kihívást jelentő vonatkozásai megbirkózni az érzelmi stressz az az érzés, hogy nem tudja megváltoztatni a helyzetet. Ha nem tudjuk megváltoztatni a stressz szintjét azáltal, hogy kiküszöböli a stresszes helyzetet, tudunk dolgozni az érzelmi válasz. Íme néhány stratégia, hogy megpróbálja.

A coping Érzelmi Stressz

Szerencsére, amíg nem mindig tudják megoldani ezeket a helyzeteket éjszakán, akkor csökkenti az érzelmi stressz érzi magát, valamint a fizetős ez a stressz vesz rajtad. Íme néhány gyakorlat, akkor megpróbálhatja hatékonyan megbirkózni az érzelmi stressz:

  • Gyakorold éberség. Amikor úgy érezzük, érzelmi stressz, ez is gyakran tapasztalható, mint a fizikai fájdalom: a „nehéz” érzés a mellkasban, rendezetlen érzés a gyomorban, tompa fejfájás. Ez a közös, hogy megpróbálja menekülni ezeket az érzéseket, de ez valóban hasznos lehet mélyebben a tapasztalat és használni az éberséget, hogy igazán észre, ha ezeket az érzelmi válaszokat érezte fizikailag. Néhány ember észre, hogy a fájdalom úgy tűnik, erősebb előtt szétoszlott, de aztán úgy érzik, az érzelmi és fizikai fájdalom csökken. Mi történik, ha nem próbálja meg?
  • Elvonja magát. A közhiedelemmel szokott lenni  , hogy ha mi nem kifejezni minden érzelem éreztük (vagy legalábbis a nagyok), ezek mutatják meg magukat más módon. Bizonyos szempontból ez igaz: vannak előnyei, hogy vizsgálja meg az érzelmi állapotok tanulni abból, amit az érzelmeink próbál elmondani nekünk, és a „töltelék érzelmeink” egészségtelen módon hozhat más problémák. Azonban ez is felismertük, hogy zavaró magát az érzelmi fájdalom érzelmileg egészséges alternatívákat – például egy jó érzést keltő filmet, szórakoztató tevékenység a barátokkal, vagy egy kielégítő szellemi kihívás – képes csökkenteni az érzelmi fájdalmat, és segít nekünk jobban érzi magát.
  • Blokkolja le egy ideig. Ha úgy találja, hogy az érzelmi stressz és a kérődzés kúszás be a tudatosság egy kicsit, és elvonja a figyelmet nem működik, próbálja ütemezési egy ideig – napi egy órát, talán – ahol megengeded magadnak, hogy gondolja át a helyzetet, teljes körűen és töpreng megoldások készít hipotetikus lehetőség, visszajátszani felkavaró cserék, vagy bármi, amit úgy érzi, az érzelmi késztetés, hogy nem. A naplózás nagyszerű technika próbálni itt, különösen, ha ez történik, mint a két feltárási a belső érzelmi világ és annak feltárása, a lehetséges megoldásokat. Beszéljen barátaival a problémát, ha szeretné. Teljesen merüljön. És akkor próbálja meg néhány egészséges zavaró. Ez a technika jól működik, két okból:
  1. Ha tényleg van a késztetés, hogy gyötör, ez lehetővé teszi, hogy eleget e vágy korlátozott kontextusban.
  2. Akkor találja magát lazább a többi nap, mert tudja, hogy nem lesz olyan idő, hogy összpontosítson az érzelmi helyzetet; Abban az időben csak később.
  • Meditálnak. A meditáció nagyon hasznos foglalkozik a különböző stresszorok, és érzelmi stressz mindenképpen a kategóriában stresszorok, hogy a meditáció segít. Ez lehetővé teszi, hogy egy kis szünetet a kérődzés aktívan irányítja át a gondolatok, és biztosítja a gyakorlat kiválasztásában gondolatokat, amelyek segítenek megszüntetni valamilyen érzelmi stressz hosszú távon. Próbáljon néhány meditációs technikák ma.
  • Beszélgetés egy terapeuta. Ha úgy találja, a szint az érzelmi stressz zavarja a napi tevékenységet, vagy azzal fenyeget a jólét más módon, akkor érdemes megnézni a terapeuta segítségét keresztül működő érzelmi kérdés.

Bármi legyen is az oka a érzelmi stressz, akkor a munka felé enyhítésére és kezelésére, és jobban érzi magát a folyamat, anélkül, hogy elveszítené az „üzenetek”, hogy az érzelmek hoznak neked.