Skip to main content

5 moduri de a face față stresului emoțional

 5 moduri de a face față stresului emoțional
Stresul emotional poate fi deosebit de dureros și să fie o provocare pentru a face față, poate dura mai mult de o taxă că multe alte forme de stres. O parte din motivul este că gândesc la o soluție, sau a discuta soluții cu un prieten bun – coping comportamente care sunt adesea utile și eficiente în rezolvarea problemelor – se pot deteriora cu ușurință în ruminația și co-rumegare, care nu sunt atât de utile și eficiente. De fapt, ruminație poate exacerba nivelul de stres, așa că ajută să aibă strategii sănătoase pentru a face față stresului emoțional precum și redirecționarea-te departe de ruminația și evitarea coping și mai mult spre abordari proactive pentru managementul stresului emoțional.

Cauzele stres emoțional

Relația stres poartă o taxa grele asupra vieții noastre emoționale și creează răspunsuri emoționale puternice, deoarece relațiile noastre pot avea un impact foarte mult viața noastră – pentru o mai bună sau mai rău. relații sănătoase poate aduce vremurile bune, dar, de asemenea, resurse în vremuri de nevoie, a adăugat rezistența în perioadele de stres, și chiar a crescut longevitate. Cu toate acestea, relațiile conflictuale și „frenemies“ poate să ne facă mai rău în viețile noastre emoționale, și poate chiar să ia o taxă fizic.

Relațiile nu sunt singura cauza de stres emoțional, cu toate acestea. Crizele financiare, un mediu de lucru neplăcut, sau o serie de alți factori de stres poate provoca stres emoțional, ceea ce ne ispitește, uneori spre comportamente nesănătoase de adaptare, în scopul de a scăpa de durere, mai ales atunci când situațiile par fără speranță. Poate că unul dintre aspectele mai dificile de a face fata stresului emoțional este sentimentul de a fi în imposibilitatea de a schimba situația. Dacă nu putem schimba nivelul nostru de stres prin eliminarea situatiei stresante, putem lucra pe răspunsul nostru emoțional la ea. Iată câteva strategii pentru a încerca.

Confruntarea cu stresul emoțional

Din fericire, în timp ce nu se poate remedia întotdeauna aceste situații, peste noapte, puteți reduce stresul emoțional te simti, iar taxa acest stres ia pe tine. Iată câteva exerciții care le puteți încerca să facă față în mod eficient cu stresul emoțional:

  • Practica mindfulness. Când ne simțim stres emoțional, este , de asemenea , de multe ori cu experienta ca durerea fizica: un sentiment de „grele“ în piept, un sentiment nesoluționată în stomac, o durere surdă de cap. Este un lucru obișnuit pentru a încerca să scape de aceste sentimente, dar poate fi de fapt de ajutor pentru a merge mai adânc în experiența și de a folosi mindfulness pentru a observa într – adevăr în cazul în care aceste răspunsuri emoționale se resimt fizic. Unii oameni observa ca durerea pare mai intensă înainte de a disipa, dar atunci ei simt durerea emoțională și fizică scade. Ce se întâmplă atunci când îl încercați?
  • Distrage – te. Credință comună folosit pentru a fi  că , dacă nu ne – am exprima fiecare emotie ne – am simtit (sau cel puțin cele mari la), s – ar arăta ei înșiși în alte moduri. În unele privințe, acest lucru este adevărat: există beneficii pentru a examina stările noastre emoționale de a învăța din ceea ce emoțiile noastre încearcă să ne spună, și „umplutura emoțiile noastre“ în moduri nesănătoase pot aduce alte probleme. Cu toate acestea, ea a fost , de asemenea , a descoperit că distrage atenția de la sine durere emoțională cu alternative sanatoase emotional – cum ar fi un film bun-simt, activități distractive cu prietenii, sau o provocare mentala satisfacatoare – poate reduce durerea emotionala si ne ajuta sa se simta mai bine.
  • Bloca ceva timp. Dacă observați că stresul emoțional și se târî rumegare in constiinta voastra destul de un pic, și distragere a atenției nu funcționează, încercați programarea ceva timp – o oră pe zi, poate – în cazul în care vă permiteți să se gândească la situația dumneavoastră complet și Mull peste soluții, scorni posibilități ipotetice, reluarea schimburilor supărător, sau orice ai simți nevoia emoțională de a face. Journaling este o tehnica de mare pentru a încerca aici, mai ales dacă se face ca atât o explorare a lumii voastre emoționale interioară și o explorare a soluțiilor potențiale. Discutați cu prietenii despre problema, dacă doriți. Cufunda – te pe deplin. Și apoi încercați unele distragere sănătoase. Această tehnică funcționează bine pentru două motive:
  1. Dacă aveți într-adevăr nevoia de a obsedeze, acest lucru vă permite să satisfacă pofta că într-un context limitat.
  2. Ați putea găsi te mai relaxat restul zilei pentru că știi că nu va fi un timp să se concentreze asupra situației dumneavoastră emoționale; că timpul este doar mai târziu.
  • Practica Meditație. Meditația este foarte util pentru a face cu o varietate de factori de stres, iar stresul emoțional este cu siguranță în categoria de factori de stres , care meditație ajută. Acesta vă permite să ia o pauză de la rumegare prin redirecționarea în mod activ gândurile, și oferă practică în alegerea gândurilor, care pot ajuta la eliminarea stresului emoțional unele pe termen lung. Încercați câteva tehnici de meditație astăzi.
  • Discutați cu un terapeut. Dacă găsiți nivelul de stres emoțional interfera cu activitățile zilnice sau amenințarea ta de bine în alte moduri, s -ar putea lua în considerare a vedea un terapeut pentru ajutor de lucru prin probleme emoționale.

Oricare ar fi cauza stresului emoțional, puteți lucra spre diminuarea și gestionarea și simți mai bine în acest proces, fără a pierde „mesajele“ pe care emoțiile vă aduc.