Skip to main content

5 načinov za spopadanje s čustveni stres

 5 načinov za spopadanje s čustveni stres
Čustveni stres je lahko še posebej boleče in izziv za reševanje, lahko traja več cestnine, da mnoge druge oblike stresa. Del razlogov je, da je razmišljanje o rešitvi, ali razpravljanje rešitve z dobrim prijateljem – obvladovanje vedenja, ki so pogosto koristna in učinkovita pri reševanju težav – z lahkoto poslabša v prežvekovanja in sodelovanju prežvekovanja, ki niso tako koristno in učinkovito. V bistvu, lahko prežvekovanja poslabša vašo raven stresa, tako da pomaga, da imajo zdrave strategije za spopadanje s čustvenim stresom, kot tudi sami preusmerjajo stran od prežvekovanja in izogibanje obvladovanje in bolj proti čustveno proaktivnih pristopov za obvladovanje stresa.

Vzroki čustveni stres

Razmerje stres nosi hude posledice za naše čustveno življenje in ustvarja močne čustvene odzive, saj lahko naši odnosi v veliki meri vplivajo na naše življenje – na boljše ali na slabše. Zdravi odnosi lahko prinese dobre čase, ampak tudi sredstva v stiski, je dodal odpornost v času stresa in celo povečano življenjsko dobo. Vendar pa je v navzkrižju odnosi in “frenemies” Lahko bi nas slabše v naših čustveno življenje, in lahko celo cestnino fizično.

Razmerja niso edini vzrok čustveni stres, vendar. Finančna kriza, neprijetno delovno okolje, ali številne druge stresa lahko povzroči čustveni stres, ki nas včasih vabi k nezdravih spopadanje vedenja, da bi ubežali bolečino, še posebej, če se razmere zdijo brezupna. Morda ena od bolj zahtevnih vidikov soočanja z čustveni stres, je občutek, da se ne more spremeniti razmere. Če ne moremo spremeniti naše ravni stresa, ki ga odpravlja stresno situacijo, lahko delamo na naši čustvenega odziva nanj. Tukaj je nekaj strategij, da poskusite.

Spopadanje s čustveni stres

Na srečo, pa si ne morejo vedno odpraviti te razmere čez noč, lahko zmanjša čustveni stres čutite, in cestnina ta stres je na vas. Tukaj je nekaj vaje lahko poskusite za učinkovito spopadanje z čustveni stres:

  • Vadite pozornosti. Ko čutimo čustveni stres, to je tudi pogosto doživljajo kot telesne bolečine: v “težkih” občutek v prsih, na neurejenih občutek v želodcu, dolgočasno glavobol. To je skupno, da bi poskušali pobegniti te občutke, vendar pa lahko dejansko koristno, da gredo globlje v izkušnjah in uporabo pozornost zares opazili, če se ti čustveni odzivi čutil fizično. Nekateri ljudje opazili, da je bolečina zdi bolj intenzivno pred absorbira, vendar pa menijo, čustveno in fizično bolečino je zmanjšala. Kaj se zgodi, ko ga poskusite?
  • Odvrnilo Yourself. Splošno prepričanje je bilo včasih  , da če nismo izrazi vsako čustvo smo občuti (ali vsaj velike tiste), ki bi se kažejo tudi na druge načine. V nekaterih pogledih je to res: obstajajo koristi za preučevanje naše čustvena stanja, da se učijo od tistega, naša čustva se trudijo, da nam poveste, in “polnjenje naša čustva” na nezdrave načine lahko prinese druge težave. Vendar pa je bila odkrita tudi, da sebe moteča od čustvene bolečine s čustveno zdrave alternative – kot je za dobro počutje film, zabavne aktivnosti, s prijatelji, ali zadovoljivo duševno izziv – lahko zmanjša čustveno bolečino in nam pomaga bolje počutili.
  • Blokirajte nekaj časa. Če se vam zdi, da je čustveni stres in prežvekovanja lezenje v vaši zavesti zelo malo, in moteča ne deluje, poskusite razporejanje nekaj časa – eno uro na dan, morda – če si dovolite, da razmišljajo o svojem položaju v celoti in Razmišljati rešitve, Zamenjati hipotetične možnosti, Replay zoprno izmenjav, ali karkoli čutijo čustveno potrebo storiti. Dnevnika je odlična tehnika, da bi poskušali tukaj, še posebej, če je to storjeno kot tako za raziskovanje svojega notranjega čustvenega sveta in raziskovanje možnih rešitev. Pogovorite se s svojim prijateljem o tem problemu, če želite. Celoti potopiti sami. In potem poskusite nekaj zdravih motnje. Ta tehnika deluje tudi iz dveh razlogov:
  1. Če imate res pozivam, da Obuzimati, to vam omogoča, da izpolnjujejo to hrepenenje v omejenem smislu.
  2. Morda boste našli bolj sproščen preostanek dneva, saj veš, da se bo čas, da se osredotočite na svoje čustvene situacije; da je čas le kasneje.
  • Vaditi meditacijo. Meditacija je zelo koristno za ravnanje z različnimi stresorjev in čustveni stres je zagotovo v kategoriji stresa, ki meditacija pomaga s. To vam omogoča, da odmor od prežvekovanja z aktivno preusmeriti svoje misli, in zagotavlja prakse pri izbiri misli, ki lahko pomagajo odpraviti nekatere čustveni stres na dolgi rok. Poskusite nekaj meditacijskih tehnik danes.
  • Pogovorite se s terapevt. Če ste našli svoj raven čustvenega stresa posega v vaše dnevne aktivnosti ali ogroža vaše dobro počutje na druge načine, ki jih lahko obravnava videnje terapevt za pomoč delovnim preko čustvenih zadevah.

Ne glede na vzrok vašega čustvenega stresa, lahko delo proti zmanjševanju in njegovo upravljanje in boljše počutje v postopku, ne da bi izgubili “sporočila”, ki svoja čustva so ti prinašajo.