Skip to main content

5 tapoja selvitä henkistä stressiä

 5 tapoja selvitä henkistä stressiä
Emotionaalinen stressi voi olla erityisen tuskallista ja olla haastavaa käsitellä, voi ottaa enemmän tiemaksua, että monet muut stressiä. Osa syy on se, että ajatellut ratkaisu, tai keskustella ratkaisuja hyvän ystävän – selviytyminen käyttäytymismalleja, jotka ovat usein hyödyllisiä ja tehokkaita ongelmien ratkaisuun – helposti taantua märehtiä ja yhteistyön rumination, jotka eivät ole niin hyödyllisiä ja tehokkaita. Itse märehtiä voi pahentaa stressiä, joten se auttaa on terve strategioita selviytyä henkistä stressiä sekä suuntaamalla itse pois märehtiä ja välttäminen selviytyminen enemmän kohti emotionaalisesti ennakoivia lähestymistapoja stressin hallinta.

Syitä emotionaalisen stressin

Suhde stressi kantaa rasittavat meidän tunne-elämä ja luo voimakkaita emotionaalisia vasteita koska suhteet voivat suuresti vaikuttaa elämäämme – parempaan tai huonompaan suuntaan. Terveet suhteet voivat tuoda hyviä aikoja, mutta myös resursseja hädän, lisätään joustavuutta vaikeina aikoina, ja jopa lisääntynyt pitkäikäisyys. Kuitenkin ristiriidassa suhteita ja ‘frenemies’ voi tehdä meistä huonompi meidän tunne-elämä, ja voi jopa tehdä tuhojaan fyysisesti.

Ihmissuhteet eivät ole ainoa syy henkistä stressiä, mutta. Rahoituskriisit, epämiellyttävä työympäristö, tai lukuisia muita stressitekijöitä voi aiheuttaa emotionaalista stressiä, joka joskus houkuttelee meitä kohti epäterveellistä selviytymistä käyttäytymistä välttääkseen kipua, varsinkin kun tilanteet näyttävät toivottomalta. Ehkä yksi vaativampi näkökohtia selviytyä emotionaalisen stressin on tunne, että voi muuttaa tilannetta. Jos emme voi muuttaa stressiä poistamalla stressaavaa tilannetta, voimme työskennellä meidän tunnekuohun sitä. Tässä muutamia strategioita kokeilla.

Selviytyminen emotionaalisen stressin

Onneksi vaikka et voi aina korjata näitä tilanteita yössä, voit vähentää henkistä stressiä tunnet, ja tiemaksu tämä stressi vie teitä. Tässä muutamia harjoituksia voit yrittää tehokkaasti selviytymään henkistä stressiä:

  • Harjoitella mindfulness. Kun tunnemme henkistä stressiä, se on myös usein koetaan fyysisen kivun a ‘raskas’ tunne rinnassa, rauhaton tunne vatsassa, tylsää päänsärky. Se on yhteistä yrittää paeta näitä tunteita, mutta se voi todella olla hyödyllistä syventää kokemusta ja käyttää tarkkaavaisuus todella huomata missä nämä tunteita tuntuvat fyysisesti. Jotkut ihmiset huomaavat, että kipu tuntuu voimakkaampi ennen vaimentavan, mutta sitten he tuntevat emotionaalinen ja fyysinen kipu vähenee. Mitä tapahtuu, kun yrität sitä?
  • Kääntää itse. Yleinen uskomus käytetään olla  , että jos emme ilmaista jokaisen tunteet tunsimme (tai ainakin isot), ne näyttäytyvät muilla tavoin. Jollain tavalla, tämä on totta: on hyötyä pohdimme tunnetiloja oppia mitä tunteita yrittävät kertoa meille, ja ‘täyte tunteitamme’ epäterveellisiä tapoja tuoda muita ongelmia. Kuitenkin se on myös havaittu, että häiritseviä itseään siitä tuskaa emotionaalisesti terveellisiä vaihtoehtoja – kuten hyvän olon elokuva, hauskaa toimintaa ystävien kanssa, tai täytä henkinen haaste – voidaan vähentää tuskaa ja auttaa meitä tuntemaan paremmin.
  • Tukkia jonkin aikaa. Jos huomaat, että henkistä stressiä ja märehtiä hiipivät tietoisuutta melko vähän, ja häiriötekijä ei toimi, yritä aikataulutus aikaa – tunnin päivässä, ehkä – jos sallitte itsenne ajatella tilannetta täysin ja miettiä ratkaisuja, keksiä hypoteettisia mahdollisuuksia kuunnella järkyttävää vaihtoja, tai mitä tunnet emotionaalinen tarve tehdä. Kirjaaminen on loistava tekniikka kokeilla täällä, varsinkin jos se on tehty, koska sekä tutkimusmatka sisäinen emotionaalinen maailma ja tutkia mahdollisia ratkaisuja. Kerro ystävillesi tästä ongelmasta, jos haluat. Uppoudu. Ja sitten kokeilla terveellistä häiriötekijöitä. Tämä tekniikka toimii hyvin kahdesta syystä:
  1. Jos todella on halu kiusata, tämä mahdollistaa täytä tätä himo rajoitetussa yhteydessä.
  2. Saatat löytää itsesi rennompaa loput päivä, koska tiedät, että siellä on aika keskittyä emotionaalinen tilanteesta; Tuolloin on vain myöhemmin.
  • Käytännössä Meditaatio. Meditaatio on erittäin hyödyllistä käsitellä erilaisia stressitekijöitä, ja emotionaalisen stressin on ehdottomasti luokassa stressitekijöitä, että meditaatio auttaa. Sen avulla voit pitää taukoa märehtiä aktiivisesti suuntaamalla ajatuksiasi, ja tarjoaa käytännön valinnassa ajatuksia, jotka voivat auttaa poistamaan joitakin emotionaalista stressiä pitkällä aikavälillä. Kokeilla muutamia meditaatiotekniikoita tänään.
  • Keskustele terapeutti. Jos huomaat tasoa henkistä stressiä häiritsee päivittäistä toimintaa tai uhkaava hyvinvointiasi muilla tavoin, voit harkita nähdä terapeutin apua toiminnan kautta emotionaalisia kysymyksiä.

Riippumatta syy teidän henkistä stressiä, voit työskennellä kohti vähenevät ja sen hallinta ja tunne paremmin prosessissa, menettämättä ‘viestejä’, että tunteet ovat tuo sinulle.