Skip to main content

A fő oka a stressz

 A fő oka a stressz
A stressz normális, és bizonyos mértékig szükséges az élet része. Annak ellenére, hogy valamit mindenki tapasztalatok, mi okozza a stresszt eltérhet személyenként. Például, egy személy nem válhat dühös és túlterheltek a súlyos közlekedési dugóban, míg egy másik előkerülnek a zenét, és úgy vélik, hogy egy enyhe kényelmetlenséget. A harc egy barátja is követni egy személy körül a többi a nap, míg egy másik könnyen vállrándítással le.

Mi okozza a stressz már valamit, amit bőségesen tisztában. De mivel a fontosságát, hogy a stressz sakkban, amikor hatásainak enyhítésében is ki tudják fejteni a fizikai és mentális egészség, érdemes megnyitása magad a lehetőségét, hogy más tényezők is szerepet játszanak is. Készítse el a stressz-csökkentési terv mindegyikkel szem előtt tartva.

Pénzügyi gondok

Az Amerikai Pszichológiai Társaság (APA), a pénz az első oka a stressz, az Egyesült Államokban. Egy 2015 felmérés , az APA számolt be, hogy 72 százaléka az amerikaiak hangsúlyozta a pénz legalább néhány alkalommal az előző hónapban. A legtöbb vizsgálatban résztvevők jelentett arány jelentős forrás a stressz 77 százalékos érzés jelentős aggodalom pénzügyeit.

Jelek a pénzügyi stressz lehetnek:

 • Aggasztó és szorongás a pénz
 • Vitatkozott szeretteit pénzről
 • Bűntudata költőpénzt nem lényeges
 • Mivel félt, hogy nyissa meg mailben vagy vedd fel a telefont

Pénzügyi nehézségek vehet hónapokban vagy években ásni ki. A hosszú távú, stressz a pénzügyek eredményeket szorongás, amelynek révén akár a vérnyomást és a fejfájást, gyomorpanaszokat, mellkasi fájdalom, álmatlanság, és úgy általában a betegség. Pénzügyi nehézségek is kapcsolódik számos egészségügyi problémát, beleértve a depressziót, a szorongást, a bőrproblémák, a cukorbetegség és az ízületi gyulladás.

Munka

Szerint a Centers for Disease Control and Prevention (CDC) , az amerikaiak most töltik 8 százalékkal több időt a munkahelyen, mint a 20 évvel ezelőtt, és mintegy 13 százaléka az emberek dolgozni másodállásban. Legalább 40 százalékkal jelenteni munkájukat stresszesek és 26 százalékuk gyakran érzik égett el a munkájukat.

Bármennyi dolgot is hozzájárulhat, hogy a munkahelyi stressz, beleértve a túl sok munka, a munkahely bizonytalansága, elégedetlenség a munkahely vagy karrier, és ellenkezik a főnök és / vagy munkatársaival. Akár aggódni egyedi projekt vagy érzés igazságtalanul bánnak, amivel a munka vár minden mást is befolyásolja sok szempontból az életed, beleértve a személyes kapcsolatok és a mentális és fizikai egészség.

Tényezők kívül a munka maga is szerepe van a munkahelyi stressz, az egyén pszichológiai make-up, általános egészségi állapota, személyes életét. és az összeget a lelki támogatás van a munkán kívül.

A jelek a munkával kapcsolatos stressz lehet fizikai és lelki, többek között:

 • Fáradtság
 • Fejfájás
 • Izomfeszültség és fájdalom
 • gyomorpanaszok
 • szívdobogás
 • Szorongás
 • Depresszió
 • Hangulatingadozás
 • Koncentrálási nehézség, vagy döntéseket

Egyesek úgy érzik, túlterheltek, és küzdenek, hogy megbirkózzanak, ami befolyásolhatja a viselkedést is. A munkahelyi stresszt kérheti egyének számára:

 • Fokozott beteg napok
 • Csepp munkateljesítmény
 • Problémák a személyes kapcsolatok
 • Csökkent a kreativitás és kezdeményezőkészség
 • Az alacsonyabb szintű türelem és a fokozott frusztráció
 • Érdektelenség
 • Szigetelés

személyes kapcsolatok

Vannak emberek minden életünk okozó minket a stressz. Ez lehet egy családtag, az intim partner, barát, vagy munkatárs. Mérgező emberek leselkednek minden része az életünknek, és a stressz, ami ezekből a kapcsolatok is befolyásolják a fizikai és mentális egészség.

Számos oka a stressz szerelmi kapcsolatok, és amikor a párok állandóan nyomás alatt, a kapcsolat lehet a kudarc kockázata.

Gyakori kapcsolat stresszorok a következők:

 • Túl elfoglalt ahhoz, hogy időt tölteni egymással, és megosztani feladatait
 • Intimitás és szex megritkulnak miatt elfoglaltság, egészségügyi problémák, és számos más okból
 • Ön és partnere nem kommunikál
 • Ön és / vagy a partner fogyaszt túl sok alkoholt és / vagy használ drogot
 • Ön vagy partnere gondolkodik válás
 • Van visszaélés vagy ellenőrzési kapcsolat

A feszültség jeleit, a személyi kapcsolatok hasonló a normál tünetei általában a stressz és lehetnek fizikai egészség és alvási problémák, depresszió és szorongás. Ön is találja magát elkerülése vagy amelynek ütközik az egyén, vagy a válás könnyen irritált a jelenlétükkel.

Néha személyes kapcsolat a stressz is kapcsolódik a kapcsolatot az emberekkel a közösségi média platformok, mint például a Facebook . Például, a szociális média hajlamos természetes figyelmét hasonlítod magad másokkal, ami oda vezethet, hogy a stressz az érzés nem megfelelő. Azt is teszi a megfélemlítés könnyebb.

Nevelés

A szülők gyakran szembesülnek irányító időbeosztás, amelyek magukban foglalják a munka, háztartási feladatok és a gyermeknevelés. Ezeket az igényeket eredményeznek szülői stressz.

Magas szintű szülői stressz is okozhat egy szülő durvák, negatív és tekintélyelvű a kölcsönhatások a gyerekekkel. Szülői stressz is csökkenti a minőségi szülő-gyerek kapcsolat. Például lehet, hogy nem a nyílt kommunikáció, így a gyermek nem hozzád tanácsért vagy a gyermek, és akkor azt állítják, gyakran.

Forrásai szülői stressz lehet alsó jövedelem, hosszú munkaidő, egy szülői, házastársi vagy kapcsolat feszültségek, vagy felnevelni egy gyereket, aki már diagnosztizáltak viselkedési rendellenesség vagy fejlődési zavar.

A szülők a gyermekek viselkedési zavarok és a fejlődési késések a legnagyobb kockázatot szülői stressz. Tény, hogy számos tanulmány azt mutatják, a gyermekek szülei autista számolnak magasabb szintű szülői stressz, mint az emberek, akiknek a gyermekei nem feltétel.

Napi Élet és elfoglaltság

Day-napra stresszforrás a mindennapi kellemetlenségeket. Ezek közé tartozik a dolgok, mint misplacing kulcsok, késésben, és a felejtés, hogy egy fontos elem, ha elhagyja a házat. Általában ezek csak kisebb kudarcok, de ha gyakorivá váltak, válnak aggodalom forrása befolyásoló fizikai és / vagy lelki egészségét.

A stressz, hogy túl elfoglalt egyre több és több közös. Ezek a napok, az emberek elfoglaltabb, mint valaha, és hozzáteszi, hogy a sok stressz az életüket. Bizonyos esetekben, elfoglaltság miatt van szükségszerűség, mint például az, hogy a munka egy másik munkát. Máskor, ez annak köszönhető, hogy a bűntudat, és nem akarja, hogy csalódást mások. Az emberek nem azt mondják, hogy „nem”, és a végén, amelynek kevés időt maguknak, vagy figyelmen kívül hagyják a saját alapvető szükségleteit, mint a helyes étkezés és a testmozgás hiánya miatt idő.

Személyiség és erőforrások

A személyiség és a források állnak rendelkezésünkre, hogy döntetlen az összes fenti és lehet független forrásból a stressz is.

Extrovertált, például inkább a tapasztalat kevesebb stressz a mindennapi élet és a nagyobb társadalmi erőforrásokat, amelyek a puffer a stressz ellen. Maximalisták hozhatják stressz rá magukat szükségtelenül miatt szigorú előírásoknak, tapasztalt több negatív mentális és fizikai egészségi következményei vannak, mint azok, akik csak összpontosítani nagy eredmény.

Azok, akik „típusú”, ami megterheli a mindenki körül, köztük magukat. Azok, akik elég pénz felvenni segítséget delegálhatnak stresszes feladat, ezért ez a forrás nyújthat előnyt, akik azért küzdenek, hogy megélni, és keményebben kell dolgozniuk, hogy mentse a készpénz.