Skip to main content

A stressz okozhat függőséget?

 A stressz okozhat függőséget?

A múltban, függőség volt gondolt, mint eredő bevett „addiktív” anyag, mint a heroin vagy az alkohol. Ezeket az anyagokat úgy tekintjük, hogy szinte mágikus, teszi a felhasználó tehetetlen felett fogyasztás, függetlenül attól, kontextus és körülmények között, mint a stressz által tapasztalt felhasználó. A DSM-IV meghatározása kábítószerfüggőség összpontosított fiziológiai hatásait ezen anyagok, valamint a folyamatok a tolerancia és elvonási központi függőség.

Azonban, mivel az 1970-es, a kutatás kezdett kialakulni, hogy fest egy másik képet a stressz és a függőség. Nem csak világossá vált, hogy néhány ember vesz „addiktív” anyag nem válik függővé, hanem azt is, hogy a látszólag jóindulatú viselkedést, amely nem tartalmaz fogyasztásából anyagok kezdtek el kell ismerni a függőséget, beleértve a szerencsejáték függőség, vásárlási függőség, élelmiszer-függőség, számítógép függőség, sőt szexuális függőség. És egyre több, a set és a setting és más kontextuális kérdések, mint például a stressz által tapasztalt egyén vesz a függőséget okozó anyag vagy újabb addiktív viselkedés, kerülnek elszámolásra, amely hatással van-e vagy sem az emberek válnak függők. Ezek az újabb felfedezések tükröződnek a DSM-V.

Hogy a függőség kezelésére felhasználni Stress

Függőség gyakran úgy tűnik, hogy egy kísérlet a stressz kezelésére oly módon, hogy nem egészen dolgozzanak ki az egyén számára. Bár lehet, hogy egy kis átmeneti mentességet a stressz a drog vagy a viselkedés válik függővé, hogy a megkönnyebbülés rövid életű, ezért van szükség több ahhoz, hogy továbbra is kezelni a stresszt. És mert sok a szenvedélybetegségek hozzák magukkal további stresszt, mint az elvonási tünetek tapasztalt, amikor a drog hatása elmúlik, még a függőséget okozó anyag vagy magatartás szükséges, hogy megbirkózzanak a további stressz szó.

Ebből a szempontból egyértelmű, hogy egyes emberek jobban ki vannak téve a szenvedélybetegségek, mint mások, egyszerűen a stressz az életükben. Például ma már egy jól bevált közötti kapcsolat gyermekkori bántalmazás, legyen az fizikai, érzelmi vagy szexuális visszaélés és később szenvedélybetegségek kialakulását a kábítószerek és viselkedés. Gyermekkori bántalmazás rendkívül megterhelő a gyermek, de továbbra is problémát okoz, mint az a gyerek megérik a felnőtt, a következményes problémák kapcsolatok és az önbecsülés. Nem mindenki, aki bántalmazott egy gyereknél függőség, és nem mindenki függőség bántalmaztak gyermekkorban -, de a biztonsági rés a túlélők gyermekbántalmazás későbbi függőség világos példa a kapcsolatot a stressz és a függőség.

Segítségével stressz kezelése a függőség leküzdését

Bár a stressz, a saját, valójában nem okoz függőséget – rengeteg ember stressz alatt vannak, és nem vált függőség – ez minden bizonnyal jelentős szerepet játszik sok ember számára. Elismerés a szerepe a stressz a függőség kialakulásának, és mennyire fontos a stressz kezelése megelőzésében és leküzdésében függőség, elengedhetetlen segíthet elkerülni a szenvedést, hogy a függőség hozhat, mind az érintettek által a szenvedélybetegségek és a szeretteiket. A stressz telek számos stratégiákat és eszközöket, amelyek relevánsak az Ön számára felszerelésére egészségesebb módon kezelni a stresszt, függetlenül attól, hogy kifejlesztettek egy függőség.

És ez nem túl korai, hogy tanítani a gyermekek és fiatalok jó stressz menedzsment készségek, így kevésbé hajlamosak rászokni az első helyen.