Skip to main content

Ali Stres Vzrok drogami?

 Ali Stres Vzrok drogami?

V preteklosti je bilo zasvojenost obravnavamo kot izhaja iz zaužitja izvedeni “zasvojenost” snovi, kot heroin ali alkoholom. Te snovi so menili, da imajo skoraj magične moči, zaradi česar uporabnik nemočni nad njihovo porabo, ne glede na kontekst in okoliščine, kot so stres, do katerih je prišlo s strani uporabnika. Definicija DSM-IV odvisnosti od substance osredotočila na fiziološki učinki teh snovi in ​​procese tolerance in umika kot osrednji zasvojenosti.

Vendar pa je od leta 1970, se je raziskava začela pojavljati, da barve drugačno sliko stresa in zasvojenosti. Ne samo, da je postalo jasno, da so nekateri ljudje, ki jemljejo “odvisnost” snovi ne postane zasvojen, ampak tudi, da navidezno benignih vedenja, ki ne vključujejo zaužil snovi, so začeli, da se prizna kot zasvojenost, vključno problem iger na srečo, nakupovanje odvisnosti, zasvojenosti s hrano, računalniško zasvojenost in celo zasvojenosti s seksom. In bolj in bolj, pri čemer je nabor in nastavitev in druge vsebinske teme, kot so stres, ki ga posameznik ob zasvojenost snovi ali ukvarjajo v zasvojenost vedenja doživela, se prizna, da imajo vpliv na to, ali ljudje postali odvisniki. Te novejših odkritij se odražajo v DSM-V.

Kako je z drogami Uporablja se ukvarjajo s stresom

Odvisnost se pogosto zdi, da je poskus, da se ukvarjajo s stresom na način, ki ni povsem izšlo za posameznika. Medtem ko lahko dobili nekaj začasnega olajšanja od stresa z drogo ali vedenja boste postali zasvojeni, da olajšava je kratkotrajna, tako da boste morali več, da bi se še naprej spopadajo s stresom. In zato, ker je veliko zasvojenosti s seboj dodatne stresa, kot so odtegnitveni simptomi doživeli, ko je zdravilo popustijo, še več zasvojenost snovi ali je potrebno obnašanje pri spopadanju z dodatnim stresom sodelujejo.

S tega vidika je jasno, da so nekateri ljudje bolj dovzetni za odvisnosti od drugih, le za količino stresa v svojem življenju. Na primer, da je zdaj dobro uveljavljena povezava med zlorabo v otroštvu, ali fizično, čustveno ali spolno zlorabo in kasnejši razvoj odvisnosti od zdravil in vedenja. zloraba Otroštvo je zelo stresno za otroka, ampak še vedno povzroča težave, kot da otrok dozori v odraslo osebo, s posledičnimi težavami z odnosi in samospoštovanje. Ni vsak, ki je bil zlorabljen kot otrok razvije odvisnost, in ne vsakdo z odvisnostjo je bil zlorabljen v otroštvu – vendar ranljivost preživele zlorabe otrok na kasnejše zasvojenosti je jasen primer povezave med stresom in zasvojenosti.

Uporaba obvladovanje stresa za odpravo zasvojenosti

Čeprav je stres, sama po sebi, dejansko ne povzročajo odvisnosti – veliko ljudi, ki so pod stresom, in ne postanejo zasvojenost – vsekakor ima pomembno vlogo za mnoge ljudi. Priznavanje vloge stresa pri odvisnosti v razvoju, in o pomembnosti obvladovanja stresa pri preprečevanju in premagovanju zasvojenosti, je ključnega pomena pri pomoči ljudem prepreči trpljenje, da je zasvojenost lahko prinese, tako tistim, ki jih odvisnosti in njihove ljubljene prizadela. Naša stres stran ponuja veliko strategij in orodij, ki so pomembne za vas opremiti z zdravim načinom soočanja s stresom, ali ste razvili odvisnost.

In ni nikoli prezgodaj za poučevanje otrok in mladih dobre sposobnosti upravljanja stresa, tako da so manj nagnjeni k postane zasvojen na prvem mestu.