Skip to main content

Are Dependenta de stres Cauza?

 Are Dependenta de stres Cauza?

In trecut, dependenta a fost gândit ca rezultat din ingerarea unei substanțe „dependență“, cum ar fi heroina sau alcool. Aceste substanțe au fost considerate a avea puteri aproape magice, făcând utilizatorul lipsit de putere asupra consumului lor, indiferent de context și circumstanțe, cum ar fi stresul fiind experimentat de către utilizator. Definiția DSM-IV de dependenta de substante sa concentrat pe efectele fiziologice ale acestor substanțe, precum și procesele de toleranță și de retragere ca centrale la dependență.

Cu toate acestea, încă din anii 1970, cercetările au început să apară, care pictează o imagine diferită de stres și de dependență. Nu numai că a devenit clar faptul că unii oameni care iau substanțe „dependență“ nu devin dependenți, dar, de asemenea, că comportamente aparent benigne, care nu implică substanțe ingerării, au început să fie recunoscute ca dependență, inclusiv problema de jocuri de noroc, dependența de cumpărături, dependența de produse alimentare, calculator dependenta, si chiar dependenta de sex. Și mai mult și mai mult, setul și setarea și alte probleme contextuale, cum ar fi stresul fiind experimentat de individ luând substanța dependență sau angajarea în comportamentul de dependență, sunt recunoscute ca având un impact asupra dacă sunt sau nu de oameni devin dependenți. Aceste descoperiri mai recente sunt reflectate în DSM-V.

Cum Dependenta este folosit pentru a face cu stresul

Dependenta de multe ori pare a fi o încercare de a face față stresului într-un mod care nu destul lucra pentru individ. În timp, puteți obține ajutor temporar de stres, prin droguri sau comportamentul deveniți dependent de, că de relief este de scurtă durată, așa că aveți nevoie de mai mult pentru a continua a face față stresului. Și pentru că multe dependențe aduc cu ele stres suplimentar, cum ar fi simptomele de sevraj atunci cand un medicament poarta off, dar mai mult de substanță dependență sau este necesar un comportament pentru a face față stresului suplimentar implicat.

Din această perspectivă, este clar că unii oameni sunt mai vulnerabile la dependențe decât altele, pur și simplu prin cantitatea de stres în viața lor. De exemplu, acum există o legătură bine stabilită între abuz copilarie, fie abuz fizic, emoțional sau sexual și dezvoltarea ulterioară a dependenței de droguri și comportamente. abuz in copilarie este extrem de stresant pentru copil, dar continuă să provoace probleme în care copilul se maturizează într-un adult, cu probleme pe cale de consecință, cu relații și stima de sine. Nu toata lumea care a fost abuzat ca un copil dezvolta o dependenta, si nu toata lumea cu dependenta a fost abuzat in copilarie – dar vulnerabilitatea supraviețuitorilor de abuz asupra copilului la dependență mai târziu, este un exemplu clar de legatura dintre stres si dependenta.

Utilizarea Managementul stresului pentru a învinge dependența

Deși stresul, pe cont propriu, nu provoacă dependență de fapt – o multime de oameni sunt sub stres și nu devin o dependenta – are, desigur, un rol important pentru mulți oameni. Recunoașterea rolului de stres in dependenta de dezvoltare, precum și a importanței managementului stresului în prevenirea și depășirea dependenței, este crucială pentru a ajuta oamenii să evite suferința pe care dependenta poate aduce, atât celor afectați de dependențe și de cei dragi. Site-ul nostru de stres oferă multe strategii și instrumente care sunt relevante pentru a vă echiparea cu modalități sănătoase de a face fata stresului, indiferent dacă sunt sau nu ați dezvoltat o dependență.

Și niciodată nu este prea devreme pentru a preda copiilor și tinerilor bune abilități de gestionare a stresului, astfel încât acestea sunt mai puțin înclinați să devină dependent în primul rând.