Skip to main content

Áttekintés a függőség és kezelés

 Áttekintés a függőség és kezelés
Hosszú ideig, függőség jelentette ellenőrizhetetlen szokással alkohol vagy más kábítószer. Újabban, a koncepció a függőség kiterjesztették viselkedés, mint a szerencsejáték, valamint anyagok, és még a hétköznapi és a szükséges tevékenységek, mint például a testmozgás és az evés. A legfontosabb az, hogy a személy találja a viselkedését élvezetes valamilyen módon, és bevonja túlzottan a viselkedést, mert így megbirkózni az élet. Mire a személy rabja, a viselkedése nem okoz nagyobb problémát az ember életében, mint amennyit megold.

Mit kell tudni a szenvedélybetegségek

Míg függőség anyagok gyakran megjelent egyértelmű, van némi vita arról, mely anyagok valóban addiktív. A jelenlegi irányelvek a Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders, vagy DSM 5, azt mutatják, hogy a legtöbb pszichoaktív anyagok, beleértve a gyógyszereket, képesek arra, hogy a függőséget.

Mi a helyzet a viselkedési addikciók?

Még mindig sok vita arról, hogy sok „viselkedési” szenvedélybetegségek „true” függőségek. További kutatásokra van szükség, hogy tisztázza ezt a kérdést. Szerencsejáték-függőség egy viselkedési addikció, hogy már sok éve felismerték, mint egy impulzus kontroll zavar. Ez most minősíteni Szerencsejáték zavar a DSM.

Szenvedélybetegségek időt vesz igénybe, hogy dolgozzon. Nem valószínű, hogy egy személy függővé válnak, miután egy anyagot egyszer, bár lehet, hogy dolgozzon ki egy mentális egészségügyi probléma, vagy meghalni túladagolás vagy más komplikáció egy használat után az egyes anyagok.

Bár vannak olyan iskolák, a gondolat, hogy hirdessék az igény a teljes absztinencia, sokan képesek tanulni, hogy ellenőrizzék az addiktív viselkedések, például ivás, evés, vásárlás, és a szex. Függetlenül attól, hogy ez egy jó ötlet, számos tényezőtől függ, és a legjobb döntött együttműködve orvosához vagy terapeuta.

Szerhasználat nem mindig jelzi a függőség, bár a kábítószer-használat hordoz számos egészségügyi és szociális kockázatokat, valamint a függőség. A szülőknek nem kell automatikusan feltételezik, hogy gyermekük egy függőség, ha rájönnek, hogy gyermekük drogot.

Ha lehet függővé semmit, mi teszi ezt a függőség?

Tünetei függőség változhat, de van két szempontot, hogy minden szenvedélybetegségek közös:

Az Addictive viselkedés maladaptív

A Be problémákat okoz az egyén vagy a körülöttük. Tehát ahelyett, hogy segített személy megbirkózni helyzetek vagy problémák leküzdésére, de inkább aláássa ezeket a képességeket. Például egy játékos kívánnak neki több pénzt, még a szerencsejáték inkább a csatorna az anyagi források. A nagyivó érdemes felvidítani magát, de az alkoholfogyasztás vezethetnek, vagy fokozza a depresszió. A szex rabja is vágynak intimitás, de a hangsúly a szexuális aktusok miatt igazi közelség a fejlődő.

A viselkedés tartós
Amikor valaki rabja, ő továbbra is vegyenek részt az addiktív viselkedés, annak ellenére, hogy az a baj, hogy okoz neki. Tehát egy alkalmi hétvégi élvhajhászás nem függőség, bár ez okozhat különféle problémákat. Függőség jellemzi gyakori elkötelezettség a viselkedést.

De ha még mindig élvezem, hogy nem lehet egy függőség, igaz?

Rossz. Mivel a média, különösen a már ábrázolt szenvedélybetegek reménytelen, boldogtalan emberek, akiknek élete szétesik, sokan a szenvedélybetegek nem hiszik, hogy függők, amíg ők jól érzik magukat, és tartja az életüket együtt.

Gyakran az emberek szenvedélybetegségek itatta át az életmód, hogy a pont, ahol nem vagy csak ritkán érzem az elvonási tünetek. Vagy lehet, hogy nem ismerik fel az elvonási tünetek, amit ők, amivel le, az öregedés, a munka túl kemény, vagy csak nem tetszik reggelente. Emberek lehet menni évekig anélkül, hogy észrevenné, hogyan függ azok már függőség.

Emberek tiltott szenvedélybetegségek élvezhetik a titkos jellegét a viselkedésük. Ezek hibáztatni a társadalom annak kicsinyesség, úgy dönt, hogy tartják magukat a szabad akaratú és független egyének. A valóságban, a szenvedélybetegségek hajlamosak korlátozni az emberek egyediségét és a szabadság, mint válnak korlátozottá a viselkedést. Börtönbe megy folytatásához illegális függőség korlátozza a szabadságot még.

Amikor az emberek rabja, az élvezet gyakran válik összpontosított végző addiktív viselkedés és enyhíti visszavonását, nem pedig a teljes körű tapasztalatokat amelyek az egyén teljes potenciáljának boldogságot.

Egy bizonyos ponton, a szenvedélybeteg személy észre, hogy az élet telt el őket, és hogy azok kimaradt élvezi tapasztalatok más, mint a függőség. Ez a tudatosság gyakran fordul elő, amikor az embereknek legyőzni függőség.

Mi a probléma, ha ez nem tesz kárt?

Szenvedélybetegségek árt a személy, a függőség és a körülöttük lévő emberek.

A legnagyobb probléma a szenvedélybeteg személy ismerése a kár a függőség csinál. Ő lehet tagadás a negatív aspektusait a függőség, úgy dönt, hogy figyelmen kívül hagyja a hatása az egészségre, életre minták és kapcsolatok. Vagy ő is hibás a külső körülmények, vagy más emberek az ő életét az ő nehézségeket.

Által okozott kár függőség különösen nehéz felismerni, ha a függőség a személy fő megküzdési mód más problémákat. Néha más közvetlen összefüggésben vannak a függőség, mint például az egészségügyi problémák, és néha ezek közvetetten kapcsolódik a függőség, például a kapcsolati problémák.

Vannak emberek, akik rabjává anyagok vagy tevékenységek nagyon tisztában a szenvedélybetegségek, és még a kárt okozta függőség, de ne ezzel a függőség egyébként. Ez lehet azért, mert nem érzi úgy, hogy képes megbirkózni anélkül, hogy a függőség, mert ne foglalkozzanak más kérdés, hogy a függőség elvonja őket (mint például a bántalmazott, mint egy gyerek), vagy azért, mert nem tudják, hogyan kell élvezni az élet bármely más módon.

Függőség vezethet válság

A kár a függőség csak akkor lehet elszámolni, amikor a szenvedélybeteg személy megy keresztül a válság. Ez akkor fordulhat elő, ha a függőséget okozó anyag vagy a viselkedés készítették el teljesen, és az a személy, bemegy kivonási és nem tud megbirkózni. Vagy akkor előfordulhat következtében a függőség, mint például egy súlyos betegség, a partner elhagyása, vagy a munkahely elvesztése.

Ha úgy gondolja, lehet, hogy egy-függőség

Ez gyakori, ha nem normális, hogy menjen át egy szakasza folytató szerhasználat vagy addiktív viselkedés nélkül hinni Ön rabja. Ez azért van így gyakori, sőt, hogy van neve, a pre-szemlélődés szakaszban.

Ha kezdik azt hinni, lehet, hogy egy szenvedély, akkor valószínűleg beköltözött a szemlélődés színpadon. Ez egy nagyszerű alkalom, hogy többet megtudjon az anyag vagy a viselkedés, amit már évek óta folytat, és elgondolkozzunk őszintén arról, hogy azt tapasztalja, vagy tüneteket a függőség.

Ezek a jelek és tünetek változhat az egyik függőség másikra, de a leggyakoribb mutatói, hogy a megszólított a viselkedés, vagy hogy nagyobb az anyag, mint amit eredetileg; hogy vannak elfoglalva a következő alkalommal, akkor a helyes viselkedést, vagy használja az anyagot; és akkor előzte meg a többi fontos részei az életed, mint a család, a munka, és a feladatokat. Esetleg ezek is találja, hogy elveszíti érdeklődését más kedvelt tevékenységek, mint az addiktív viselkedés.

Sokan úgy döntenek, hogy a változtatásokat. Egyes emberek, ez könnyű és könnyen kezelhető. Sokan mások, a leszokás vezethet kellemetlen elvonási tünetek, még viselkedés, és nyithat kényelmetlen érzéseket ben éppen megnyugtatta vagy elnyomja a függőség. Ha ez történik, vagy ha már inni vagy használ gyógyszerek, mint például opioidok-tiltott vagy előírt, egyéb vényköteles gyógyszerek, stimulánsok, kokain, vagy met-akkor azonnal kérjen orvosi segítséget.

Megállás egyes gyógyszerek majd visszaeső fokozhatja a túladagolás kockázatát, a mentális egészségügyi problémák, vagy más életveszélyes szövődmények, és meg kell tenni orvosi felügyelet mellett.

Élet-függőség

Vannak, akik nem akarják megváltoztatni a függőség, vagy próbálja, és próbálja, de nem úgy tűnik, hogy sikeres legyen a leszokás. Ezek az emberek gyakran jobban működik ártalomcsökkentő cél vagy használja önsegítő erőforrások kezelni a függőség.

Ha ez úgy hangzik, mint te, emlékszel segítség mindig elérhető. Nevelése magad egy jó kezdet. Akkor jelentősen csökkenti a kárt magad és a körülötted, és talán egy nap, akkor lesz kész változtatni a jó.

Következő lépés, hogy fontolja

Bár úgy tűnhet, ijesztő, kapok egy vizsgálat és diagnózis egy jó lépés szempontjából egyre segítséget. Ha ez nem az Ön számára, akkor próbálja önsegítő csoportok és kapcsolatot másokkal foglalkozik ugyanazzal a problémával. Többet megtudni a függőség, és mi segített másoknak is lehet egy jó lépés, és nem követeli meg, hogy beszéljen senkinek.

a gondolat

Sokan félnek a kifejezés függőség, és úgy vélik, az azt jelzi, hiba vagy értéktelenség. Szenvedélybetegek gyakran végeznek stigma körülbelül viselkedésüket, ami szégyen és a félelem a segítséget kérnek. A világ változik, és előfordulhat, hogy a segítség a függőség a legjobb dolog, amit valaha is magad. Közben, reméljük, hogy nevelése magad segít az utazás a wellness.