Skip to main content

Áttekintés a stressz kezelése – hogyan lehet csökkenteni a stressz hatásait Your Life

Áttekintés a stressz kezelése - hogyan lehet csökkenteni a stressz hatásait Your Life
Mindannyian tapasztalja a stressz az életünkben. Mivel a legtöbb egészségügyi problémát okoznak, vagy befolyásolja a stressz, ezért fontos, hogy megértsük, hogyan stressz befolyásolja a test és megtanulják a hatékony stresszkezelési technikákat, hogy a stressz a munka az Ön helyett ellen Önnek.

Mi a stressz?

A stressz a szervezet válasza a változások az életedben. Mert az élet magában foglalja az állandó változás (kezdve a helyváltoztatás otthonról dolgozni minden reggel, hogy igazodjék a nagy élet változik, mint a házasság, a válás vagy a halál egy szeretett), nincs stressz kivédése. Ez az, amiért a cél nem lehet, hogy megszüntesse a stressz, hanem hogy megszüntesse a felesleges stresszt és hatékonyan kezelni a többit. Van néhány közös oka a stressz, hogy sok ember tapasztal, de minden ember más.

Oka a stressz

A stressz számos forrásból származnak, amelyeket az úgynevezett „stresszorok”. Mert a tapasztalat, hogy mi tekinthető „stresszes” által létrehozott egyedülálló felfogás, hogy mi találkozunk az életben (alapján saját mix személyiségjegyek, a rendelkezésre álló erőforrások szokásos gondolat minták és több), olyan helyzet is felfogható, mint „stresszes “egy személy, és csupán»kihívást«valaki más.

Egyszerűen fogalmazva, egy ember stresszt kiváltó nem regisztrálják a stresszes valaki másnak. Igaz, bizonyos helyzetekben hajlamosak a okoznak több stressz a legtöbb ember, és növeli a kiégés. Például, amikor találjuk magunkat olyan helyzetekben, ahol magas követelményeket támaszt velünk; ahol kevés szabályozás és néhány döntéseket; ahol nem érezzük felszerelt; ahol lehet élesen bírálják el mások; és ahol következményei kudarc meredek vagy kiszámíthatatlan, hajlamosak vagyunk kap hangsúlyozta.

Emiatt sokan hangsúlyozták a munkájukat, a kapcsolatok, a pénzügyi problémák, egészségügyi problémák, és hétköznapi dolgok, mint a rendetlenség, vagy időbeosztásukba. Tanulási készségek megbirkózni ezekkel stresszorok segíthet csökkenteni a tapasztalat a stressz.

Stressz hatásait

Ahogyan stressz észlelt eltérően mindannyiunkat, a stressz mindannyiunkat érint oly módon, hogy különleges a számunkra.

Egy személy fejfájást, míg a másik lehet találni gyomorpanaszokat szokásos reakció, és egy harmadik tapasztalhatja számos egyéb tüneteket. Miközben mindannyian reagálnak a stresszre a saját módon, van egy hosszú listát a leggyakrabban tapasztalt stressz hatásait, amelyek az enyhétől az életet veszélyeztető. A stressz befolyásolhatja az immunrendszert, ami befolyásolhatja szinte minden területen az egészség. A stressz befolyásolja a hangulatot sokféleképpen is.

Ha úgy találja magát tapasztalt fizikai tüneteket úgy gondolja, összefüggésben lehet a stressz, beszéljen orvosával, hogy biztos csinálsz, amit lehet, hogy őrizzük meg az Ön egészségét. Tünetek, amelyek súlyosbíthatják a stressz nem „mind a fejedben”, és meg kell komolyan venni.

Létrehozása stressz-kezelési terv gyakran az egyik része a tervnek az általános jó közérzetet.

Hatékony stressz kezelése

Stressz hatékonyan lehessen kezelni sokféleképpen. A legjobb stressz-kezelési tervek általában tartalmaznak vegyesen stressz relievers hogy foglalkozzanak a stressz testi és lelki, és elősegíti a rugalmasságát és életvezetési készségek.

  • Használja gyors stressz relievers. Néhány feszültségcsökkentő technikák működhet csak pár perc, hogy nyugodt a szervezet stressz. Ezeknek a módszereknek „tűzoltás”, amely segít úgy érzi, nyugodtabb pillanatában, és ez segíthet számos módon. Amikor a stressz nem indul, akkor megközelítés problémákat több elgondolkodva, és proaktív módon. Lehet, hogy kevésbé valószínű, hogy fakadjon ki másokat a frusztráció, ami tudja tartani a kapcsolatot egészségesebb. Szorító a stresszválasz a bajt is tartsa meg a tapasztalt krónikus stressz.
    Gyors stressz relievers mint légzőgyakorlatok, például nem épít a rugalmasságát, hogy a jövőben a stressz vagy minimalizálja a stresszt, hogy szembe, de segíthetnek megnyugtatni a test fiziológiája, ha a stressz váltja.
  • Fejleszteni stresszoldó szokásokat. Néhány technika kevésbé kényelmes a használata, ha a közepén egy stresszes helyzetet. De ha gyakoroljuk őket rendszeresen, segít kezelni a stresszt általában a kevésbé reaktív, és jobban képesek visszafordítani a stressz gyorsan és egyszerűen.
    Hosszú távú egészséges szokások, mint a testmozgás, rendszeres meditáció, elősegítheti a rugalmassága felé stresszorok, ha azokat rendszeresen az életed része. Kommunikációs készség és egyéb életmódbeli tulajdonságok hasznosak lehetnek irányító stresszorok és a változó, hogyan érezzük magunkat az „túlterheltek”, hogy „kétségbe”, sőt „ösztönözte”.
  • Távolítsuk stresszorok, ha lehet. Lehet, hogy nem lesz képes teljesen megszüntetni a stresszt az életedből, vagy akár a legnagyobb stresszt, de vannak olyan területek, ahol lehet minimalizálni, és kap ez kezelhető szintre. Bármilyen stressz, amit lehet kivágni minimalizálja az általános stressz terhelés. Például, véget még egy mérgező kapcsolat segítségével hatékonyabban kezelni a stressz más tapasztal, mert úgy érzik, kevésbé túlterheltek.

Felfedezése sokféle stressz menedzsment technikák, majd válasszon egy mix, amely megfelel az Ön igényeinek, lehet kulcsfontosságú stratégia hatékony stressz enyhítésére.

Gyakran Ismételt Kérdések a stressz

Stressz Elkerülhetetlen káros az egészségre?
Ami azt illeti, nem. Számos különböző típusú stressz, hogy a tartomány eustress, ami pozitív és izgalmas formában a stressz, a krónikus stressz, amely összefüggésbe hozták számos súlyos egészségügyi problémák és az a fajta negatív stressz leggyakrabban említett a hírekben. Bár szeretnénk kezelni, vagy megszünteti a negatív típusú stressz, mi is szeretnénk tartani a pozitív formáit stressz az életünkben, hogy segítsen nekünk továbbra is létfontosságú, és életben. Azonban, ha azt tapasztaljuk, túl sok stressz az életünkben, még a „jó” stressz szerepet játszhat a túlzott stressz szintjét, ami oda vezethet, hogy érzi túlterheltek, vagy amelyek a stressz váltja túl sokáig. Ez az oka annak, hogy továbbra is fontos, hogy megtanulják, hogy pihenjen a test és a lélek időnként, és vágja le a felesleges stressz, amikor csak lehetséges.

Hogyan állapítható meg, ha én vagyok túl stresszes?
A stressz mindannyiunkat érint különböző módokon, amelyek nem mindegyike negatív. (Tény, hogy a stressz egy izgalmas élet valójában szolgálhat jó motiváló erő, és a dolgokat érdekes.) Amikor a stressz szintje túl intenzív, azonban van néhány stressz tüneteit, hogy sok ember tapasztalata. Például fejfájás, ingerlékenység, és a „fuzzy gondolkodás” mind-mind a tünetek, hogy te alatt túl sok stressz. Bár nem mindenki, aki stressz alatt fog tapasztalni ezeket a specifikus tünetek, sok lesz. Ha úgy találja, hogy nem veszik észre, mennyire hangsúlyozta Ön, amíg nem túlterheltek, ezért fontos, hogy megtanulják, hogy észre a test finom jeleket, és a saját viselkedését, mintha csak egy külső szemlélő talán igen. Észre, hogy a szervezet reagál a stresszre, akkor próbálja meg ezt a test scan meditáció (ez segít pihenni ugyanabban az időben).

Mit tehetek, ha azt érzi, túlterheltek stressz?
Mindannyian érezzük, túlterheltek időről időre; ez normális. Bár ez szinte lehetetlen, hogy megszüntesse, amikor események összejátszanak és a szervezet stressz váltja vannak olyan módon, hogy akkor gyorsan fordított a szervezet stressz reakció, puffer a kár, hogy az egészségügyi és tartsa gondolkodás világos, így hatékonyabban kezelni a mi folyik abban a pillanatban.

Van egy módja annak, hogy kevésbé érintő stressz?
Tulajdonképpen a gyakorló rendszeres stressz-kezelési technikák vagy két, akkor megszünteti néhány, a stressz érzel most, és érezze magát ellenállóbb az arcát a stressz a jövőben. Számos különböző dolgot lehet kipróbálni, kezdve a reggeli séta egy este a naplózás gyakorlat, hogy csak így több időt barátaival. A trükk az, hogy talál valamit, ami illik az életmód és a személyiség, így könnyebb ragaszkodni.