Skip to main content

Când Consumul de droguri a devenit adicție?

 Când Consumul de droguri a devenit adicție?
Dependența de droguri este o boala complexa si cronica a creierului. Persoanele care au o experienta de dependenta de droguri compulsiv, uneori incontrolabilă, pofta de droguri lor de alegere. De obicei, ei vor continua să caute și să folosească droguri, în ciuda confruntă cu consecințe extrem de negative ca urmare a utilizării.

Caracteristicile de dependenta

Potrivit Societatii Americane de Medicina Addiction (ASAM), dependenta se caracterizeaza prin:

 • Incapacitatea de a se abține în mod consecvent de substanța sau experiență plină de satisfacții (ca în jocurile de noroc, sex, sau mancatul in exces)
 • Afectarea controlului comportamental
 • Pentru substanța craving sau experiență plină de satisfacții
 • Recunoașterea Diminuat unor probleme semnificative cu comportamentul și relațiile interpersonale
 • Un răspuns emoțional disfuncțional

Deși cele cinci caracteristici de mai sus sunt de obicei prezente în cele mai multe cazuri de dependenta, ASAM remarcat faptul că aceste cinci caracteristici nu pot fi folosite pentru a diagnostica dependenta.

Diagnosticarea dependenta necesită o evaluare de către un profesionist instruit și certificat. Discutați cu un medic sau un specialist de sănătate mintală, dacă vă simțiți că ați putea avea un abuz problemă de dependență sau substanțe.

Manifestari de comportament de dependenta

Când prietenii și membrii familiei sunt de-a face cu un iubit, care este dependent, este de obicei comportamentele exterioare ale persoanei care sunt evidente simptomele de dependenta.

Aceste comportamente sunt centrate în principal în jurul valorii de control depreciate dependentului:

 • Frecvența excesivă a consumului de droguri, în ciuda încercărilor de a controla
 • Creșterea timpului utilizarea sau recuperarea de la efectele drogurilor
 • Continuarea utilizării în ciuda problemelor persistente
 • O ingustare a se concentreze pe recompense legate de dependenta
 • Incapacitatea de a lua măsuri pentru a aborda problemele

Inabilitatea de a Abțineți

Cercetările au arătat că utilizarea prelungită a medicamentului determină modificări chimice în creierul addict care alterează creierul sistemului de recompensare care solicită droguri compulsiv caută în fața creșterii consecințe negative.

Această stare de dependență, atunci când activitatea continuă, în ciuda consecințelor negative, și în ciuda faptului că nu mai este plină de satisfacții, este numit de către experți Addiction „exercitarea patologică de recompense.“ Acesta este rezultatul unor modificări chimice în circuitele recompensa a creierului.

Cum se porneste Dependenta

Motivul pentru care oamenii se angajeze în activități care pot crea dependență, în primul rând este fie pentru a obține un sentiment de euforie sau pentru a ameliora o stare emoțională de disforie-disconfort, nemulțumire, anxietate sau neliniște.

Când oamenii beau, iau medicamente, sau de a participa la alte comportament care caută recompense (cum ar fi jocurile de noroc, mănâncă, sau sex) au experiență o „mare“, care le dă recompensa sau de relief care le caută.

Un înalt este rezultatul activității peptidei opioide a crescut dopamina si in creier circuitele recompensa. Dar, după ce au ridicat de experiență, există o revenire neurochimice care determină funcția recompensa a creierului să scadă sub nivelul normal de original. În cazul în care activitatea se repetă, nu este atins același nivel de euforie sau de relief. Pur și simplu pune, persoana nu devine într-adevăr la fel de mare ca și au făcut prima dată.

Maximele si minime inferioare

Adăugat la faptul că persoana dependent dezvoltă o toleranță la high-care necesită mai mult pentru a încerca să atingă același nivel de euforie, este faptul că persoana nu dezvoltă o toleranță la scăzut emoțional se simt după aceea. Mai degrabă decât a reveni la „normal“, persoana revine la o stare mai profundă a disforie.

Când a deveni dependent, persoana creste cantitatea de droguri, alcool, sau frecvența comportamentelor de dependență într-un efort de a ajunge înapoi la acea stare euforică inițială. Dar persoana care se termină confruntă cu o mai profundă și mai adânc scăzut ca circuitele recompensa creierul reacționează la ciclul de intoxicație și de retragere.

Când Recompensă-seeking devine patologica

Potrivit Societatii Americane de Medicina Addiction (ASAM), acesta este punctul în care urmărirea recompense devine patologică:

 • Recompensă-seeking devine compulsiv sau impulsiv
 • Comportamentul încetează să mai fie plăcut
 • Comportamentul nu mai prevede scutirea

Nu mai este o alegere de funcții

Pentru a pus-un alt mod, persoana dependent se gaseste obligat-in ciuda propriile sale intenții de a opri-a repeta comportamente care nu mai sunt recompensa pentru a încerca să scape de un sentiment copleșitor de a fi stânjenit, dar găsesc nici o ușurare.

Potrivit ASAM, în acest moment dependenta nu mai este doar o funcție de alegere. Prin urmare, starea de dependenta este un loc mizerabil să fie, pentru addict și pentru cei din jurul lui.

Boala cronică și recidive

Pentru mulți dependenți, dependenta poate deveni o boala cronica, ceea ce înseamnă că ele pot avea recidive similare cu recidive care se poate întâmpla cu alte boli cronice, cum ar fi diabetul zaharat, astm, hipertensiune arteriala si-atunci când pacienții nu respectă tratamentul lor. Aceste recidive pot să apară chiar și după perioade lungi de abstinenta. Dependentul poate lua măsuri pentru a intra din nou remisie. Dar el rămâne în pericol de o altă recidivă. Notele ASAM „Fără tratament sau implicare în activități de recuperare, dependenta este progresiva si poate duce la invaliditate sau deces prematur.“