Skip to main content

Cauzele principale de stres

 Cauzele principale de stres
Stresul este normal și, într-o anumită măsură, o parte necesară a vieții. În ciuda faptului că ceva experiențe pentru toată lumea, ceea ce cauzează stresul poate diferi de la o persoană la alta. De exemplu, o persoană poate deveni furios și copleșit de un blocaj serios de trafic, în timp ce altul s-ar putea întoarce muzica lor și consideră că este un inconvenient ușoară. O lupta cu un prieten ar putea să urmeze o singură persoană în jurul valorii pentru restul zilei, în timp ce altul s-ar putea ridica din umeri cu ușurință off.

Ce vă cauzează stres ar putea fi deja ceva ce esti abundent conștient. Dar, având în vedere importanța menținerii stresului sub control atunci când vine vorba de atenuarea efectelor pe care le poate avea asupra sănătății dumneavoastră fizică și mentală, este în valoare de deschidere-te la posibilitatea ca alți factori pot fi la joc, de asemenea. Oncepeți planul de reducere a stresului, cu toate acestea în minte.

Probleme financiare

Potrivit American Psychological Association (APA), bani este cauza de top de stres în Statele Unite. Intr – un studiu 2015 , APA a raportat ca 72 la suta din americani au subliniat despre bani , cel puțin o parte din timp în cursul lunii precedente. Majoritatea participanților la studiu au raportat bani fiind o sursă importantă de stres, cu 77 la suta sentiment de anxietate considerabile cu privire la finanțe.

Semne de stres financiar pot include:

 • Îngrijorarea și stare de anxietate despre bani
 • Cearta cu cei dragi despre bani
 • Te simți vinovat de a cheltui bani pe neesentiale
 • Fiind frică să deschidă e-mail sau raspunde la telefon

Stresul financiar poate dura luni sau ani pentru a săpa de la. Pe termen lung, stresul legate de finanțe rezultate aflate în dificultate, care poate resuscita tensiunii arteriale și a provoca dureri de cap, stomac deranjat, dureri în piept, insomnie, și un sentiment general de boală. Stresul financiar a fost, de asemenea, legat de o serie de probleme de sanatate, inclusiv depresie, anxietate, probleme ale pielii, diabet zaharat, si artrita.

Muncă

Potrivit Centrele pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (CDC) , americanii petrec acum timp de 8 la suta mai mult la locul de muncă , comparativ cu acum 20 de ani, iar aproximativ 13 la suta din oameni lucreaza un al doilea loc de muncă. Cel putin 40 la suta raport locurile lor de muncă sunt stresante, iar raportul de 26 la suta se simt adesea ars de munca lor.

Orice număr de lucruri pot contribui la stresul de locuri de muncă, inclusiv prea multă muncă, nesiguranța locului de muncă, nemulțumirea față de un loc de muncă sau de carieră, și intră în conflict cu un șef și / sau colegii de serviciu. Fie că sunt îngrijorătoare cu privire la un anumit proiect sau stare de tratat incorect, punând munca ta inainte de orice altceva poate afecta multe aspecte ale vietii tale, inclusiv relațiile personale și de sănătate mintală și fizică.

Factori in afara de locuri de muncă în sine, de asemenea, un rol în stres locul de muncă, inclusiv a unei persoane psihologică make-up, starea generală de sănătate, viața personală. și valoarea sprijinului emoțional care au în afara de muncă.

Semnele de stres la locul de muncă poate fi fizică și psihologică, inclusiv:

 • Oboseală
 • Durere de cap
 • tensiune musculară și durere
 • probleme de stomac
 • palpitații ale inimii
 • Anxietate
 • depresiune
 • Modificări ale dispoziției
 • Dificultăți de concentrare sau de luare a deciziilor

Unii oameni pot simți copleșiți și se luptă să facă față, care pot avea un impact comportamentul lor, de asemenea. stresul de locuri de muncă poate determina indivizii să aibă:

 • Creșterea zile bolnavi
 • Picături în performanță de muncă
 • Probleme cu relațiile personale
 • creativitate si initiativa diminuata
 • niveluri mai scăzute de răbdare și niveluri crescute de frustrare
 • dezinteresul
 • Izolare

Relatii personale

Sunt oameni în toată viața noastră, care ne cauzeaza stres. Ar putea fi un membru al familiei, un partener intim, prieten sau coleg de serviciu. oameni toxice trage cu urechea în toate părțile vieții noastre și stresul ca de la aceste relații pot afecta sănătatea fizică și mentală.

Există numeroase cauze de stres în relațiile romantice și atunci când cuplurile sunt în mod constant sub presiune, relația ar putea fi pe riscul de eșec.

factorii de stres comune relație includ:

 • Fiind prea ocupat să-și petreacă timp unii cu alții și împartă responsabilitățile
 • Intimitatea și sexul sunt rare, devin din cauza busyness, probleme de sănătate, precum și orice număr de alte motive
 • Tu si partenerul tau nu comunică
 • Tu și / sau partener consumă prea mult alcool și / sau utilizarea de droguri
 • Tu sau partenerul tau se gândesc la divorț
 • Există un abuz sau de control în relația

Semnele de stres legate de relațiile personale sunt similare cu simptomele normale de stres general și pot include probleme fizice de sanatate si de somn, depresie, anxietate și. Ați putea găsi, de asemenea te evitarea sau având în conflict cu individul, sau de a deveni ușor iritat de prezența lor.

Uneori, stresul relație personală poate fi , de asemenea , legate de relațiile noastre cu oamenii de pe platformele de social media, cum ar fi Facebook . De exemplu, social media tinde să încurajeze în mod natural compara – te cu alții, ceea ce poate duce la stresul de sentiment inadecvat. De asemenea, face mai ușor de agresiune.

Parenting

Părinții se confruntă adesea cu gestionarea programului, care includ ocupat un loc de muncă, activități casnice și creșterea copiilor. Aceste cereri duce la stresul de parinti.

Nivelurile ridicate de stres parental poate provoca un părinte să fie aspru, negativ, și autoritar în interacțiunile cu copii. Parentajul Stresul poate reduce, de asemenea, calitatea relațiilor părinte-copil. De exemplu, nu este posibil să aveți o comunicare deschisă astfel încât copilul nu vine la tine pentru sfaturi sau copilul dumneavoastră și s-ar putea argumenta de multe ori.

Sursele de stres de parinti pot include venituri mai mici, ore lungi de lucru, părinte singur, tensiunile maritale sau o relație, sau creșterea unui copil care a fost diagnosticat cu o tulburare de comportament sau de handicap de dezvoltare.

Părinții copiilor cu tulburări de comportament și întârzieri de dezvoltare au cel mai mare risc pentru stresul de parinti. De fapt, numeroase studii arata parintii copiilor cu autism raportează niveluri mai ridicate de stres parental decat persoanele ale caror copii nu au conditie.

Viața de zi cu zi și busyness

De zi cu zi, factorii de stres sunt inconveniente noastre de zi cu zi. Acestea includ lucruri cum ar fi misplacing chei, care rulează cu întârziere, și uitând să aducă un element important, cu tine când ieși din casă. De obicei, acestea sunt doar eșecuri minore, dar în cazul în care acestea devin frecvente, ele devin o sursă de anxietate care afectează sănătatea fizică și / sau psihologică.

Stresul de a fi prea ocupat devine din ce în ce mai frecvente. Aceste zile, oamenii sunt mai ocupată ca niciodată și care adaugă o mulțime de stres în viața lor. În unele cazuri, busyness se datorează necesității, ca de exemplu să lucreze un al doilea loc de muncă. Alteori, aceasta se datorează vinei și nu doresc să dezamăgesc pe alții. Oamenii nu pot spune „nu“ și sfârșesc prin a avea puțin timp pentru ei înșiși, sau ele trec cu vederea nevoile lor proprii de bază, cum ar fi consumul de drept și exercitarea din cauza lipsei de timp.

Personalitate și resurse

trăsăturile tale de personalitate și resursele pe care le au la dispoziție pentru a vă lega în toate cele de mai sus și pot fi surse independente de stres, de asemenea.

Extrovertiți, de exemplu, au tendinta de a experimenta mai puțin stres în viața de zi cu zi și au resurse sociale mai mari, care tampon împotriva stresului. Perfectionisti poate aduce stres pe ei înșiși în mod inutil din cauza standardelor lor pretențioase, se confruntă cu consecințe negative mai sănătății mintale și fizice decât cei care pur și simplu se concentreze pe realizarea de mare.

Cei care sunt „tip A“ poate stres pentru toată lumea din jurul lor, inclusiv pe ei înșiși. Cei cu destui bani pentru a angaja ajutor poate delega sarcini stresante, astfel încât această resursă poate oferi un avantaj față de cei care se luptă pentru a face capete întâlni și trebuie să lucreze mai greu pentru a economisi bani.