Skip to main content

Ce este și Mentalitatea De ce contează

 Ce este și Mentalitatea De ce contează
Ar putea ceea ce crezi despre tine impact succesul sau eșecul? Potrivit psihologului Stanford Carol Dweck, convingerile tale joacă un rol esențial în ceea ce doriți și dacă îl atinge. Dweck a constatat că aceasta este mentalitatea ta, care joacă un rol important în determinarea și realizarea de succes. Deci, ce anume este o stare de spirit?

Ce este un mod de gândire?

O stare de spirit se referă la faptul dacă tu crezi calități, cum ar fi trăsăturile inteligență și talent sunt fixe sau schimbătoare.

 • Oamenii cu o mentalitate fixă cred că aceste calități sunt înnăscute, fixe și de neschimbat.
 • Cei cu o stare de spirit de creștere , pe de altă parte, cred că aceste abilități pot fi dezvoltate și consolidate prin angajament și munca grea.

Cele două tipuri mentalitatile

Dweck a început cercetarea ei cu privire la acest subiect prin abordarea o întrebare: Ce se întâmplă dacă da copiilor o problemă greu de rezolvat? Unii copii au văzut problema ca o provocare și o experiență de învățare. Alți copii au considerat că era imposibil să se rezolve și că inteligența lor a fost stopata pentru control și judecată.

Copiii din primul grup a avut mentalitățile de creștere. Atunci când se confruntă cu ceva mai greu, ei credeau că pot învăța și de a dezvolta abilitățile de care au nevoie pentru a rezolva problema. Al doilea grup de copii au fixat mentalitățile. Ei au crezut că a existat ar putea face pentru a aborda o problemă care a fost la îndemâna cunoștințelor și abilităților lor nimic.

De ce contează antreprenorial

mentalitatea ta joaca un rol critic în modul în care face față provocărilor vieții. La școală, o stare de spirit de creștere poate contribui la o mai mare realizare și efort sporit. Atunci când se confruntă cu o problemă, cum ar fi încercarea de a găsi un nou loc de muncă, persoanele cu mentalitățile de creștere prezintă o elasticitate mai mare. Ele sunt mult mai probabil să persevereze în fața de eșecuri în timp ce cei cu mentalitățile fixe sunt mai susceptibile de a renunța.

Mentalitățile fixe, Dweck explică, au tendința de a crea o nevoie de aprobare. „Am văzut atât de mulți oameni cu aceasta consumatoare obiectiv de a se dovedi în clasă, în carierele lor, și în relațiile lor“ , Dweck explică în cartea ei Mindset . „Fiecare situație impune o confirmare a inteligenței lor, personalitatea sau caracterul Fiecare situație este evaluată:.? Voi reuși sau nu Voi uita inteligent sau prost Voi fi acceptat sau respins Will mă simt ca un câștigător sau un ratat? ?“

mentalitățile de creștere, pe de altă parte, au ca rezultat o foame de învățare. O dorinta de a munci din greu și de a descoperi lucruri noi. Pentru a face față provocărilor și să crească ca o persoană. Atunci când oamenii cu o stare de spirit de creștere a încerca și nu reușesc, ei nu tind să-l privesc ca un eșec sau dezamăgire. In schimb, este o experiență de învățare, care poate duce la o creștere și schimbare.

Cum un formular Mindset?

Dweck sugerează că mulți oameni sunt instruiți în cele două tipuri de mentalităților timpuriu in viata, de multe ori prin modul în care sunt crescute sau experiențele lor în școală.

fixe antreprenorial

 • Copiii care sunt învățați că acestea ar trebui să se uite inteligent în loc de a iubi de învățare tind să dezvolte o mentalitate fixă.
 • Ei devin mai preocupați de modul în care acestea sunt judecate și se tem că acestea ar putea să nu se ridice la nivelul așteptărilor.

creştere antreprenorial

 • Copiii care sunt învățați să exploreze, îmbrățișeze noi experiențe, și se bucură de provocări sunt mai susceptibile de a dezvolta o stare de spirit de creștere.
 • Mai degrabă decât să vadă greșelile ca eșecuri, ei sunt dispuși să încerce lucruri noi și să facă greșeli toate în numele de învățare și atinge potențialul lor.

Dweck constată că, având o mentalitate de creștere nu implică crede că oricine poate deveni orice isi doresc cu suficientă educație și efort. Nu toată lumea poate deveni Einstein sau Mozart doar pentru că ei încearcă.

În schimb, mentalitatea de creștere este pe cale de viață de până la potențialul cuiva posibil. Acest potențial, cu toate acestea, nu este niciodată cu adevărat cognoscibil. Cine știe cât de departe poate merge o persoană în cazul în care au pus mintea lor să-l? Oamenii cu o mentalitate de creștere cred că efortul pe care merge în învățarea și aprofundarea întelegerii și talente merită toată truda și de necazuri.

Ce este mentalitatea ta?

Ai o mentalitate fixă ​​sau de creștere? Începeți să citiți următoarele afirmații și să decidă care dintre ele sunteți de acord cu cele mai multe.

 1. Oamenii au o anumită cantitate de informații, și nu există nici un fel să-l schimbe.
 2. Nu contează cine ești, nu există de mult vă puteți face pentru a îmbunătăți abilitățile dumneavoastră de bază și de personalitate.
 3. Oamenii sunt capabili să schimbe cine sunt.
 4. Puteți învăța lucruri noi și de a îmbunătăți inteligența.
 5. Oamenii, fie au talente deosebite, sau nu. Nu poți dobândi doar talent pentru lucruri cum ar fi muzica, scrisul, arta, sau atletism.
 6. Studiind, de lucru greu, și practicarea noi competențe sunt toate modalități de a dezvolta noi talente și abilități.

Dacă aveți tendința să fie de acord cu declarațiile 1, 2 și 5, atunci probabil că aveți o stare de spirit mai fix. Dacă sunteți de acord cu declarațiile 3 și 4, 6, cu toate acestea, atunci probabil tind să aibă o mentalitate de creștere.

Poți schimba mentalitatea ta?

In timp ce oamenii cu o mentalitate fixă ​​nu ar fi de acord, Dweck sugerează că oamenii sunt capabili să schimbe telurile. Părinții pot lua, de asemenea, măsuri pentru a se asigura că copiii lor se dezvolta mentalitățile de creștere, de multe ori prin lăudând eforturile, mai degrabă decât concentrându-se exclusiv pe rezultate.

De exemplu, în loc de a spune unui copil ca el este „atât de inteligent“, un părinte ar putea Felicit copilul pentru munca lor din greu la un proiect și să descrie ceea ce le place cel mai mult despre eforturile copilului ( “Chiar îmi place cum ai ales culorile pentru acea imagine! “).

Prin concentrarea asupra procesului, mai degrabă decât rezultatul, adulții pot ajuta pe copii să înțeleagă că eforturile lor, munca grea, dedicare și poate duce la o schimbare, de învățare și de creștere atât în ​​prezent cât și în viitor.