Skip to main content

Condiții de viață cu tulburare bipolară – Depasirea Stigma, provocările de zi cu zi, și mai mult

Condiții de viață cu tulburare bipolară - Depasirea Stigma, provocările de zi cu zi, și mai mult
Condiții de viață cu tulburare bipolară poate aduce provocări emoționale, practice și sociale. Știu că există strategii pentru a face față cu orice ai sau dragi se confruntă zilnic. După ce căuta ajutor de la echipa de asistenta medicala, ele pot oferi sugestii care au fost dovedite de a lucra, vă conectați cu alte persoane cu care se confruntă aceleași situații, și chiar ajuta să implementați soluții în viața de zi cu zi. Cel mai important pas este de a ajunge la ei.

Provocări emoționale

Multe simptome de tulburare bipolară vă puteți lăsa confruntă cu provocări emoționale. In afara de tratamente pentru gestionarea simptomelor, este important de a găsi oameni care înțeleg cum e să trăiești cu o boală mintală pentru a vă ajuta să facă față. Adresați-vă medicului dumneavoastră despre grupurile de sprijin locale în cazul în care vă puteți întâlni alte persoane care au tulburare bipolara. De asemenea, s-ar putea alătura unui grup de suport on-line.

Reuniunea alții care au suferit experiențe similare pe care le poate oferi suportul emoțional pe care trebuie să se ocupe de probleme cum ar fi stigmat. Alte persoane pot fi, de asemenea, posibilitatea de a partaja resurse valoroase pe care le-ar putea găsi utile.

terapii psihologice

De asemenea, s-ar putea dori să ia în considerare terapia de vorbire. Întâlnire cu un terapeut poate ajuta să facă față cu boala într-o varietate de moduri, inclusiv a vă ajuta să decideți dacă ar trebui să spui șefului tău, membrii familiei sau prietenii despre boala ta. Ați putea fi util să întrebați medicul dumneavoastră dacă ședințe de psihoterapie pot face parte din planul de tratament regulat.

relaţii

În afara familiei, este important să se ia în considerare spun partenerii romantice. Există mai multe moduri de tulburare bipolara pot afecta viata sexuala si asigura partenerul tau intelege acest lucru poate fi cheia pentru a menține o relație sănătoasă.

Depășirea Stigma

Deși există de multe ori un stigmat asociat cu toate bolile mintale, tulburarea bipolara poate fi deosebit de stigmatizare. Indivizii cu bipolara sunt adesea descris ca „nebun“ în cărți și filme și destul de des, aceste persoane comit infracțiuni sau nu sunt capabili să trăiască în mod independent.

O persoană care a fost stigmatizat din cauza unei boli psihice, reală sau chiar numai percepute, suferă adesea de discriminare la locul de muncă, la școală sau în alte situații sociale, cum ar fi bisericile sau cluburi.

Acestea pot fi evitate de cunoștințe, prieteni, și chiar de familie; ele pot fi râs în spatele lor sau la fețele lor.

Stigma provine de obicei din ignoranță, prejudecată sau frica. De exemplu, atunci când o persoană spune unui prieten sau coleg de serviciu pe care el sau ea are tulburare bipolară, răspunsul ar putea fi:

  • „Oh, toată lumea e un pic bipolară, de ce ești atât de special?“ (ignoranţă)
  • „Oh, omule, tu ești unul dintre ei? Gee, e dur“, urmat de shunning. (Prejudecată)
  • „Vrei să spui că s-ar putea răsturna afară și începe să tragă de oameni?“ (Atât ignoranta si frica)

Din păcate, pentru unele persoane cu bipolara, stigmat poate provoca le pentru a ascunde diagnosticul lor sau poate crea o mare rușine. În consecință, multe persoane cu bipolara nu primesc tratamentul sau sprijinul de care au nevoie pentru a gestiona simptomele lor.

Educați Altele

Pentru a lupta impotriva stigmatizarii, poate fi util să educe și să informeze pe alții. Odată ce oamenii să înțeleagă mai multe despre starea dumneavoastră de sănătate, ei vor începe să te văd în mod realist, mai degrabă decât prin prisma temerilor lor.

De asemenea, trebuie să combată sentimente negative în tine: cred că boala mintală nu te definesc, iar oamenii din jurul tău va simți că încrederea în sine și să învețe de la ea.

Nici unul dintre aceste lucruri este ușor, și ei s-ar putea provoca. Dar combaterea stigmatizării nu este un proces instantaneu, oricum, va fi nevoie de timp. Cu cât te simți poți să faci, cu atât mai mult va ajuta atât tu cât și toți ceilalți cu bipolară sau o altă formă de boală mintală.

Sfaturi de limbă

Un document publicat in Jurnalul Asociatiei Americane de Psihiatrie asistente medicale în 2013 , sugerează folosind prima persoană limba atunci când se discută de viață , cu o conditie ca boala bipolara, ceea ce înseamnă că scoate în evidență faptul că diagnosticul unei persoane nu pe el sau ea să definească.

De exemplu, spune:

  • „El este viu cu boala bipolara“ sau „El are un diagnostic de boală bipolară“ în loc de „El este bipolară.“
  • „Ea are o problemă de sănătate mintală sau provocare“ în loc de „Ea este bolnav psihic / nebun / un nebun.“

Evitarea Abuz Substanță

Confruntarea cu tulburare bipolară poate fi dificil, mai ales atunci când un individ se simte rușinat sau jenat. În consecință, unele auto-medicate persoane cu droguri sau alcool in incercarea de a ajuta să se simtă mai bine. De fapt, un studiu publicat în 2017 a declarat ca aproximativ jumatate din toate persoanele cu tulburare bipolara afacere cu abuzul de substante la un moment dat în viața lor.

Oamenii care sunt diagnosticați cu tulburare bipolara sunt mai susceptibile de a consumului de cocaină, amfetamine, opiacee, canabinoide și halucinogenelor decât persoanele cu alte tulburări psihologice.

Cei cu atat tulburare bipolara si un istoric de abuz de substanțe tind să aibă în comun următoarele:

  • Creșterea suicidality
  • deteriorare funcțională
  • Mai lent timp de recuperare
  • Scăderea aderarea la medicamente
  • calitatea vieții Poorer

Dacă credeți că sunteți predispus la abuzul de substanțe, discutați acest lucru cu medicul dumneavoastră. El sau ea poate fi în măsură să ofere strategii pentru a vă ajuta să evitați substanțele și de a gestiona simptomele bipolare.