Skip to main content

Cum de a face față stresului financiar

 Cum de a face față stresului financiar
Stresul financiar este o experiență pe scară largă. Potrivit American Psychological Association (APA), 72 la suta dintre americani sunt stresat despre bani, cel puțin ocazional, iar 22 la suta se simt extrem de stresat cu privire la finanțele lor. Acest lucru este destul de important, deoarece stresul financiar este legata de probleme de sanatate, cum ar fi depresia si probleme de somn. Cu creșterea costurilor de trai, multi americani se simt criza de stres financiar.

Cum financiar Stresul afecteaza sanatatea ta

Anxietatea peste bani poate afecta negativ sănătatea dumneavoastră în mai multe moduri:

  • Nesănătoasă coping comportamente: Persoanele care se confruntă cu stresul financiar poate fi mai probabil sa amorti anxietatea lor de băut, fumatul, supraalimentarea sau practicarea altor comportamente nesănătoase de adaptare. Aceasta, la rândul său, duce la mai mult stres.
  • Mai puțini bani pentru auto-ingrijire: Cu mai puțini bani în buget, persoanele care sunt deja sub stres financiar tind să taie colțuri în domenii cum ar fi asistenta medicala pentru a plăti pentru necesitățile de bază , cum ar fi produsele alimentare. Probleme mici pot merge neverificate si se transforma in probleme mai mari. Acest lucru duce , de asemenea , mai mult stres.
  • Somn pierdut: Atunci când sub stres financiar, oamenii de multe ori experienta probleme cu somnul, care se pot adăuga până la un deficit de somn, afecta functionarea sistemului imunitar si abilitatile cognitive si cauzand toane suplimentare.
  • Emoții nesanatosi: datorii card de credit poate provoca emoții nesănătoase , care poate lua o taxă asupra sănătății dumneavoastră. Oamenii pot experimenta anxietate, frustrare, și un sentiment de inutilitate ca grămezile datorii până și cantități tot mai mari de bani sunt necesare doar pentru a plăti dobânda. Acest lucru provoacă stres suplimentar, care compuși cu stresul de a face fata săraci și de auto-neglijare, pentru a deveni o cantitate amenințătoare de stres.

Cum să facă față

Iată ce puteți face pentru a gestiona situația dumneavoastră financiară și să se simtă mai mult control asupra vietii tale, reduce stresul, și de a construi un viitor mai sigur:

  • Înțelegerea ciclului de datorii. A învăța cum să înțeleagă datoria și cum vom ajunge în ea este primul pas pentru obtinerea – te din această capcană. Acest lucru poate ajuta să înțelegeți nu numai ciclul , dar mai bine să te scoată de la ea. Odată ce știi cum să ieși, puteți lucra pentru a scoate – te de înaltă presiune de a fi în datorii, și să înceapă construirea spre viitor într – un mod mai pozitiv cu obiceiuri simple , care sunt ușor de întreținut.
  • Știu când ai nevoie de bani și cum să – l. Dacă te simți stresat despre finanțe, este posibil să simțiți că aveți nevoie deja mai mulți bani în bugetul dumneavoastră. Cu toate acestea, știind cum să crească exploatațiile financiare , fără a crea stres semnificativ pentru tine poate fi dificil, de asemenea. Iată câteva sfaturi dovedit pentru creșterea veniturilor dvs., care este o modalitate foarte bună de a scapa de stres.
  • Învață să trăiască mai puțin. Noțiuni de bază confortabil cu bugetarea și care trăiesc cu mai poate stimula economiile. Iată câteva sfaturi simple, de stres scăzut pentru a învăța să mențină un buget pe care le va continua să trăiesc în mijloacele. Când ai un plan, vă puteți simți mai mult în controlul finanțelor, iar acest lucru poate ajuta să vă simțiți mai puțin stresat.
  • Nu uita de management general de stres. Pe măsură ce lucrați la îmbunătățirea situației dumneavoastră financiară, puteți reduce stresul prin practicarea tehnicilor de reducere a stresului și de a face alte modificări pentru a crea un stil de viață de stres scăzut.

Urmand sfaturile furnizate în link-urile de mai sus și de a face aceste modificari ale stilului de viata, sarcina de stres financiar poate fi în curând un lucru din trecut.