Skip to main content

Cum Does Stresul cronic afectează negativ sănătatea?

Cum Does Stresul cronic afectează negativ sănătatea?
Stresul cronic este un sentiment prelungit și constant de stres, care pot afecta negativ sănătatea dumneavoastră în cazul în care merge netratate. Ea poate fi cauzata de presiunile de zi cu zi de echilibrare de familie și locul de muncă sau de situații traumatice. Pentru a începe gestionarea stresului cronic, trebuie să înțelegem ce este, ceea ce ar putea fi, determinându-l și cum afectează întregul nostru corp.

Ce este stresul cronic?

Stresul cronic rezultă dintr-o stare de excitare fiziologice in curs de desfasurare. Acest lucru se întâmplă atunci când organismul experiențele de stres, cu o astfel de frecvență sau intensitate ca sistemul nervos autonom nu are o șansă adecvată pentru a activa răspunsul de relaxare în mod regulat.

Acest lucru înseamnă că organismul rămâne într-o stare constantă de excitare fiziologice. Aceasta afecteaza practic fiecare sistem din organism, fie direct, fie indirect. Am fost construite pentru a face fata stresului acut, care este stresul de scurtă durată, dar nu și cronică, care este constantă pe o perioadă lungă de timp.

cauze

Acest tip de raspuns de stres cronic apare prea frecvent de la stilul nostru de viață modern. Totul, de la locuri de muncă de presati la singurătate la trafic aglomerat poate păstra corpul într-o stare de amenințarea percepută și de stres cronic.

În acest caz, răspunsul nostru lupta sau de zbor, care a fost proiectat pentru a ne ajuta să lupte câteva situații periculoase distanțate pe o perioadă lungă de timp (cum ar fi fost atacat de un urs în fiecare atât de des), se pot uza corpurile și cauza noastre ne pentru a deveni bolnav, fie fizic sau emoțional.

De fapt, se estimează că până la 90% din vizitele la doctor sunt pentru condițiile în care stresul joacă un rol! De aceea este atât de important pentru a învăța tehnici de management al stresului și de a face modificări de viață sănătos pentru a vă proteja de impactul negativ al stresului cronic.

Exemple de toxicitate acută vs. stres cronic

Există mai multe evenimente de viață care cauzează stres acute și cronice. Pentru a pune cele două în perspectivă, aici sunt câteva exemple.

Stresul acut este pe termen scurt
pot apărea atunci când ajunge într – un accident de mașină stres acut. Nu trebuie doar sa se ocupe cu rapoarte de poliție, societățile de asigurare și evaluarea pagubelor pentru tine si masina ta, dar ai nevoie pentru a afla cum să ajungă la locul de muncă a doua zi.

Cele mai multe dintre aceste probleme vor fi elaborate într-o săptămână (poate, atâta timp cât o lună) și la scurt timp după accident, stresul inițial este ușurată pentru că situația este sub control. Cel puțin ești în siguranță!

Un alt exemplu este atunci când lucrează la un proiect important pentru munca. Ai pus în ore lungi și au un termen strâns și profilează la orizont. Acest lucru poate provoca multe zile stresante ca te ajusta toate detaliile. Cu toate acestea, odată ce proiectul este prezentat, vă puteți relaxa.

În acest caz, stresul poate fi ajutat de fapt, de a efectua mai bine, deoarece nu toate stres este rau.

Stresul cronic este pe termen lung
Pe de altă parte, în cazul în care familia ta se lupta financiar sau cu o boală gravă, stresul poate deveni cronica. Cineva din casa ta poate să nu fie capabil să lucreze, facturile se adună și se apropie de casa ta de blocare a pieței și acest lucru poate lasa stresat de luni sau chiar un an sau mai mult.

îngrijorarea ta constantă poartă în jos corpul, ceea ce face să vă simțiți obosit și neliniștit. Ați putea fi de lucru mai greu decât oricând pentru a face capete întâlni și de a face alegeri nesănătoase cu privire la produsele alimentare și exercițiile fizice, care pot face sa te simti chiar mai rau. Acest lucru poate duce la depresie grava, printre alte probleme de sanatate.

Putem, de asemenea, de stres cronic legate de locul de muncă. Multe locuri de muncă necesită o mulțime de la noi și se poate simți ca de multe ori nu veți obține o pauză sau sunt întotdeauna sub presiune pentru a efectua.

ore suplimentare de lucru, de călătorie constantă și relații de afaceri de înaltă presiune poate menține corpul într-o stare constantă de emoție, chiar și atunci când ajungi acasă la familia ta. Acest lucru se poate adăuga, de asemenea, la uzura pe corpul tau si stresul continuu poate contribui la probleme grave de sanatate cum ar fi bolile de inima sau duce la un atac de cord.

Dacă vă confruntați cu stresul cronic

Este important să se înceapă folosind tehnici de gestionare a stresului cât mai devreme posibil, atunci când recunosc stresul cronic în viața ta. Aceasta funcționează pentru câteva motive.

Cu acțiune rapidă de stres poate inversa antialgice raspunsul la stres astfel incat organismul tau are o șansă de a recupera și mintea ta are o șansă de a aborda problemele de la o atitudine proactivă, mai degrabă decât să reacționeze dintr-o perspectivă a subliniat sau chiar intrat în panică. Când faci alegeri dintr-un loc mai relaxat și încrezător, aveți tendința de a face alegeri, care sunt mai în conformitate cu cele mai bune interese și pentru a evita crearea de mai mult stres pentru tine.

obiceiuri sanatoase pe termen lung pot fi, de asemenea, important să se pună în aplicare, deoarece acestea pot construi capacitatea de adaptare și de a vă oferi șanse de a lua o pauză de stres în mod regulat. Acest lucru vă poate ajuta să păstrați de la a rămâne subliniat în mod constant, astfel încât să nu-ți dai seama cât de stresat esti, pe care puteți să vă păstrați de la a lua măsuri pentru a reduce stresul din viata ta. Acesta vă poate salva, de asemenea, de efectele mai negative ale stresului cronic. Unele dintre cele mai eficiente obiceiuri includ exerciții, meditație, și jurnalizarea, deoarece acestea s-au dovedit a promova capacitatea de adaptare la stres

Schimbarea modul în care răspunde la stres poate ajuta, de asemenea. Prin efectuarea de modificări pentru a reduce situațiile stresante cu care vă confruntați (spune nu mai des, de exemplu) și prin schimbarea modului te uiti la situațiile cu care vă confruntați (aducându-ți aminte de resursele pe care le puteți utiliza și puterea pe care posedă) poate atât de ajutor. Se apropie de stresul de la o atitudine proactivă poate ajuta la reducerea stresului cronic

De asemenea, ar putea fi necesar să discutați cu un medic sau terapeut, care poate fi foarte eficient. Dacă ați încercat alte strategii și se simt aveți nevoie de mai mult, sau dacă vă simțiți acestea nu vor fi suficiente pentru a ajuta, nu ezitați să discutați cu medicul dumneavoastră despre preocupările dumneavoastră. Există ajutor eficient disponibil, și poate fi utilizat în plus față de toate aceste sugestii.