Skip to main content

Cum tipul dvs. de personalitate afecteaza sanatatea ta

Tip de personalitate
Ar putea fi tipul de personalitate afecta tine, sau este personalitatea ta de fapt, ajutându-vă să trăiești o viață mai lungă? personalitățile noastre joacă un rol important în determinarea comportamentelor și obiceiurile noastre, astfel încât nu este de mirare ca tip de personalitate are o conexiune pentru sănătatea ta. Totul, de la cât de des vizitați medicul la modul în care se ocupe cu stresul este conectat la personalitatea ta.

Filozofii, medici, si cercetatorii au incercat mult timp pentru a găsi conexiuni între personalitate și sănătatea fizică. Pe vremea grecilor antici, Hipocrate si Galen a sugerat că au existat patru umori (sau tipuri de personalitate) și că fiecare a fost conectat la susceptiblitatea pentru anumite boli fizice sau mentale.

Interesul în subiectul persistă până în ziua de azi și de cercetare a constatat ca trasaturile de personalitate pot fi predictori importante de sanatate. Un studiu chiar a constatat că trăsăturile de personalitate expuse in timpul copilariei sunt legate de sănătate auto-evaluat timpul de vârstă mijlocie. Nu numai asta, dar cercetatorii au descoperit , de asemenea , ca trasaturile de personalitate sunt , de asemenea , legate de alte markeri – cheie de sanatate , inclusiv medic-evaluat de sanatate si longevitate de ansamblu .

Deci, cum este sănătatea dumneavoastră afectat de personalitatea ta? Aruncati o privire mai atentă la câteva tipuri comune de personalitate pentru a descoperi ceea ce ar putea fi posibilele implicații de sănătate.

Tip A

Tipul clasic O personalitate este adesea caracterizat ca fiind greu de conducere, de control, și perfecționistă. Oamenii care prezintă caracteristici ale acestui tip de personalitate tind să fie mai competitive, nerăbdător, tensionată, asertiv, și chiar agresiv.

De tip A sunt adesea văzute ca fiind dependenți de muncă greu de conducere, care va face nimic pentru a obține înainte. Ei se simt de multe ori nevoia de a domina, atât la locul de muncă și în interacțiunile personale, și pot obține sentimentele lor de auto-valoare și de auto-concept din realizările lor percepute.

Acest tip de personalitate a fost un subiect de interes, deoarece a fost descrisă pentru prima dată în 1950 și de cercetare au asociat cu o serie de rezultate negative de sanatate.

Unele studii au arătat o relație între tipul de personalitate de tip A și hipertensiune, stres a crescut de locuri de muncă, și izolarea socială.

Studiile mai vechi a sugerat că a existat o legătură între tipul A de personalitate de tip și de boli de inima, dar cercetarea ulterioară a complicat aceste constatări prin faptul că nu a confirma link – ul. Tip cu tind să experimenteze mai mult ostilitate, o caracteristică care a fost legat de un risc crescut de boli de inima.

Cercetările inițiale efectuate în urmă cu mai mult de 40 de ani, a sugerat ca personalitati de tip A au fost la un risc de 7 ori mai crescut de a dezvolta boli coronariene. Dar, mai multe studii recente sugerează că vinovatul reală din spatele risc crescut de boli de inima este probabil legat de furie si ostilitate.

Deci, ce se poate face pentru a reduce riscurile de sănătate în cazul în care aveți o personalitate de tip A?

Intelege ce se poate schimba. Chiar dacă tipulpersonalitate este legata de problemesanatatecrescut, unii au sugerat că pot exista mici pacientii si medicii pot face pentru a atenua aceste riscuri. Cu toate acestea, unii experți sugerează că schimbareapersonalitate este posibil și căchiar dacă nu se schimbănecesar personalitatea, există pașicare pacienții pot lua pentru a minimiza consecințele potențialesănătate de tipul lorpersonalitateansamblu.

Focus pe trăsăturile negative asociate cu tipul de personalitate. Dacă aveți tendințaa avea unele dintre caracteristicile mai negative ale tipului Apersonalitate, cum ar fi tendințaa fi stresat, ostil, și izolate social, explora lucruricare le puteți pentru a reduce șansele de a dezvolta hipertensiune arteriala si alte problemesanatate.

Practica de calitate și de adaptare de management al stresului abilități. Tehnici eficientegestionarestresului pot ajuta să învețe cum să facă față mai bine stresului viațazizi. A învăța cum să gestioneze sentimentele de furie și ostilitate pot ajutaasemenea. Și caută modalităția îmbunătăți conexiunile sociale pot ajutaîmbunătățirea dvs.bunăstarea atât acumcât și în viitor.

Mai multe oblici

Persoanele cu o personalitate laid-back, adesea menționată ca fiind o personalitate de tip B, tind să fie mult mai relaxat și ușor de a merge decât omologii lor de tip A. Spre deosebire de tip ca, Bs tip sunt de obicei mai puțin stresați și mai puțin competitive. Aceste persoane sunt în stare să se concentreze mai mult pe îndeplinirea sarcinilor pentru a se bucura de a face acest lucru, mai degrabă decât să fie atât de condus de necesitatea de a realiza, câștiga, sau domina. Asta nu înseamnă că Bs tip nu valoarea realizare. Ei lucrează în mod constant spre obiectivele lor, dar se bucură, de asemenea, procesul și experiență mai puțin de stres în cazul în care nu câștigă.

Persoanele cu tipul de personalitate de tip B poate fi, de asemenea, mult mai atras de carieră și hobby-uri, care sunt mai laid back și creativitate centrate, cum ar fi să devină artist, scriitor, actor, sau terapeut.

Deci, ce fel de implicații asupra sănătății ar putea exista pentru persoanele cu mai mult de o B de personalitate de tip?

Menținerea comportamente sănătoase. Fiind pus înapoi ar putea însemna o abordare mai lipsitenergie pentru sănătatea ta. Fiind relaxat poate fi mare, dar nu delăsători la obiceiurile sanatoase.

Focus pe pozitiv. Pentru tipul Bs, vestea este cea mai mare parte bună. Dacă aveți acest tippersonalitate, probabilaveți un risc mai mic de a dezvolta problemesanatate legate de anxietate. Ai tendintaabucuraviata, sunt destulbune laface fata stresului, si probabil au o bună calitate a vieții. Toți acești factori ar putea însemna că sunt mai puțin susceptibilea experimenta rezultate negativesanatatecare sunt legate de stres, furie, și anxietate.

Persoane-Pleasers

Persoanele cu o „dornici de a vă rugăm să“ tip de personalitate tind să fie acomodarea, pasiv, și conforme. Acest tip de personalitate poate avea upsides sale de sănătate și dezavantaje. Pe de o parte, dornici de a vă rugăm natura lor, înseamnă că acestea sunt mult mai probabil să urmeze ordinele medicului lor.

Din cauza naturii lor pasiv, oamenii pleasers pot fi mai probabil să se simtă fără speranță sau neajutorat în fața unui eveniment negativ asupra sănătății.

Ele pot fi, de asemenea, mai putin probabil sa caute ajutor atunci când ceva este greșit, în schimb sentimentul că ei nu doresc să fie o povară sau inconvenient pentru alții. Atunci când se confruntă cu un diagnostic, ele pot arunca pur și simplu în prosop și să presupunem că nimic nu fac ei vor face o mare diferenta.

Deci, ce se poate face pentru a proteja sănătatea dumneavoastră dacă aveți tendința de a fi un popor-pleaser?

Nu te ignora. Persoane-plăceți uneori plasa propriile bine-ultima. Fiind conștiincios altora poate fi o trăsătură pozitivă, dar asigurațivă că pentru a lua timp pentru propria sănătate,asemenea.

Ia un rol activ în sănătatea dumneavoastră. În pot fi ușor să cadă în gândire că sănătatea ta este din mâinile tale, dar luând un locus mai intern de control poate ajutavă simțiți mai mult control asupra sănătății dumneavoastră actuale și viitoare. În loc de concentrânduse asupra influențelor externe care afectează sănătatea dumneavoastră,acordeatenție la lucrurilecare le puteți schimba prin propriile acțiuni.

Worry-Must

Dacă aveți tendința de a avea o personalitate nevrotică, poate aparea tendinta de a răspunde la sentimente de pierdere, frustrare, și alte solicitări cu emoții negative. Experimentarea reacții emoționale intense la provocările vieții relativ minore este comună. Cercetătorii au descoperit că această trăsătură poate fi un predictor al unei varietăți de tulburări fizice și psihice, inclusiv longevitate generală de viață.

Un studiu de cercetare a constatat ca cei care au fost mai mari în nevrozei și mai mici în alte Big Five trasaturi de personalitate (nevrotism, extraversiune, agreabilitate, deschidere, conștiinciozitate), în special cele mai mici din constiinciozitate, au avut tendința de a fi mai putin sanatosi decat colegii lor mai putin nevrotice. Cei care sunt ridicate în nevrozei poate fi , de asemenea , o probabilitate mai mare de a experimenta probleme de sănătate fizice , cum ar fi bolile cardiovasculare, sindromul colonului iritabil, și astm.

Nevroza a fost asociată cu tulburare de anxietate generalizată, depresie, tulburări de panică, tulburare de personalitate antisociala, si consumul de substante.

Există orice strategii pe care le puteți urma pentru a ajuta la minimizarea riscurilor posibile de sănătate ale unei personalitate nevrotica?

Strategiile de prevenire pot ajuta. Fiind un neg griji poate avea riscurisănătate, dar în sensul creșterii de a înțelege mai bine personalitatea ta este că puteți lua măsuri pentru aangaja în îngrijire preventivă.

Controlați griji. Excesivă îngrijorătoare poate fi deranjant, asagasireamodalitatia controla gândurile și înlocuiți emoțiile negativecu cele mai pozitive este importantă. Strategiidistragereatențieicum ar fi, vorbind cu un prieten, și tehnicirelaxare pot fi toateajutor dacă te afli depăși cu sentimente nevrotice.

distressed

Tipul D personalitate a fost introdus pentru prima dată în 1996 și se caracterizează prin trăsături „distressed“, cum ar fi mai predispus la emoții negative și lipsa de auto-exprimare. Stres, depresie, anxietate, furie, și singurătatea sunt, de asemenea, asociate cu personalitate de tip D. Ea poate veni, de asemenea, cu consecinte grave de sanatate.

Deci , ce sunt posibilele implicații de sănătate de a avea o personalitate de tip D? Un studiu a sugerat ca persoanele cu personalitati de tip D sunt la un risc de patru ori mai mare de deces , comparativ cu cei cu alte tipuri de personalitate.

Potrivit alt studiu publicat in revista Circulation: Cardiovascular de calitate si a rezultatelor , persoanele cu acest tip de personalitate sunt la trei ori mai mare risc crescut de probleme cardiace, inclusiv insuficienta cardiaca. De asemenea, studiul a sugerat ca aproximativ 20 la suta din adultii americani au personalitate de tip D, cu o valoare estimata de 50 la suta dintre pacientii cu probleme cardiace caracteristici ale acestui tip de personalitate aflate în dificultate expozante.

Deci, ce trebuie să faci pentru a ajuta la diminuarea riscurilor potențiale de sănătate de a avea o personalitate de tip D?

Discutați cu medicul dumneavoastră. Unii experti spera ca screeningul pentru pacientiiinima acestor trasaturi ar permite medicilor săconecteze cele cu risc cucomportament și consiliere cognitiv.

Practica tehnici bune de management al stresului . Abordăriauto-ajutorcum ar fi practicarea tehnicilor bunemanagementstresului și reîncadrarea evenimente săconcentreze pe mai multe emoții pozitive pot fiasemeneaajutor.

introverții

Cercetarea a legat , de asemenea , unele dintre faimoasele „Big Five“ , trasaturi de personalitate la boli fizice și psihice boli. Un studiu a constatat ca persoanele care tind să fie mai extrovertiti, conștiincios, și agreabilă , de asemenea , tind să fie mai sănătoși. Acest lucru se datorează, în parte, faptului că persoanele care prezintă niveluri mai ridicate ale acestor cinci mari trăsături , de asemenea , tind să fie mai susceptibile de a comunica mai eficient cu medicii lor.

Un studiu din 2009 a constatat că sprijinul social a fost legat de rezultatele fizice de sanatate , inclusiv comportamente sănătoase, abilități mai bune de adaptare, precum și cu respectarea regulilor rutine medicale. Medicii și alți experți de sănătate au inteles de mult ca suport social de calitate și conexiuni pot avea un efect protector important asupra atât sănătatea fizică și mentală.

Deci, ce se poate face dacă nu sunteți un extrovertit?

Construiește sprijinul social. Chiar dacă aveți tendințaa avea o personalitate mai introvertit, căutând sprijin social puternic este o modalitatea ajutascaderea potențialele riscurisănătate asociate cu tipul de personalitate. Lipsa de sprijin social a fost legata de o varietate de boliinclusiv scăderea imunității și un risc crescut de boliinima.

Ce înseamnă aceasta

In timp ce de cercetare indică faptul că tipul de personalitate joacă în mod clar un rol în sănătatea și bunăstarea, anumite afectiuni sunt mai susceptibile de a fi influențate de caracteristicile psihologice. Bolile de inima, de exemplu, este mai puternic legată de tipul de personalitate decât cancerul.

Deci, de ce are personalitate au un impact asupra sănătății? De ce sunt anumite trăsături atât de legat de anumite boli? Răspunsurile nu sunt clare, dar o explicație potențială este faptul că un comportament impact de personalitate si stilul de viata. Oamenii care sunt mai constiinciosi pot fi mai susceptibile de a face alegeri mai sanatoase in timp ce cei care sunt bogate în nevrozei poate fi mai putin probabil sa caute ajutor medical sau au sisteme de asistență socială mai slabe.

Doar pentru că tind să aibă un anumit tip de personalitate nu te condamna la un viitor de dobândire a anumitor boli.

Ca și în multe lucruri, riscul individual de dezvoltare a unei probleme de sănătate poate depinde de o varietate de factori, dincolo de personalitatea ta, inclusiv genetica, de mediu, stil de viață și comportamente.

Înțelegerea personalitatea ar putea fi o modalitate foarte bună de a ajuta la a determina ce fel de opțiuni de sănătate sau modificările pe care trebuie să se concentreze asupra a face. Fiind conștient de pericolele potențiale pe care se poate confrunta, puteți lucra cu dumneavoastră profesionale de îngrijire a sănătății pentru a veni cu un plan pentru a minimiza pericolele.

Gând final

Cercetările arată în mod clar o legătură între personalitate și de sănătate. Dacă credeți că personalitatea, starea mentală sau comportamente cauzează boala sau agravarea simptomelor curente, discutați cu medicul dumneavoastră pentru recomandări cu privire la posibile tratamente care pot implica psihoterapie, medicamente, sau de auto-ingrijire.