Skip to main content

De belangrijkste oorzaken van stress

 De belangrijkste oorzaken van stress
Stress is normaal en tot op zekere hoogte, een noodzakelijk onderdeel van het leven. Ondanks het feit dat iets wat iedereen ervaringen, wat de oorzaken van stress kan verschillen van persoon tot persoon. Zo kan een persoon boos en overweldigd door een ernstige verkeersopstopping te worden, terwijl een ander hun muziek kunnen opduiken en beschouwen het als een mild ongemak. Een gevecht met een vriend zou een persoon te volgen rond voor de rest van de dag, terwijl een ander kan gemakkelijk naast zich neerleggen.

Wat veroorzaakt je stress misschien al iets wat je overvloedig bewust van zijn. Maar gezien het belang van het houden van stress onder controle als het gaat om het verminderen van de gevolgen die het kan hebben op je lichamelijke en geestelijke gezondheid, het is de moeite open te stellen voor de mogelijkheid dat andere factoren kunnen zijn in het spel, ook. Craft uw stress-reductie plan met alle van hen in het achterhoofd.

Financiële problemen

Volgens de American Psychological Association (APA), geld is de top oorzaak van stress in de Verenigde Staten. In een 2015 onderzoek , de APA meldde dat 72 procent van de Amerikanen benadrukt over geld ten minste een deel van de tijd in de voorafgaande maand. De meerderheid van de deelnemers aan de studie gemeld geld zijn een belangrijke bron van stress, met 77 procent het gevoel aanzienlijke ongerustheid over de financiën.

Tekenen van financiële stress kunnen zijn:

 • Piekeren en angstig gevoel over geld
 • Debatteren met dierbaren over geld
 • Schuldgevoel over het besteden van geld aan niet-essentiële
 • Bang zijn om e-mail te openen of de telefoon

Financiële stress kan maanden of jaren duren om uit te graven uit. Op de lange termijn, stress gerelateerd aan financiën resultaten in nood, die kan brengen bloeddruk en hoofdpijn, maagklachten, pijn op de borst, slapeloosheid en een algemeen gevoel van ziekte veroorzaken. Financiële stress is ook gekoppeld aan een aantal gezondheidsproblemen, waaronder depressie, angst, huidproblemen, diabetes en artritis.

Werk

Volgens de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) , Amerikanen besteden nu 8 procent meer tijd op het werk in vergelijking met 20 jaar geleden, en ongeveer 13 procent van de mensen werken een tweede baan. Minstens 40 procent rapporteren hun banen zijn stressvolle, en 26 procent geeft aan dat ze vaak het gevoel opgebrand door hun werk.

Een aantal dingen kunnen bijdragen aan stress op het werk met inbegrip van te veel werk, baanonzekerheid, ontevredenheid met een baan of carrière, en conflicten met een baas en / of collega’s. Of u nu zorgen te maken over een specifiek project of het gevoel oneerlijk behandeld, het zetten van uw baan vooruit alles wat van invloed kan zijn vele aspecten van uw leven, met inbegrip van persoonlijke relaties en geestelijke en lichamelijke gezondheid.

Factoren die buiten de baan zelf ook een rol in het werk stress, met inbegrip van een persoon psychologische make-up, de algemene gezondheid, persoonlijke leven. en de hoeveelheid emotionele steun die ze hebben buiten het werk.

De tekenen van stress op het werk kan fysieke en psychologische, waaronder:

 • Vermoeidheid
 • Hoofdpijn
 • Spierspanning en pijn
 • Maag problemen
 • Hartkloppingen
 • Angst
 • Depressie
 • Stemmingswisselingen
 • Moeite met concentreren of het nemen van beslissingen

Sommige mensen kunnen het gevoel overweldigd en worstelen om het hoofd te bieden, die hun gedrag van invloed kan zijn ook. Werkstress kan personen gevraagd te hebben:

 • Verhoogde ziektedagen
 • Druppels in prestaties op het werk
 • Problemen met persoonlijke relaties
 • Verminderde creativiteit en eigen initiatief
 • Lagere niveaus van geduld en verhoogde niveaus van frustratie
 • onverschilligheid
 • Isolatie

Persoonlijke relaties

Er zijn mensen in al onze levens die ons stress veroorzaken. Het kan een familielid, een intieme partner, vriend of collega zijn. Toxic mensen op de loer liggen in alle delen van ons leven en de stress die we ervaren van deze relaties kan invloed hebben op de lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Er zijn tal van oorzaken van stress in romantische relaties en wanneer koppels zijn voortdurend onder druk staat, kan de relatie worden op het risico van mislukking.

Vaak relatie stressoren zijn onder andere:

 • Omdat het te druk om tijd door te brengen met elkaar en verantwoordelijkheden te delen
 • Intimiteit en seks zijn zeldzaam geworden als gevolg van drukte, gezondheidsproblemen, en een willekeurig aantal andere redenen
 • U en uw partner niet communiceren
 • U en / of partner worden van te veel alcohol en / of drugs gebruiken
 • U of uw partner denken over echtscheiding
 • Er is misbruik of controle in de relatie

De tekenen van stress met betrekking tot persoonlijke relaties zijn vergelijkbaar met normale symptomen van algemene stress en kan lichamelijke gezondheid en slaapproblemen, depressie en angst op te nemen. U kunt ook merken dat je het vermijden of die in strijd zijn met het individu, of steeds snel geïrriteerd door hun aanwezigheid.

Soms kan persoonlijke relatie van stress ook gerelateerd zijn aan onze relaties met mensen op social media platforms, zoals Facebook . Bijvoorbeeld, sociale media heeft de neiging om op natuurlijke wijze aan te moedigen het vergelijken van jezelf aan anderen, wat kan leiden tot de stress van onvoldoende voelt. Het maakt ook pesten eenvoudiger.

ouderschap

Ouders worden vaak geconfronteerd met het beheren van drukke schema’s die een baan, huishoudelijke taken omvatten, en het opvoeden van kinderen. Deze eisen leiden tot ouderschap stress.

Hoge niveaus van ouderschap stress kan leiden tot een ouder om harde, negatieve en autoritair in de omgang met kinderen. Ouderschap stress kan ook de kwaliteit van de ouder-kind relaties te verlagen. Bijvoorbeeld, hebt u mogelijk niet open communicatie, zodat uw kind niet aan u komt voor advies of je kind en je kan vaak ruzie.

Bronnen van ouderschap stress, kunnen een lager inkomen, werken lange uren, alleenstaande ouders, burgerlijke staat of relatie spanningen, of het verhogen van een kind, die is gediagnosticeerd met een gedragsstoornis of een ontwikkelingsstoornis bevatten.

Ouders van kinderen met gedragsstoornissen en ontwikkelingsstoornissen vertragingen hebben het hoogste risico op ouderschap stress. In feite, tal van studies tonen aan ouders van kinderen met autisme zijn rapportage hogere niveaus van ouderschap stress dan mensen wier kinderen niet de aandoening heeft.

Dagelijks leven en Drukte

Dag-tot-dag stressoren zijn onze dagelijkse ongemakken. Ze omvatten zaken als misplacing sleutels, te laat, en vergeten om een ​​belangrijk punt mee te nemen bij het verlaten van het huis. Meestal zijn dit slechts kleine tegenslagen, maar als ze frequent worden, worden ze een bron van angst van invloed zijn fysieke en / of psychische gezondheid.

De stress van dat het te druk wordt steeds meer en vaker. Deze dagen, mensen zijn drukker dan ooit en dat voegt een hoop stress in hun leven. In sommige gevallen, drukte is te wijten aan de noodzaak, zoals het hebben van een tweede baan werken. Andere tijden, het is te wijten aan schuld en anderen niet meer wil teleurstellen. Mensen kunnen niet zeggen “nee” en eindigen met weinig tijd voor zichzelf, of ze kijken uit op hun eigen basisbehoeften, zoals het eten van recht en het uitoefenen van te wijten aan gebrek aan tijd.

Persoonlijkheid en Middelen

Uw persoonlijkheidskenmerken en de middelen die je tot je beschikking binden in al het bovenstaande en kan onafhankelijke bronnen van stress ook.

Extraverten, bijvoorbeeld, hebben de neiging om minder stress ervaren in het dagelijks leven en hebben een grotere sociale middelen, die buffer tegen stress. Perfectionisten stress kan brengen op zichzelf onnodig vanwege hun strenge normen, ervaren meer negatieve mentale en lichamelijke gevolgen voor de gezondheid dan degenen die alleen maar richten op hoge prestatie.

Degenen die “type A” kan iedereen benadrukken om hen heen, met inbegrip van zichzelf. Degenen met genoeg geld om te huren hulp kan stressvolle taken te delegeren, zodat deze bron kan een voorsprong op degenen die moeite hebben om rond te komen en moet harder werken om geld te besparen.