Skip to main content

De væsentligste årsager til stress

 De væsentligste årsager til stress
Stress er normalt og til en vis grad, en nødvendig del af livet. Trods det er noget alle erfaringer, hvad der forårsager stress kan variere fra person til person. For eksempel kan én person blive vred og overvældet af en alvorlig trafikprop, mens en anden kan slå op deres musik og betragter det som en mild ulejlighed. En kamp med en ven kan følge én person rundt for resten af ​​dagen, mens en anden nemt kan trække det ud.

Hvad er årsag dig stress kan allerede være noget, du er rigeligt klar over. Men i betragtning af vigtigheden af ​​at holde stress i skak, når det kommer til at afbøde virkningerne det kan have på din fysiske og mentale sundhed, er det værd at åbne dig op til muligheden for, at andre faktorer kan være på spil, også. Craft din stress-reduktion plan med dem alle i tankerne.

økonomiske problemer

Ifølge American Psychological Association (APA), penge er den øverste årsag til stress i USA. I en 2015-undersøgelse , APA rapporterede, at 72 procent af amerikanerne stressede over penge i det mindste noget af tiden i løbet af den foregående måned. De fleste af undersøgelsens deltagere rapporterede penge at være en væsentlig kilde til stress, med 77 procent føler betydelig bekymring om økonomi.

Tegn på økonomisk stress kan omfatte:

 • Bekymrende og følelse af angst om penge
 • At argumentere med kære om penge
 • Feeling dårlig samvittighed over at bruge penge på uvæsentlige
 • At være bange for at åbne mail eller besvare telefonen

Finansiel stress kan tage måneder eller år at grave sig ud fra. På lang sigt, stress i forbindelse med økonomi resulterer i nød, der vil kunne medføre op blodtryk og forårsage hovedpine, mavebesvær, brystsmerter, søvnløshed, og en generel følelse af sygdom. Finansiel stress har også været forbundet med en række sundhedsproblemer, herunder depression, angst, hudproblemer, diabetes og gigt.

Arbejde

Ifølge Centers for Disease Control og Forebyggelse (CDC) , amerikanerne nu tilbringe 8 procent mere tid på arbejdet i forhold til for 20 år siden, og omkring 13 procent af folk arbejder et andet job. Mindst 40 procent rapporterer deres job er stressende, og 26 procent rapport, de ofte føler sig brændt ud af deres arbejde.

Enhver række ting kan bidrage til job stress, herunder for meget arbejde, jobusikkerhed, utilfredshed med et job eller en karriere, og konflikter med en chef og / eller kolleger. Uanset om du bekymre sig om et konkret projekt eller føler uretfærdigt behandlet, kan sætte dit job forud for alt andet påvirke mange aspekter af dit liv, herunder personlige relationer og mental og fysisk sundhed.

Faktorer uden for selve jobbet har også en rolle i arbejdet stress, herunder en persons psykologiske make-up, generelt helbred, personlige liv. og mængden af ​​følelsesmæssig støtte, de har uden for arbejdspladsen.

Tegnene på arbejdsrelateret stress kan være fysisk og psykisk, herunder:

 • Træthed
 • Hovedpine
 • Muskelspændinger og smerter
 • maveproblemer
 • hjertebanken
 • Angst
 • Depression
 • Humørsvingninger
 • Koncentrationsbesvær eller træffe beslutninger

Nogle mennesker kan føle sig overvældet og kæmper for at klare, hvilket kan påvirke deres adfærd så godt. Job stress kan bede den enkelte at have:

 • Øget sygedage
 • Dråber i arbejdsindsats
 • Problemer med personlige relationer
 • Formindsket kreativitet og initiativ
 • Lavere niveauer af tålmodighed og øgede niveauer af frustration
 • manglende interesse
 • Isolation

Personlige relationer

Der er folk i alle vores liv, der forårsager os stress. Det kunne være et familiemedlem, en intim partner, ven eller kollega. Giftige folk lurer i alle dele af vores liv, og den stress, vi oplever fra disse relationer kan påvirke fysiske og mentale sundhed.

Der er mange årsager til stress i romantiske relationer, og når par er konstant under pres, kunne forholdet være på risikoen for fiasko.

Almindelige forhold stressfaktorer omfatter:

 • At være alt for travlt til at tilbringe tid med hinanden og dele ansvaret
 • Intimitet og sex er blevet sjældne på grund af travlhed, sundhedsproblemer, og en række andre årsager
 • Du og din partner ikke kommunikerer
 • Du og / eller partner spiser for meget alkohol og / eller brug af narkotika
 • Du eller din partner tænker skilsmisse
 • Der er misbrug eller kontrol i forholdet

De tegn på stress relateret til personlige relationer ligner normale symptomer på generel stress og kan omfatte fysisk sundhed og søvnproblemer, depression og angst. Du kan også finde dig selv at undgå eller have konflikt med den enkelte, eller bliver let irriteret ved deres tilstedeværelse.

Nogle gange kan personligt forhold stress også være relateret til vores relationer med folk på sociale medieplatforme, såsom Facebook . For eksempel sociale medier har en tendens til naturligt tilskynde sammenligne dig selv til andre, hvilket kan føre til stress af at føle utilstrækkelig. Det gør det også mobning lettere.

Parenting

Forældre er ofte konfronteret med styring af travle tidsplaner, der omfatter et job, huslige pligter, og opdrage børn. Disse krav medfører forældrerollen stress.

Høje niveauer af forældrerollen stress kan forårsage en forælder til at være hårde, negativ, og autoritær i samspillet med børn. Forældre stress kan også mindske kvaliteten af ​​forældre-barn-relationer. For eksempel kan du ikke have en åben kommunikation, så dit barn ikke kommer til dig for at få råd eller dit barn, og du kan argumentere ofte.

Kilder til forældrerollen stress kan omfatte lavere indkomst, der arbejder mange timer, enkelt forældre, ægteskabelige eller forholdet spændinger, eller opdrage et barn, der er blevet diagnosticeret med en adfærdsforstyrrelse eller udviklingsforstyrrelse.

Forældre til børn med adfærdsforstyrrelser og udviklingsmæssige forsinkelser har den højeste risiko for at forældrerollen stress. Faktisk talrige undersøgelser viser forældre til børn med autisme rapporterer højere niveauer af forældrerollen stress end folk, hvis børn ikke har den betingelse.

Hverdagsliv og Travlhed

Dag-til-dag stressfaktorer er vores daglige gener. De omfatter ting som forlægge nøgler, kører sent, og glemmer at bringe et vigtigt punkt med dig, når du forlader huset. Normalt disse er blot mindre tilbageslag, men hvis de bliver hyppige, de bliver en kilde til angst påvirker fysisk og / eller psykisk helbred.

Stress af at være alt for travlt bliver mere og mere almindelige. Disse dage, folk har mere travlt end nogensinde, og der tilføjer en masse stress i deres liv. I nogle tilfælde busyness skyldes nødvendighed, såsom at skulle arbejde et andet job. Andre gange er det på grund af skyld og ikke ønsker at skuffe andre. Folk kan ikke sige “nej” og ender med lidt tid for sig selv, eller de overser deres egne basale behov, såsom at spise rigtigt og udøver på grund af manglende tid.

Personlighed og Ressourcer

Dine personlighedstræk og de ressourcer, du har til rådighed for dig binde ind alle de ovennævnte og kan være uafhængige kilder til stress så godt.

Udadvendte, for eksempel, har en tendens til at opleve mindre stress i hverdagen og har større sociale ressourcer, som stødpude mod stress. Perfektionisten kan bringe stress på sig selv unødigt på grund af deres krævende standarder, oplever mere negative psykiske og fysiske sundhedsmæssige konsekvenser end dem, der blot fokusere på høj præstation.

De, der er “type A” kan understrege alle omkring dem, herunder sig selv. De, med nok penge til at ansætte hjælp kan uddelegere stressende opgaver, så denne ressource kan give en fordel i forhold dem, der kæmper for at få enderne mødes og skal arbejde hårdere for at spare penge.