Skip to main content

De viktigste årsakene til stress

 De viktigste årsakene til stress
Stress er normal og, til en viss grad, en nødvendig del av livet. Til tross for at det er noe alle erfaringer, hva som forårsaker stress kan variere fra person til person. For eksempel kan en person bli sint og overveldet av en alvorlig trafikkork, mens en annen kan skru opp musikken sin, og anser det som en mild inntrufne. En kamp med en venn kan følge en person rundt for resten av dagen, mens en annen kan lett skuldertrekning den av.

Hva skaper stress kan allerede være noe du er klinkende klar over. Men gitt viktigheten av å holde stresset i sjakk når det gjelder å dempe effekten det kan ha på din fysiske og mentale helse, er det verdt å åpne deg opp til muligheten for at andre faktorer kan være på spill, også. Craft stress-reduksjon plan med dem i tankene.

Finansielle problemer

Ifølge American Psychological Association (APA), er penger toppen årsaken til stress i USA. I en 2015 undersøkelse , TFO rapportert at 72 prosent av amerikanerne stresset om penger i det minste noen av tiden i løpet av forrige måned. De fleste av deltagerne rapporterte penger å være en betydelig kilde til stress, med 77 prosent føler seg betydelig angst om økonomi.

Tegn på økonomisk stress kan omfatte:

 • Bekymringsfullt og følelsen engstelig om penger
 • Kranglet med sine kjære om penger
 • Dårlig samvittighet om å bruke penger på ikke-essensielle
 • Å være redd for å åpne post eller svare på telefonen

Økonomisk stress kan ta måneder eller år for å grave ut fra. På lang sikt, stress relatert til økonomi resultater i nød, som kan få opp blodtrykket og forårsake hodepine, urolig mage, brystsmerter, søvnløshet, og en generell følelse av sykdom. Økonomisk stress har også vært knyttet til en rekke helseproblemer, inkludert depresjon, angst, hudproblemer, diabetes og leddgikt.

Arbeid

Ifølge Centers for Disease Control and Prevention (CDC) , amerikanere bruker nå 8 prosent mer tid på arbeid i forhold til for 20 år siden, og om lag 13 prosent av personene jobber en annen jobb. Minst 40 prosent rapporterer jobbene sine er stressende, og 26 prosent oppgir at de ofte føler seg utbrent etter sitt arbeid.

En rekke ting kan bidra til jobbstress blant annet for mye arbeid, jobbusikkerhet, misnøye med en jobb eller karriere, og konflikter med sjefen og / eller kolleger. Enten du er foruroligende om et bestemt prosjekt eller føler seg urettferdig behandlet, kan sette jobben foran alt annet påvirke mange aspekter av livet ditt, inkludert personlige relasjoner og mental og fysisk helse.

Faktorer utenfor selve jobben har også en rolle i arbeidet stress, inkludert en persons psykologiske make-up, generell helse, personlige liv. og hvor mye emosjonell støtte de har utenfor jobben.

Tegnene på arbeidsrelatert stress kan være fysisk og psykisk, inkludert:

 • Utmattelse
 • Hodepine
 • Muskelspenninger og smerte
 • mageproblemer
 • Hjertebank
 • Angst
 • Depresjon
 • Humørsvingninger
 • Problemer med å konsentrere deg eller ta avgjørelser

Noen mennesker kan føle seg overveldet og sliter med å takle, noe som kan påvirke deres atferd også. Jobbstress kan be enkeltpersoner å ha:

 • Økt sykedager
 • Drops i arbeid ytelse
 • Problemer med personlige relasjoner
 • Redusert kreativitet og initiativ
 • Lavere nivåer av tålmodighet og økte nivåer av frustrasjon
 • disinterest
 • Isolasjon

personlige relasjoner

Det er folk i alle våre liv som fører oss stress. Det kan være et familiemedlem, en intim partner, venn eller kollega. Giftig folk lurer i alle deler av våre liv og stress vi opplever fra disse forhold kan påvirke fysisk og psykisk helse.

Det er mange årsaker til stress i romantiske forhold og når par er stadig under press, kan forholdet være på risikoen for å mislykkes.

Vanlige forholdet stressfaktorer inkluderer:

 • Å være for opptatt til å tilbringe tid med hverandre og dele ansvar
 • Intimitet og sex er blitt sjeldne på grunn av travelheten, helseproblemer, og en rekke andre grunner
 • Du og partneren din ikke kommuniserer
 • Du og / eller partner er forbruker for mye alkohol og / eller bruker narkotika
 • Du eller din partner tenker på skilsmisse
 • Det er misbruk eller kontroll i forholdet

Tegn på stress relatert til personlige relasjoner ligner på vanlige symptomer på generell stress og kan omfatte fysiske helse og søvnproblemer, depresjon og angst. Du kan også finne deg selv å unngå eller å ha konflikt med den enkelte, eller blir lett irritert av deres tilstedeværelse.

Noen ganger kan personlig forhold stresset også være relatert til våre relasjoner med folk på sosiale medier, som for eksempel Facebook . For eksempel sosiale medier har en tendens til naturlig oppmuntre sammenligne deg selv til andre, noe som kan føre til stress av følelsen utilstrekkelig. Det gjør også mobbing enklere.

foreldre

Foreldre er ofte overfor administrerende travle hverdag som inkluderer en jobb, huslige plikter, og oppdra barn. Disse kravene fører til foreldre stress.

Høye nivåer av foreldre stress kan føre til en forelder å være harde, negativ, og autoritær i samhandling med barn. Foreldre stress kan også redusere kvaliteten på foreldre-barn-relasjoner. For eksempel kan du ikke ha åpen kommunikasjon slik at barnet ikke kommer til deg for råd eller barnet ditt, og du kan hevde ofte.

Kilder til foreldre stress kan omfatte lavere inntekt, jobbe lange timer, single foreldre, ekteskapelig eller forholdet spenninger, eller oppdra et barn som har blitt diagnostisert med en atferdsforstyrrelse eller utviklingshemming.

Foreldre til barn med atferdsforstyrrelser og utviklingsmessige forsinkelser har høyest risiko for foreldre stress. Faktisk, mange studier viser foreldre til barn med autisme rapporterer høyere nivåer av foreldre stresset enn folk som har barn ikke har tilstanden.

Dagliglivet og travelhet

Dag-til-dag stressfaktorer er våre daglige ulemper. De inkluderer ting som misplacing nøkler, kjører sent, og glemme å ta et viktig element med deg når du forlater huset. Vanligvis er dette bare mindre tilbakeslag, men hvis de blir hyppig, blir de en kilde til angst påvirker fysisk og / eller psykisk helse.

Stresset av å være for opptatt blir mer og mer vanlig. Disse dager, folk er travlere enn noensinne, og som legger mye stress for deres liv. I noen tilfeller er travelheten på grunn av nødvendighet, som måtte jobbe en annen jobb. Andre ganger er det på grunn av skyldfølelse og ikke ønsker å skuffe andre. Folk kan ikke si “nei” og ende opp med å ha litt tid for seg selv, eller de overser sine egne grunnleggende behov, som for eksempel å spise riktig og trene på grunn av mangel på tid.

Personlighet og ressurser

Dine personlighetstrekk og de ressursene du har tilgjengelig for deg knytte til alle de ovennevnte, og kan være uavhengige kilder til stress også.

Extroverts, for eksempel, har en tendens til å oppleve mindre stress i hverdagen og har større sosiale ressurser, som buffer mot stress. Perfeksjonister kan bringe stresset på seg unødig på grunn av deres strenge standarder, opplever mer negative mentale og fysiske helsekonsekvenser enn de som bare fokuserer på høy prestasjon.

De som er “type A” kan understreke alle rundt dem, inkludert seg selv. De med nok penger til å leie hjelp kan delegere stressende oppgaver, slik at denne ressursen kan gi et forsprang på de som sliter med å få endene til å møtes, og må jobbe hardere for å spare penger.