Skip to main content

Een overzicht van de Verslaving en behandeling

 Een overzicht van de Verslaving en behandeling
Voor een lange tijd, verslaving betekende een oncontroleerbare gewoonte van het gebruik van alcohol of andere drugs. Meer recent, het concept van de verslaving is uitgegroeid tot gedrag, zoals gokken, alsmede stoffen, en zelfs gewone en noodzakelijke activiteiten, zoals lichaamsbeweging en voeding op te nemen. Het belangrijkste is dat de persoon vindt het gedrag plezierige andere manier en grijpt overmatig in het gedrag als een manier om met het leven. Tegen de tijd dat iemand verslaafd is, zal het gedrag worden veroorzaakt meer problemen in het leven van een persoon dan het oplost.

Wat u moet weten over Verslavingen

Terwijl verslaving aan stoffen is vaak verschenen duidelijke, is er enige controverse over welke stoffen zijn echt verslavend. De huidige richtlijnen door de Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders, of DSM 5, blijkt dat de meeste psychoactieve stoffen, waaronder medicijnen, hebben het potentieel verslavend te zijn.

Hoe zit het Behavioral Verslavingen?

Er is nog veel discussie over de vraag of veel “gedrags” verslavingen “waar” zijn verslavingen. Meer onderzoek is nodig om deze kwestie te verduidelijken. Gokverslaving is een gedrags-verslaving die is erkend voor vele jaren als een impulscontrole stoornis. Het is nu gecategoriseerd als gokken stoornis in de DSM.

Verslavingen neem de tijd om te ontwikkelen. Het is onwaarschijnlijk dat een persoon verslaafd na het gebruik van een stof een keer zal worden, hoewel het mogelijk is om een ​​psychisch probleem te ontwikkelen of te sterven aan een overdosis of een andere complicatie na een gebruik van bepaalde stoffen.

Hoewel er een aantal scholen van het denken dat de noodzaak van volledige onthouding prediken, veel mensen zijn in staat om te leren verslavend gedrag, zoals het drinken, eten, winkelen, en seks te controleren. Of dit is een goed idee voor u hangt af van vele factoren en is het best besloten in samenwerking met uw arts of therapeut.

Middelengebruik is niet altijd een indicatie van verslaving, hoewel drugsgebruik voert tal van gezondheids- en sociale risico’s alsmede verslaving. Ouders moeten niet automatisch van uit dat hun kind heeft een verslaving als ze ontdekken dat hun kind is een geneesmiddel dat gebruikt wordt.

Als je kunt verslaafd aan iets, wat maakt het een verslaving?

De symptomen van verslaving kan variëren, maar er zijn twee aspecten die alle verslavingen gemeen hebben:

De verslavend gedrag onaangepast

Het Be veroorzaakt problemen voor het individu of de mensen om hen heen. Dus in plaats van het helpen van de persoon te gaan met situaties of problemen te overwinnen, het de neiging om deze vaardigheden te ondermijnen. Bijvoorbeeld, kan een gokker willen dat hij meer geld had, maar gokken is meer kans om zijn financiële middelen af ​​te tappen. Een zware drinker zou willen om zichzelf op te vrolijken, maar het gebruik van alcohol kan leiden tot of te intensiveren depressie. Een sex verslaafde kan intimiteit hunkeren, maar de aandacht voor seksuele handelingen kunnen verhinderen nauwe verbondenheid uit ontwikkelingslanden.

Het gedrag is persistent
Wanneer iemand verslaafd is, zal hij blijven om deel te nemen in het verslavend gedrag, ondanks het probleem dat hij het veroorzaakt. Zo af en toe een weekend van zelfgenoegzaamheid is geen verslaving, hoewel het verschillende soorten problemen kan veroorzaken. Verslaving wordt gekenmerkt door frequente ingrijping in het gedrag.

Maar als je nog steeds geniet ervan, kan niet worden een verslaving, Right?

Fout. Omdat de media, in het bijzonder, hebben verslaafden afgeschilderd als hopeloos, ongelukkige mensen wier leven uit elkaar valt, veel mensen met een verslaving niet geloven dat ze verslaafd zijn, zolang ze zich vermaken en houden samen hun leven.

Vaak mensen verslavingen worden ingebakken in hun levensstijl, tot het punt waar ze zelden of nooit het gevoel ontwenningsverschijnselen. Of ze kunnen niet hun ontwenningsverschijnselen te herkennen voor wat ze zijn, waardoor ze naar de vergrijzing, te hard werkt, of gewoon niet houden van ‘s ochtends. Mensen kunnen gaan voor jaren zonder te beseffen hoe afhankelijk ze zijn van hun verslaving.

Mensen met een illegale verslavingen kunnen genieten van het geheime karakter van hun gedrag. Zij kunnen de maatschappij de schuld voor haar bekrompenheid, het kiezen om zichzelf te zien als een vrije wil en zelfstandige individuen. In werkelijkheid, verslavingen hebben de neiging om mensen individualiteit en vrijheid te beperken naarmate ze meer beperkt in hun gedrag. Gaan naar de gevangenis wegens deelname aan een illegale verslaving beperkt hun vrijheid nog meer.

Wanneer mensen zijn verslaafd, vaak hun plezier wordt gericht op het uitvoeren van de verslavend gedrag en het verlichten van terugtrekking, in plaats van het volledige scala van ervaringen die de volledige potentieel van de persoon naar geluk te vormen.

Op een gegeven moment, kan de verslaafde persoon beseffen dat het leven heeft ze door verstreken en dat ze hebben gemist op het genieten van andere dan de verslaving ervaringen. Dit bewustzijn komt vaak voor als mensen verslaving te overwinnen.

Wat is het probleem Als het geen kwaad doen is?

Verslavingen schadelijk zijn voor de persoon met de verslaving en de mensen om hen heen.

Het grootste probleem is het feit dat de verslaafde persoon om de schade hun verslaving aan het doen is te herkennen. Hij kan in ontkenning over de negatieve aspecten van zijn verslaving, het kiezen van de effecten op zijn gezondheid, het leven patronen en relaties te negeren. Of hij kan buiten omstandigheden of andere mensen de schuld in zijn leven voor zijn problemen.

De schade als gevolg van verslaving is bijzonder moeilijk om te herkennen wanneer verslaving is de persoon die de belangrijkste manier van omgaan met andere problemen. Soms zijn andere problemen zijn direct gerelateerd aan de verslaving, zoals gezondheidsproblemen, en soms zijn ze indirect gerelateerd zijn aan de verslaving, bijvoorbeeld relatieproblemen.

Sommige mensen die verslaafd raken aan stoffen of activiteiten zijn zeer bewust van hun verslaving, en zelfs de schade veroorzaakt door de verslaving, maar blijven doen het verslavend gedrag toch. Dit kan zijn omdat ze niet het gevoel dat ze kunnen omgaan zonder de verslaving, omdat zij voorkomen dat zij zich met enkele andere kwestie die de verslaving hen afleidt van (zoals worden misbruikt als een kind), of omdat ze niet weten hoe om te genieten leven op een andere manier.

Verslaving kan leiden tot crisis

De schade van verslaving mag alleen worden opgenomen wanneer de verslaafde persoon door een crisis gaat. Dit kan gebeuren wanneer de verslavende stof of het gedrag weg volledig wordt genomen en de persoon gaat in de handel nemen en kan niet omgaan. Of het kan optreden als gevolg van de verslaving, zoals een ernstige ziekte, een partner te verlaten, of het verlies van een baan.

Als u denkt dat u al een Addiction

Het is gebruikelijk, zo niet normaal, om te gaan door een fase van het ontplooien van middelengebruik of verslavend gedrag zonder te geloven je verslaafd bent. Dit is zo vaak voor, in feite, dat het een naam heeft, de pre-contemplatie stadium.

Als je begint te denken dat je misschien een verslaving hebt, heb je waarschijnlijk verplaatst naar de contemplatie podium. Dit is een goed moment om meer informatie over de stof of het gedrag dat u actief zijn, en eerlijk over de vraag of je ervaart tekenen of symptomen van verslaving weerspiegelen weten te komen.

Deze tekenen en symptomen variëren van de ene verslaving naar de andere, maar de meest voorkomende indicatoren zijn dat je bezig bent in het gedrag, of het nemen van meer van de stof, dan je oorspronkelijk de bedoeling was; dat je bezig met de volgende keer dat u kunt deelnemen aan het gedrag of het gebruik van de stof; en of u het voorsprong op andere belangrijke onderdelen van uw leven, zoals familie, werk en verantwoordelijkheden. Je zou ook je verliest interesse in andere plezierige activiteiten, in vergelijking met de verslavend gedrag.

Veel mensen dan besluiten om wijzigingen aan te brengen. Voor sommige mensen is dit eenvoudig en beheersbaar. Voor vele anderen, kan stoppen met roken leiden tot onaangename ontwenningsverschijnselen, zelfs met gedrag, en kan openstellen ongemakkelijke gevoelens die werden gekalmeerd of onderdrukt door de verslavend gedrag. Als dit gebeurt, of als je hebt gedronken of drugs gebruikt, zoals opioïden-illegale of voorgeschreven, andere voorgeschreven medicijnen, stimulerende middelen, cocaïne of meth-moet u onmiddellijk medische hulp te zoeken.

Het stoppen van sommige geneesmiddelen dan relapsing kunt uw risico op een overdosis, geestelijke gezondheidsproblemen, of een andere levensbedreigende medische complicaties verhogen, en moet gebeuren onder medisch toezicht.

Leven met Addiction

Sommige mensen willen niet hun verslavend gedrag te veranderen, of proberen en proberen, maar nooit lijken succesvol te zijn op het stoppen te zijn. Deze mensen vaak beter doen met een doel harm reduction of gebruik zelfhulp middelen om hun verslaving te beheren.

Als dit klinkt alsof je, herinner hulp is altijd beschikbaar. Opleiden van jezelf is een goed begin. U kunt het bedrag van de schade aan jezelf en mensen om je heen, en misschien een dag sterk verminderen, bent u klaar om te veranderen voor een goede zijn.

Volgende stappen te overwegen

Hoewel het eng kan lijken, het krijgen van een assessment en diagnose is een goede stap in termen van het verkrijgen van hulp. Als dit niet voor u, kunt u proberen zelfhulpgroepen en verbinden met anderen omgaan met hetzelfde probleem. Het vinden van meer over uw verslaving en wat heeft geholpen anderen kan ook een goede stap zijn, en het niet vereisen dat u iemand anders te praten.

onze Gedachte

Veel mensen zijn bang voor de term verslaving en geloven dat is een indicatie van falen of waardeloosheid. Mensen met een verslaving dragen vaak stigma over hun gedrag, wat leidt tot schaamte en angst voor het zoeken van hulp. De wereld is aan het veranderen, en u kunt vinden dat het krijgen van hulp voor uw verslaving is het beste wat je ooit voor jezelf doen. In de tussentijd hopen we dat het opleiden van jezelf zullen helpen op uw reis naar wellness.