Skip to main content

Een overzicht van Stress Management – Hoe de effecten van stress te verminderen op je leven

Een overzicht van Stress Management - Hoe de effecten van stress te verminderen op je leven
We hebben allemaal ervaren stress in ons leven. Omdat de overgrote meerderheid van de gezondheidsproblemen worden veroorzaakt of beïnvloed door stress, is het belangrijk om te begrijpen hoe stress te invloed op je lichaam en leer effectief stress management technieken om stress te laten werken voor u in plaats van tegen je.

Wat is stress?

Stress is de reactie van het lichaam om veranderingen in je leven. Omdat het leven een voortdurende verandering (variërend van locatie wisselen van huis naar elke ochtend werken om aan te passen aan de grote veranderingen in het leven, zoals huwelijk, echtscheiding of overlijden van een geliefde), is er geen stress te vermijden. Dit is de reden waarom je doel niet moet zijn om alle stress te verwijderen, maar om onnodige stress te verwijderen en de rest effectief te beheren. Er zijn een aantal veel voorkomende oorzaken van stress die veel mensen ervaren, maar ieder mens is anders.

Oorzaken van stress

Stress kan komen uit vele bronnen, die bekend staan ​​als “stressoren.” Omdat onze ervaring van wat wordt beschouwd als “zwaar” wordt gecreëerd door onze unieke perceptie van wat we tegenkomen in het leven (gebaseerd op onze eigen mix van persoonlijkheidskenmerken, de beschikbare middelen, gewone denkpatronen en meer), kan een situatie worden opgevat als “stressvol “door één persoon en alleen maar ‘uitdagende’ door iemand anders.

Simpel gezegd, kan één persoon stressopwekker niet zo belastend zijn voor iemand anders te registreren. Dat gezegd hebbende, bepaalde situaties hebben de neiging om meer stress bij de meeste mensen veroorzaken en kan het risico op burn-out te verhogen. Bijvoorbeeld, wanneer we bevinden ons in situaties waar er hoge eisen aan ons; waar we hebben weinig controle en paar keuzes; waar we niet het gevoel uitgerust; waar we kunnen hard worden beoordeeld door anderen; en waar de gevolgen voor het niet zijn steil of onvoorspelbare, hebben we de neiging om gestrest raken.

Vanwege dit, zijn veel mensen benadrukt door hun werk, hun relaties, hun financiële problemen, gezondheidsproblemen, en nog veel meer alledaagse dingen zoals rommel of drukke schema. Het leren van vaardigheden om te gaan met deze stressoren kan helpen verminderen uw ervaring van stress.

Effecten van stress

Net zoals spanning anders wordt ervaren door ieder van ons, stress raakt ons allemaal op een manier die uniek zijn voor ons zijn.

Een persoon kan hoofdpijn ervaren, terwijl een ander kan vinden maagklachten is een veel voorkomende reactie, en een derde kan elk van een aantal andere symptomen. Terwijl we allemaal reageren op stress op onze eigen manier, is er een lange lijst van de meest ervaren effecten van stress die variëren van mild tot levensbedreigend. Stress kan immuniteit, die van invloed kan zijn op vrijwel alle terreinen van de gezondheid beïnvloeden. Stress kan de stemming van invloed zijn op vele manieren.

Als je merkt dat je ervaart lichamelijke klachten u denkt dat kan worden gerelateerd aan stress, raadpleeg dan uw arts om er zeker van je doet wat je kunt om uw gezondheid te beschermen. Symptomen die kunnen worden verergerd door stress zijn niet “all in je hoofd” en moeten serieus worden genomen.

Het creëren van een stress management plan is vaak een onderdeel van een plan voor de algehele welzijn.

Effectief Stress Management

Stress kan effectief worden beheerd in veel verschillende manieren. De beste stress management plannen bevatten meestal een mix van stress relievers dat stress fysiek en mentaal te pakken en helpen om veerkracht en coping vaardigheden te ontwikkelen.

  • Gebruik snel spanning relievers. Sommige stress relief technieken kunnen werken in slechts een paar minuten naar het lichaam van de stress respons te kalmeren. Deze technieken bieden een “quick fix” die u helpt rustiger op dit moment voelen, en dit kan helpen op verschillende manieren. Wanneer uw reactie op stress niet wordt geactiveerd, kunt u problemen meer zorgvuldig en proactief te benaderen. U kan minder kans om uit te halen naar anderen uit frustratie, die uw relaties gezonder te houden. Happen uw reactie op stress in de kiem kunt u ook houden van het ervaren van chronische stress.
    Quick spanning relievers zoals ademhalingsoefeningen, bijvoorbeeld, kan uw veerkracht niet bouwen om toekomstige stress of de stressoren die je gezicht te minimaliseren, maar ze kunnen helpen kalmeren de fysiologie van het lichaam nadat de reactie op stress wordt geactiveerd.
  • Ontwikkel-stress te verlichten gewoonten. Sommige technieken zijn minder handig om te gebruiken als je in het midden van een stressvolle situatie. Maar als je ze regelmatig oefenen, kunnen ze helpen bij het beheren stress in het algemeen door zich minder reactief aan het en meer in staat om uw reactie op stress snel en gemakkelijk te keren.
    Lange-termijn gezonde gewoonten, zoals lichaamsbeweging of regelmatige meditatie, kan helpen om veerkracht in de richting van stressoren te promoten als je ze een vast onderdeel van je leven te maken. Communicatieve vaardigheden en andere lifestyle vaardigheden kunnen nuttig zijn bij het beheer van stressoren en verandert de manier waarop we het gevoel van “overweldigd” naar “uitgedaagd” of zelfs “gestimuleerd.”
  • Elimineer stressoren als je kunt. Je mag niet in staat zijn om stress volledig te elimineren uit je leven of zelfs de grootste stressoren, maar er zijn gebieden waar je het kan minimaliseren en krijgen tot een beheersbaar niveau. Alle stress die je kunt uitknippen kan uw algehele stress-belasting te minimaliseren. Bijvoorbeeld, het beëindigen van zelfs maar één giftige relatie kan u helpen om effectiever om te gaan met andere stress die u ervaart, omdat je minder overweldigd kunnen voelen.

Het ontdekken van een breed scala van stress management technieken, en dan te kiezen voor een mix die bij u past, kan een belangrijke strategie voor een effectieve stress zijn.

Veel gestelde vragen over Stress

Is Stress is onvermijdelijk schadelijk voor de gezondheid?
Eigenlijk niet. Er zijn verschillende soorten van stress die variëren van eustress, dat is een positieve en spannende vorm van stress, chronische stress, die is gekoppeld aan een groot aantal ernstige gezondheidsproblemen en is het type van negatieve stress meestal in het nieuws vermeld. Terwijl we wilt beheren of te elimineren van de negatieve vormen van stress, willen we ook positieve vormen van stress in ons leven te houden om ons te helpen vitaal en in leven te blijven. Echter, als we te veel stress ervaren in ons leven, zelfs “goede” stress kan bijdragen tot overmatige stress, wat kan leiden tot het gevoel overweldigd of het hebben van uw reactie op stress veroorzaakt te lang. Dit is de reden waarom is het nog steeds belangrijk om te leren om je lichaam en geest periodiek te ontspannen en te bezuinigen op onnodige stress waar mogelijk.

Hoe kan ik zien wanneer ik Too gestrest ben?
Stress beïnvloedt ons allemaal op verschillende manieren, die niet allemaal negatief. (In feite is de stress van een opwindend leven kan eigenlijk dienen als een goede motivator en houden het interessant.) Wanneer stress krijgen te intens, maar er zijn wat stress symptomen die veel mensen ervaren. Bijvoorbeeld, hoofdpijn, prikkelbaarheid, en ‘fuzzy denken’ kunnen allemaal symptomen die je onder te veel stress. Hoewel niet iedereen die zijn onder stress deze specifieke symptomen, zullen velen zullen ervaren. Als u vindt dat u niet beseffen hoe gestresst je bent tot je overweldigd, is het belangrijk om te leren om subtiele signalen van je lichaam en je eigen gedrag opmerkt, bijna als een buitenstaander zou kunnen. Op te merken hoe je lichaam reageert op stress, kunt u deze bodyscan meditatie proberen (het helpt ontspannen op hetzelfde moment).

Wat kan ik doen als ik het gevoel Overweldigd door stress?
We voelen ons allemaal overweldigd van tijd tot tijd; dat is normaal. Hoewel het vrijwel onmogelijk om tijden te elimineren wanneer gebeurtenissen samenspannen en het lichaam van de stress respons wordt geactiveerd, er zijn manieren waarop u snel de reactie van het lichaam om stress te kunnen keren, het bufferen van de schade aan uw gezondheid en houden van uw helder denken, zodat u meer effectief om te gaan met wat er gaande is in het moment.

Is er een manier minder te worden beïnvloed door stress?
In feite, door het beoefenen van een regelmatige stress management techniek of twee, kunt u een aantal van de stress je het gevoel weg te nemen op dit moment en maak jezelf beter bestand in het gezicht van stress in de toekomst. Er zijn verschillende dingen die je kunt proberen, variërend van een ochtendwandeling om een avond journaling gewoonte om alleen het maken van meer tijd voor vrienden. De truc is om iets dat past bij uw levensstijl en persoonlijkheid vinden, dus het is makkelijker aan de stok met.