Skip to main content

Élet a bipoláris zavar – coping Stigma, Napi kihívások, és több

Élet a bipoláris zavar - coping Stigma, Napi kihívások, és több
Élet a bipoláris zavar esetén előfordulhat, hogy az érzelmi, gyakorlati és társadalmi kihívásoknak. Tudni, hogy vannak stratégiák segítségével megbirkózni bármilyen Ön vagy kedvesét egy szembesülnek napi szinten. Ha segítségére egészségügyi csoport, akkor javaslatokat, amelyek bizonyítottan működik, csatlakozni másokkal szemben az azonos helyzeteket, és még segít végre megoldásokat a mindennapi életben. Az első és legfontosabb lépés az, hogy elérje őket.

érzelmi kihívások

Sok tünetek a bipoláris zavar hagyhatnak néző érzelmi kihívásokat. Kívül kezelések kezelésére tünetek Nagyon fontos, hogy megtalálja az embereket, akik megértik, milyen együtt élni egy olyan mentális betegség, hogy segítsen megbirkózni. Kérdezze meg orvosát helyi támogató csoportok, ahol találkozhat más emberek, akik bipoláris zavar. Előfordulhat az is, csatlakozni egy online támogató csoport.

Találkozó mások, akik átestek hasonló tapasztalatok adhat az érzelmi támogatást kell olyan kérdésekkel foglalkozik, mint a megbélyegzés. Más emberek is tudják osztani az értékes erőforrásokat, hogy lehet találni hasznos.

pszichológiai terápiák

Ön is szeretné, hogy beszélni terápiát. Találkozás egy terapeuta segíthet megbirkózni a betegség különböző módon, például segít eldönteni, ha meg kell mondani a főnök, családtagok vagy barátok az Ön betegsége. Előfordulhat, hogy hasznos, hogy kérdezze meg orvosát, ha pszichoterápiás ülés része lehet a rendszeres kezelési tervet.

Kapcsolatok

Kívül a család, ezért fontos, hogy érdemes tájékoztatni romantikus partnerek. Számos módja van a bipoláris zavar befolyásolhatja a szexuális életet, és biztosítja a partner ezt megérti lehet fenntartásának kulcsa az egészséges kapcsolat.

legyőzése Stigma

Bár gyakran van stigma minden mentális betegségek, bipoláris zavar lehet különösen megbélyegző. Egyének bipoláris gyakran ábrázolják, mint „őrült” a könyvek és filmek, és elég gyakran, ezek a személyek bűncselekményeket, vagy nem tud önállóan élni.

Az a személy, aki már megbélyegzett miatt mentális betegség, igazi, vagy akár csak a látszat, gyakran szenved a munkahelyi megkülönböztetés, az iskolában, vagy más szociális helyzetekben, mint a templomok vagy klub.

Ezek lehetnek elkerült ismerősei, barátai, és még családi; azok nevettek a hátuk mögött, vagy az arcukat.

Stigma általában abból ered tudatlanság, előítélet, vagy a félelem. Például, ha egy személy azt mondja egy barát vagy munkatárs, hogy ő van a bipoláris zavar, a válasz lehet:

  • „Ó, mindenki egy kicsit bipoláris, miért olyan különleges?” (tudatlanság)
  • „Ó, ember, te is közéjük tartozik? Jé, ez kemény”, majd shunning. (előítélet)
  • „Úgy érted, talán flip, és lövöldözni kezd az emberek?” (Mind a tudatlanság és a félelem)

Sajnos egyes személyek bipoláris, megbélyegzés okozhat számukra, hogy elrejtse a diagnózis, vagy létrehozhat egy nagy szégyen. Ennek következtében sok egyének bipoláris nem kap a kezelés vagy a szükséges támogatást, hogy kezelni a tüneteket.

Nevelés Egyéb

A harcot a megbélyegzés, akkor hasznos lehet, hogy oktassák és mások tudomására. Ha az emberek jobban megértsük a betegségével, akkor kezdenek látni reálisan, nem pedig az objektív félelmeiket.

Azt is meg kell elleni küzdelem negatív érzéseket magadban: úgy vélik, hogy a mentális betegségek nem határozza meg téged, és az emberek, hogy lesz értelme, hogy önbizalmat és tanulni belőle.

Sem ezek a dolgok egyszerű, és lehet, kihívást jelent. De a megbélyegzés elleni küzdelem nem egy azonnali folyamat, egyébként-időbe kerül. Minél többet érezni, amit tehetünk, annál inkább segít mind a te és mindenki más bipoláris vagy más formában a mentális betegségek.

Nyelv tippek

A folyóiratban megjelent a Journal of the American Psychiatric Association Ápolók 2013 használatát javasolja személy-első nyelv tárgyalásakor él egy állapot, mint a bipoláris betegség, ami azt jelenti, hogy rávilágít arra, hogy egy személy diagnózist nem határozza meg őt.

Például azt mondják:

  • „Ő él a bipoláris betegség” vagy „Ő a diagnózis bipoláris betegség” helyett „Ő bipoláris”.
  • „Van egy mentális egészségügyi probléma vagy kihívás” helyett „Ő elmebeteg / őrült / őrült.”

Elkerülése Függőség

Hogyan birkózzunk meg a bipoláris zavar nehéz lehet, különösen, ha az egyén úgy érzi, szégyelli, vagy zavarban. Ennek következtében néhány ember öngyógyítást kábítószer vagy alkohol egy kísérletet, hogy segítsenek magukon jobban érzi magát. Tény, hogy egy tanulmány megállapította, hogy 2017-ben mintegy fele emberek a bipoláris zavar foglalkozik kábítószer valamikor az élete során.

Emberek, akik diagnosztizált bipoláris rendellenesség nagyobb valószínűséggel használják kokain, amfetamin, opiátok, kannabinoidok és a hallucinogének, mint az emberek más pszichés zavarok.

Azok, akik mind a bipoláris zavar és a szerfüggőségről hajlamosak a következő közös:

  • fokozott öngyilkossági
  • funkcionális károsodás
  • Lassabb helyreállítási idő
  • Csökkent betartása gyógyszerek
  • Gyengébb életminőség

Ha azt hiszed, hajlamos a túlzott gyógyszerfogyasztás, beszélje meg kezelőorvosával. Ő lehet, hogy képesek stratégiák segít elkerülni anyagok és kezelheti a bipoláris tüneteket.