Skip to main content

En oversigt over afhængighed og behandling

 En oversigt over afhængighed og behandling
I lang tid, afhængighed menes en ukontrollabel vane med at bruge alkohol eller andre stoffer. På det seneste er begrebet afhængighed udvidet til at omfatte adfærd, såsom hasardspil, samt stoffer og selv almindelige og nødvendige aktiviteter, såsom motion og spise. Det centrale er, at den person finder adfærden behagelig på en eller anden måde og engagerer overdrevent i adfærd som en måde at håndtere livet. Ved den tid, en person er afhængige, vil adfærden blive forårsager flere problemer i et menneskes liv, end den løser.

Hvad du bør vide om Afhængighed

Mens afhængighed af stoffer ofte har optrådt klar, er der en vis uenighed om, hvilke stoffer er virkelig vanedannende. Aktuelle retningslinjer gennem diagnostiske og statistiske håndbog for psykiske forstyrrelser, eller DSM 5, viser, at de fleste psykoaktive stoffer, herunder medicin, har potentiale til at være vanedannende.

Hvad med adfærdsmæssige afhængighed?

Der er stadig meget debat om, hvorvidt mange ”adfærdsmæssige” afhængighed er ”sande” afhængighed. Mere forskning er nødvendig for at afklare dette spørgsmål. Ludomani er en adfærdsmæssig afhængighed, der er blevet anerkendt i mange år som en impuls kontrol uorden. Det er nu kategoriseret som Gambling Disorder i DSM.

Afhængighed tager tid at udvikle. Det er usandsynligt, at en person vil blive afhængige efter at have brugt et stof én gang, selv om det er muligt at udvikle en psykisk helbredsproblem eller at dø af en overdosis eller en anden komplikation efter en brug af nogle stoffer.

Selv om der er nogle skoler til at tænke, at prædike behovet for fuldstændig afholdenhed, mange mennesker er i stand til at lære at kontrollere vanedannende adfærd, såsom at drikke, spise, shopping, og køn. Hvorvidt dette er en god idé for dig, afhænger af mange faktorer og er bedst besluttet i samarbejde med din læge eller terapeut.

Stof brug er ikke altid et tegn på afhængighed, selv om stofmisbrug bærer mange sundhedsmæssige og sociale risici samt afhængighed. Forældre bør ikke automatisk gå ud fra deres barn har en afhængighed, hvis de opdager deres barn har brugt et lægemiddel.

Hvis du kan være afhængige af Alt, hvad der gør det en afhængighed?

Symptomer på afhængighed kan variere, men der er to aspekter, at alle former for afhængighed har til fælles:

Den vanedannende adfærd utilpasset

BE skaber problemer for den enkelte eller dem omkring dem. Så i stedet for at hjælpe den person klare situationer eller overvinde problemer, det har en tendens til at underminere disse evner. For eksempel kan en gambler ønske, at han havde flere penge, men gambling er mere tilbøjelige til at dræne sine finansielle ressourcer. En tung drinker måske ønsker at juble sig op, men brug af alkohol kan føre til eller intensivere depression. En køn narkoman kan tørster intimitet, men fokus på seksuelle handlinger kan forhindre reel nærhed i at udvikle.

Den Adfærd er persistent
Når nogen er afhængige, vil han fortsætte med at engagere sig i den vanedannende adfærd, trods den ulejlighed det forårsager ham. Så en lejlighedsvis weekend med selvforkælelse er ikke en afhængighed, selv om det kan medføre forskellige former for problemer. Afhængighed er karakteriseret ved hyppige indgreb i adfærd.

Men hvis du stadig nyde det, det kan ikke være en afhængighed, Right?

Forkert. Fordi medierne, i særdeleshed har portrætteret misbrugere som håbløs, ulykkelige mennesker, hvis liv er at falde fra hinanden, mange mennesker med misbrugsproblemer tror ikke, de er afhængige, så længe de hygger sig og holde deres liv sammen.

Ofte folks afhængighed bliver indgroet i deres livsstil, til det punkt, hvor de aldrig eller sjældent føler abstinenssymptomer. Eller de kan ikke genkende deres abstinenser for hvad de er, at sætte dem ned til aldring, arbejder for hårdt, eller bare ikke lide morgener. Folk kan gå i årevis uden at indse, hvor afhængige de er på deres afhængighed.

Mennesker med ulovlige afhængighed kan nyde den hemmelighedsfulde karakter af deres adfærd. De kan bebrejde samfundet for sin snæversyn, vælger at se sig selv som frie-viljer og selvstændige individer. I virkeligheden afhængighed tendens til at begrænse folks individualitet og frihed som de bliver mere begrænset i deres adfærd. Går til fængsel for at deltage i en ulovlig afhængighed begrænser deres frihed endnu mere.

Når folk er afhængige, ofte deres nydelse bliver fokuseret på at udføre den vanedannende adfærd og lindre tilbagetrækning, snarere end den fulde vifte af erfaringer, som danner personens fulde potentiale for lykke.

På et tidspunkt, kan den afhængige person indse, at livet er gået dem ved, og at de har gået glip af at nyde andre end afhængighed erfaringer. Denne bevidsthed opstår ofte, når folk med at overvinde afhængighed.

Hvad er det problem, hvis det ikke gør nogen skade?

Afhængighed skade den person med afhængighed og de mennesker omkring dem.

Det største problem er den afhængige person har undladt at anerkende den skade deres afhængighed gør. Han kan være i benægtelse om de negative aspekter af sin afhængighed, vælger at ignorere virkningerne på hans helbred, livsmønstre og relationer. Eller han kan bebrejde eksterne omstændigheder eller andre mennesker i hans liv for sine vanskeligheder.

Den skade forårsaget af afhængighed er særligt vanskeligt at genkende, når afhængighed er personens vigtigste måde at håndtere andre problemer. Sommetider andre problemer er direkte relateret til den afhængighed, såsom helbredsproblemer, og nogle gange er de indirekte relateret til afhængighed, for eksempel problemer i parforholdet.

Nogle mennesker, der bliver afhængige af stoffer eller aktiviteter er meget bevidste om deres afhængighed, og selv den skade forårsaget af afhængighed, men holde gør det vanedannende adfærd alligevel. Dette kan være, fordi de ikke føler, at de kan klare sig uden den afhængighed, fordi de undgår at gøre med nogle andre spørgsmål, som afhængighed distraherer dem fra (såsom at blive misbrugt som barn), eller fordi de ikke ved, hvordan man nyde liv som helst anden måde.

Afhængighed kan føre til krise

Den skade af afhængighed kan kun indregnes, når den afhængige person går igennem en krise. Dette kan ske, når det vanedannende stof eller adfærd er taget væk helt og personen går i tilbagetrækning og kan ikke klare. Eller det kan forekomme som en følge af den afhængighed, såsom en alvorlig sygdom, en partner forlader, eller tab af et job.

Hvis du tror, ​​du måske har en afhængighed

Det er almindeligt, hvis ikke normal, for at gå igennem en fase af at engagere sig i stoffet brug eller et vanedannende adfærd uden at tro du er afhængig. Dette er så almindeligt, i virkeligheden, at det har et navn, før fordybelse scenen.

Hvis du er begyndt at tror, ​​du måske har en afhængighed, har du sandsynligvis flyttet ind i kontemplation scenen. Dette er et godt tidspunkt at finde ud af mere om stoffet eller adfærd, at du har været aktiv i og reflektere ærligt på, om du oplever nogen tegn eller symptomer på afhængighed.

Disse tegn og symptomer varierer fra afhængighed til en anden, men de mest almindelige indikatorer er, at du er i gang med den adfærd, eller tager mere af stoffet, end du oprindeligt hensigten; at du er optaget af, næste gang du kan engagere sig i adfærd eller anvende stoffet; og du lægger det foran andre vigtige dele af dit liv, såsom familie, arbejde og ansvar. Du kan også finde du taber interessen for andre fornøjelige aktiviteter, sammenlignet med den vanedannende adfærd.

Mange mennesker derefter beslutte at foretage ændringer. For nogle mennesker, det er let og overskueligt. For mange andre, kan holde op føre til ubehagelige abstinenssymptomer, selv med adfærd, og kan åbne op for ubehagelige følelser, der blev dulme spændingerne eller undertrykt af den vanedannende adfærd. Hvis dette sker, eller hvis du har drukket eller bruge stoffer, såsom opioider-ulovlige eller foreskrevne, andre receptpligtig medicin, stimulanser, kokain eller meth-du bør søge lægehjælp omgående.

Standsning nogle stoffer så recidiverende kan øge din risiko for overdosis, psykiske problemer eller andre livstruende medicinske komplikationer, og bør ske under lægeligt tilsyn.

At leve med afhængighed

Nogle mennesker ønsker ikke at ændre deres vanedannende adfærd, eller forsøge at prøve, men aldrig synes at blive en succes på at holde op. Disse mennesker gør ofte bedre med en skadesreduktion mål eller bruge selvhjælp ressourcer til at forvalte deres afhængighed.

Hvis det lyder som dig, så husk hjælp er altid til rådighed. Uddanne dig selv er en god start. Du kan i høj grad reducere mængden af ​​skade på dig selv og dem omkring dig, og måske en dag, vil du være klar til at skifte til gode.

Næste trin at overveje

Selvom det kan virke skræmmende, at få en vurdering og diagnose er et godt skridt i forhold til at få hjælp. Hvis dette ikke er for dig, kan du prøve selvhjælpsgrupper og forbinde med andre, der beskæftiger sig med det samme problem. At finde ud af mere om din afhængighed, og hvad har hjulpet andre kan også være et godt skridt, og det kræver ikke at du taler med nogen anden.

Vores Thought

Mange frygter udtrykket afhængighed, og mener, det er et tegn på fejl eller værdiløshed. Mennesker med misbrugsproblemer ofte bære stigmatisering om deres adfærd, hvilket fører til skam og frygt for at søge hjælp. Verden forandrer sig, og du kan opleve, at få hjælp til din afhængighed er det bedste, du nogensinde gøre for dig selv. I mellemtiden håber vi, at uddanne dig selv vil hjælpe på din rejse til wellness.