Skip to main content

Forstå årsakene til Bipolar lidelse

Det er flere teorier om hvorfor bipolar lidelse utvikler

 Forstå årsakene til Bipolar lidelse
Ingen vet helt hva som forårsaker bipolar lidelse. Studier tyder på det er en genetisk komponent til stede, men DNA er ikke den eneste grunnen til at mennesker utvikler bipolar lidelse. De fleste forskere er enige om at det er sannsynlig fysiske og miljømessige faktorer som bidrar i tillegg.

genetiske faktorer

Når man snakker om biologiske årsaker, er det første spørsmålet om bipolar lidelse kan være arvelig. Dette problemet har blitt forsket på gjennom flere familier, adopsjon og tvillingstudier.

  • I familier av personer med bipolar lidelse, førstegradsslektninger (foreldre, barn, søsken) er mer sannsynlig å ha en stemning lidelse enn slektningene til dem som ikke har bipolar lidelse.
  • Studier av tvillinger indikerer at hvis man identiske tvilling har bipolar lidelse sannsynligheten for at den andre tvilling vil ha det er omtrent 40 prosent.
  • I tvilling, forekomst i begge er omkring 5 prosent.

Dette er viktig for å genetiske teorier fordi identiske tvillinger oppstå når man befruktet egg deler i to, dvs. at de har det samme genetiske materiale. Toeggede tvillinger, derimot, kommer fra egne befruktede egg, slik at deres nedarvede gener kan være annerledes. Det er overveldende bevis for at bipolar lidelse kan være arvelig, og at det er en genetisk sårbarhet for å utvikle sykdommen.

Brain Struktur 

Når det gjelder å finne ut nøyaktig hva som er arvet, har signalstoffet systemet fått mye oppmerksomhet som en mulig årsak til bipolar lidelse. Forskere har kjent i flere tiår som en kobling eksisterer mellom nevrotransmittere og stemningslidelser fordi medikamenter som endrer disse senderne også avlaste stemningslidelser:

  • Enkelte undersøkelser tyder på at en lav eller høy grad av en spesifikk nevrotransmitter så som serotonin, norepinefrin, dopamin eller er involvert.
  • Andre studier indikerer at en ubalanse av disse stoffene er problemet, dvs. at et bestemt nivå av en nevrotransmitter er ikke så viktig som dens mengde i forhold til de andre neurotransmittere.
  • Fremdeles har andre studier funnet bevis for at en forandring i følsomheten av reseptorene på nervecellene kan være problemet.

Kort sagt, forskere er ganske sikker på at signalstoffet systemet er minst en del av årsaken til bipolar lidelse, men videre forskning er fortsatt nødvendig å definere sin eksakte rolle.

samfunns~~POS=TRUNC faktorer

Mood episoder ved bipolar lidelse kan begge bli satt av ved en stressende hendelse eller omstendigheter, men kan og ofte oppstår spontant.

Hvordan stress utløser en bipolar episode ikke er fullt ut forstått. Men forskere tror at stresshormonet kortisol spiller en rolle. Stress øker nivået av kortisol i kroppen, noe som fører til forandringer i hvordan den hjernefunksjoner og kommuniserer. Faktisk hos personer som har depresjon eller bipolar lidelse, kan kortisolnivået bli høyt selv når stress er ikke til stede.

Stress kan stamme fra en rekke opplevelser. Det kan ikke presist definert, siden en person kan oppfatte en hendelse som svært belastende, mens en annen person opplever samme hendelse ikke kan oppleve mye stress.

Forskning har funnet at stressende livshendelser kan føre til utbruddet av symptomene ved bipolar lidelse. Men når sykdommen utløses og utvikler seg, “det ser ut til å utvikle et eget liv.” Når syklusen begynner, psykiske og / eller biologiske prosesser ta over og holde sykdommen aktiv.

miljømessige utløsere

For depressive episoder
Når noen opplever bipolar lidelse, kan små belastninger utløse depressive episoder. Lese en trist bok, snakke med noen som er deprimert, får en dårlig karakter på en oppgave, eller til og med bli forkjølet kan utløse en depressiv episode.

Andre eksempler på bipolar depressiv episode triggere inkluderer:

  • søvnmangel eller avbrudd
  • fysisk skade eller sykdom
  • menstruasjon
  • mangel på trening
  • reise

For maniske episoder
Mens triggere for maniske og depressive episoder kan være den samme, er det noen som er spesifikke for maniske eller hypomaniske episoder. Ifølge en 2012 studie i  Journal of Affective Disorders , unike utløsere av maniske eller hypomane episoder inkluderer:

  • blir forelsket
  • rekreasjonsbruk stimulerende
  • starter et kreativt prosjekt
  • sen kveld fester
  • ferie
  • høy musikk

I tillegg, postpartum perioden og ved bruk av et antidepressivt middel, som en SSRI, kan også utløse en manisk episode eller hypomanisk.

Diatese-stress modell

Når vi ser etter årsaken til bipolar lidelse, den beste forklaringen henhold til forskning tilgjengelig på dette tidspunktet er det som kalles den “diatese-stress-modellen.” Ordet tendens , i forenklet, refererer til en fysisk tilstand som gjør at en person mer utsatt enn vanlig for visse sykdommer. Dermed diatese-stress modellen sier at hver person arver visse fysiske sårbarheter på problemer som kan eller ikke kan vises avhengig av hva spenninger oppstå i hans eller hennes liv.

Så bunnlinjen, ifølge dagens tenkning, er at hvis du har bipolar lidelse, var du sannsynligvis født med muligheten for å utvikle denne lidelsen, og noe i livet ditt utløste det. Men forskerne kunne avgrense den teorien i morgen. Den ene sikker ting er at de ikke vil gi opp på jakt etter svar.