Skip to main content

Glavni vzroki za stres

 Glavni vzroki za stres
Stres je normalno, in do neke mere, ki je nujen del življenja. Kljub temu, da bi bilo nekaj, kar vsakdo izkušnje, kaj povzroča stres lahko razlikujejo od osebe do osebe. Na primer, lahko ena oseba postane jezen in preobremenjeni z resnim prometnem zastoju, medtem ko bi drugi zavihati svojo glasbo in menijo, da je blago neprijetnost. Boj s prijateljem lahko sledite eno osebo približno za preostanek dneva, medtem ko drugi lahko enostavno skomignil off.

Kaj povzroča poudarjate morda že kaj ste obilno zavedajo. Toda glede na pomen ohranjanja stresa v šahu, ko gre za ublažitev posledic pa lahko imajo na vaše fizično in duševno zdravje, je vredno odpiranja se do možnosti, da lahko tudi drugi dejavniki v igri, preveč. Craft svoj načrt stresa zmanjšanje z vsemi od njih v mislih.

finančne težave

Po podatkih Ameriškega psihološkega združenja (APA), denar je na vrhu vzrok stresa v Združenih državah Amerike. V raziskavi leta 2015 je APA je poročala, da 72 odstotkov Američanov o denarju je poudaril, vsaj nekaj časa v prejšnjem mesecu. Večina udeležencev raziskave poročajo denarja, pri čemer je pomemben vir stresa, s 77 odstotkov počuti precej strah glede financ.

Znaki finančne stresa lahko vključujejo:

 • Zaskrbljujoče in tesnoba zaradi denarja
 • Zagovarjanje z najdražjimi o denarju
 • Občutka krivde o porabi denarja, ki niso bistvene
 • Strah odpreti pošte ali odgovoriti na telefon

Finančni pritisk lahko traja mesece ali leta, da izkoplje iz. Na dolgi rok, stres, povezanih s financami rezultatov v stiski, ki lahko prinesejo največ krvni tlak in povzročajo glavobol, želodčne težave, bolečine v prsih, nespečnost, in splošen občutek bolezni. Finančni pritisk je bil povezan tudi s številnimi zdravstvenimi težavami, vključno z depresijo, anksioznost, težave s kožo, diabetes in artritis.

delo

Po navedbah Centra za nadzor in preprečevanje bolezni (CDC) , Američani zdaj porabijo 8 odstotkov več časa na delovnem mestu v primerjavi s stanjem pred 20 leti, in približno 13 odstotkov ljudi, ki delajo v drugo službo. Vsaj 40 odstotkov poroča njihova delovna mesta so stresno, in 26 odstotkov poročilo pogosto čutijo spali ven s svojim delom.

Vsako število stvari, ki lahko prispevajo k stresu delovnih mest, vključno s preveč dela, negotovost zaposlitve, nezadovoljstvo s službo ali kariero, in sporov s šefom in / ali sodelavci. Ali ste skrbi za določen projekt ali občutek nepravično obravnavan, lahko dajanje svoje delo pred vsem drugim vplivajo številne vidike svojega življenja, vključno z osebnimi odnosi in duševno in telesno zdravje.

Dejavniki zunaj same zaposlitve imajo tudi vlogo pri stres na delovnem mestu, vključno osebe psihološko make-up, splošno zdravje, osebno življenje. in znesek čustvene podpore so izven dela.

Znaki stresa na delovnem mestu je lahko fizično in psihično, vključno z:

 • Utrujenost
 • glavobol
 • Napetost v mišicah in bolečine
 • težave z želodcem
 • razbijanje srca
 • Anksioznost
 • Depresija
 • Nihanje v razpoloženju
 • Težave s koncentracijo ali odločanje

Nekateri ljudje se počutijo preobremenjeni in boriti, da bi, kar lahko vpliva na njihovo vedenje, kot tudi. Job stres lahko spodbudi posameznike, da imajo:

 • Povečane bolniških dni
 • Kapljice za delovno uspešnost
 • Težave z osebnimi odnosi
 • Zmanjšana ustvarjalnost in pobude
 • Nižja stopnja potrpežljivosti in povišane ravni frustracije
 • nezainteresiranost
 • izolacija

osebni odnosi

Obstajajo ljudje v vse naše življenje, da nam povzročajo stres. To bi lahko bil družinski član, intimni partner, prijatelj ali sodelavec. Strupene ljudje skrivajo v vseh delih našega življenja in stres doživljamo iz teh razmerij lahko vplivajo na telesno in duševno zdravje.

Obstajajo številni vzroki stresa v romantičnih odnosih in ko so pari nenehno pod pritiskom, bi se odnos lahko na tveganje za neuspeh.

Skupna odnos stresorjev vključujejo:

 • Ker je preveč zaposlen, da preživijo čas s seboj in delijo odgovornost
 • Intimnost in seks so postali redki zaradi Poduzetnost, zdravstvenih težav, in poljubno število drugih razlogov
 • Vi in vaš partner ne komunicirata
 • Vi in / ali partner se porabijo preveč alkohola in / ali uporabo drog
 • Vi ali vaš partner razmišljate o ločitvi
 • Tam je zloraba ali nadzor v odnosu

Znaki stresa v zvezi z osebnimi odnosi so podobni običajnim simptomih splošne stres in lahko vključujejo fizične zdravstvene in težave s spanjem, depresija in anksioznost. Prav tako lahko znajdete izogibanje ali ob konfliktu z posameznika, ali se hitro razdraženo s svojo prisotnostjo.

Včasih lahko osebni odnos stres je povezana tudi z našimi odnosi z ljudmi na platform družabnih medijev, kot je Facebook . Na primer, socialnih medijev kaže, da seveda spodbujanje sebe v primerjavi z drugimi, ki lahko vodijo do stresa občutek neustrezna. Prav tako omogoča ustrahovanje lažje.

starševstvo

Starši se pogosto soočajo z upravljanjem zaseden seznamih, ki vključujejo delo, gospodinjskih dolžnosti, in vzgojo otrok. Te zahteve za posledico starševstvo stresa.

Visoke stopnje starševstvo stres lahko povzroči eden od staršev, da je kruto, negativna, in avtoritarni v interakcijah z otroki. Starševstvo stres lahko prav tako zmanjšajo kakovost starš-otrok odnosov. Na primer, morda ne boste imeli odprto komunikacijo, da vaš otrok ne pride na vas za nasvet ali vašega otroka in lahko trdijo pogosto.

Viri starševstvo stresa so lahko nižji dohodek, ki delajo dolge ure, ena starševstva, zakonske ali odnos napetosti, ali vzgojo otroka, ki je bil diagnosticiran z vedenjsko motnjo ali motnjami v razvoju.

Starši otrok z motnjami vedenja in razvojne zamude imajo največje tveganje za starševstvo stres. Dejstvo je, številne študije kažejo, starši otrok z avtizmom, so poročanje višje ravni starševstva stresa, kot ljudi, katerih otroci nimajo pogoja.

Vsakodnevno življenje in Poduzetnost

Dan za dnem stresorji so naše vsakdanje neprijetnosti. Ti vključujejo stvari, kot misplacing ključe, zamuja, in pozablja, da bi pomemben element s seboj, ko zapusti hišo. Ponavadi so to le manjše neuspešni, če pa postajajo vse pogostejši, postanejo vir tesnobe, ki vplivajo na fizično in / ali psihično zdravje.

Stres, da so prezaposleni je vedno bolj pogosta. Te dni, ljudje so širša kot kdajkoli prej in ki dodaja veliko stresa na njihovo življenje. V nekaterih primerih, Poduzetnost je zaradi nujnosti, kot da bi morali delati za drugo službo. Drugi časi, da je zaradi krivde in ne želijo razočarati drugih. Ljudje ne morejo reči “ne” in na koncu z malo časa zase, ali pa spregledajo svoje osnovne potrebe, kot so prehranjevanje prav in izvajanju zaradi pomanjkanja časa.

Osebnost in viri

Vaše osebnostne lastnosti in vire, ki jih imajo na voljo, da vas veže na vse zgoraj in lahko neodvisni viri stresa, kot dobro.

Extroverts, na primer, pogosto doživljajo manj stresa v vsakdanjem življenju in imajo večje družbene vire, ki blažijo stres. Perfekcionisti lahko prinese stres na sebi po nepotrebnem zaradi svoje zahtevne standarde, doživljajo več negativnih zdravstvenih posledic duševne in fizične kot tisti, ki zgolj osredotočiti na vrhunskih dosežkov.

Tisti, ki so “Tip A” lahko poudariti vse okoli njih, vključno sami. Tisti, ki imajo dovolj denarja za najem pomoč lahko prenese stresne naloge, tako da je ta vir lahko zagotavlja prednost pred tistimi, ki se borijo, da bi preživela in je treba bolj prizadevati, da prihranite denar.