Skip to main content

Hoe om te gaan met financiële stress

 Hoe om te gaan met financiële stress
Financiële stress is een wijdverspreide ervaring. Volgens de American Psychological Association (APA), zijn 72 procent van de Amerikanen ten minste af en toe gestrest over geld en 22 procent voelt zeer gestrest over hun financiën. Dit is vrij belangrijk omdat financiële stress is gekoppeld aan gezondheidsproblemen, zoals depressie en slaapproblemen. Met de stijgende kosten van levensonderhoud, veel Amerikanen voelen de crunch van financiële stress.

Hoe Financial Stress beïnvloedt uw gezondheid

Angst over geld kan een negatieve invloed hebben op uw gezondheid op verschillende manieren:

  • Ongezonde coping-gedrag: Mensen die in financiële stress kunnen meer kans om hun angst te verdoven door te drinken, roken, te veel eten, of het beoefenen van andere ongezonde coping-gedrag zijn. Dit op zijn beurt leidt tot meer stress.
  • Minder geld voor zelfzorg: Met minder geld in de begroting, mensen die al onder financiële stress hebben de neiging te beknibbelen op gebieden als gezondheidszorg te betalen voor basisbehoeften zoals voedsel. Kleine problemen kunnen gaan ongecontroleerd en om te zetten in grotere problemen. Dit leidt ook tot meer stress.
  • Verloren slaap: Wanneer onder financiële stress, mensen ervaren vaak moeite met slapen, dat kan oplopen tot een slaaptekort, afbreuk te doen aan het immuunsysteem functioneren en cognitieve vaardigheden en het veroorzaken van extra humeurigheid.
  • Ongezonde emoties: Credit card schuld kan ongezonde emoties die een tol op uw gezondheid kunnen treffen. Mensen kunnen angst, frustratie, en een gevoel van hopeloosheid als de schuld opstapelt en toenemende hoeveelheden geld nodig alleen maar om de rente te betalen ervaren. Dit veroorzaakt extra spanning, welke verbindingen met de stress van slechte coping en zelfverwaarlozing, een dreigende hoeveelheid stress geworden.

Hoe om te gaan

Hier is wat u kunt doen om uw financiële situatie om te gaan en nog veel meer gevoel de controle over je leven, je stress te verminderen, en het opbouwen van een meer zekere toekomst:

  • Begrijp de schuld cyclus. Leren hoe je de schuld te begrijpen en hoe we in het is de eerste stap om jezelf uit deze val. Dit kan u helpen om niet alleen de cyclus beter te begrijpen, maar om jezelf te bevrijden uit het. Als je eenmaal weet hoe om uit te breken, kunt u werken aan jezelf te verwijderen van de hoge druk van het zijn in de schulden, en beginnen met de bouw in de richting van uw toekomst in een meer positieve manier met eenvoudige gewoonten die gemakkelijk te onderhouden zijn.
  • Weten wanneer je geld en hoe je het nodig hebt. Als je gestresst voelt over de financiën, u waarschijnlijk al voelt dat je meer geld nodig heeft in uw budget. Echter, wetende hoe u uw financiële holdings te verhogen zonder dat er aanzienlijke stress voor jezelf kan lastig zijn, ook. Hier zijn een aantal bewezen tips voor het verhogen van uw inkomen, dat is een geweldige manier om stress te verlichten.
  • Leren leven met minder. Getting comfortabel met de budgettering en wonen op minder kan uw spaargeld te verhogen. Hier zijn enkele eenvoudige, weinig stress tips om te leren een budget dat u zal blijven leven binnen uw middelen te handhaven. Wanneer u een plan, kunt u meer controle over uw financiën te voelen, en dit kan u helpen om zich minder gestrest.
  • Vergeet niet om algemene stress management. Als je werkt aan het verbeteren van uw financiële situatie, kun je stress te verminderen door het beoefenen van stress-reducerende technieken en het maken van andere wijzigingen in een lage stress levensstijl past.

Door het volgen van het advies in de bovenstaande links en het maken van deze veranderingen in levensstijl, kan de last van financiële stress binnenkort een ding van het verleden.