Skip to main content

Hoe werkt chronische stress een negatieve invloed op uw gezondheid?

Hoe werkt chronische stress een negatieve invloed op uw gezondheid?
Chronische stress is een langdurige en constant gevoel van stress die een negatieve invloed kan hebben op uw gezondheid als het gaat onbehandeld. Het kan worden veroorzaakt door de dagelijkse druk van het balanceren van gezin en werk of door traumatische situaties. Om te beginnen met het beheren van chronische stress, moeten we begrijpen wat het is, wat kan veroorzaken en hoe het invloed op ons hele lichaam.

Wat is chronische stress?

Chronische stress resulteert uit een toestand van permanente fysiologische opwinding. Dit gebeurt wanneer het lichaam ervaart stressoren met een dergelijke frequentie of intensiteit die het autonome zenuwstelsel een adequate kans om de ontspanning respons op een regelmatige basis te activeren heeft.

Dit betekent dat het lichaam in een constante toestand van fysiologische opwinding blijft. Het beïnvloedt bijna elk systeem in het lichaam, direct of indirect. We werden gebouwd om acute stress, dat is van korte duur, maar niet chronische stress, die is stabiel over een lange periode van tijd af te handelen.

Oorzaken

Deze vorm van chronische stress respons optreedt maar al te vaak van onze moderne levensstijl. Alles, van hoge druk banen om eenzaamheid te drukke verkeer kan het lichaam in een staat van de waargenomen dreiging en chronische stress te houden.

In dit geval, onze vecht- of vluchtreactie, die werd ontworpen om ons te helpen te vechten een paar levensbedreigende situaties gespreid over een lange periode (zoals wordt aangevallen door een beer om zo vaak), kan ons lichaam en de oorzaak slijten ons ziek worden, hetzij fysiek of emotioneel.

In feite, wordt geschat dat tot 90% van de arts bezoeken zijn voor de omstandigheden waarin spanning een rol speelt! Dat is waarom het zo belangrijk is om stress management technieken te leren en het maken van gezonde levensstijl veranderingen om jezelf te beschermen tegen de negatieve gevolgen van chronische stress.

Voorbeelden van acute versus chronische stress

Er zijn vele gebeurtenissen in het leven die zowel acute als chronische stress veroorzaken. Om de twee in perspectief te plaatsen, hier zijn een paar voorbeelden.

Acute Stress Is Short-Term
Acute stress kan optreden wanneer je in een auto-ongeluk. Je hebt niet alleen te maken hebben met de politie rapporten, verzekeringsmaatschappijen en het beoordelen van de schade aan jezelf en je auto, maar wat je nodig hebt om uit te vinden hoe je naar de volgende dag te werken.

De meeste van deze problemen zullen worden uitgewerkt binnen een week (misschien zo lang als een maand) en kort na het ongeval, wordt uw eerste spanningsvrij omdat de situatie onder controle is. Tenminste je bent veilig!

Een ander voorbeeld is wanneer u werkt op een belangrijk project voor het werk. Je zet in lange uren en hebben een strak en dreigende deadline. Dit kan leiden tot veel stressvolle dagen zoals u fine-tunen van alle details. Echter, zodra het project is ingediend, kunt u heerlijk ontspannen.

In dit geval kan je stress daadwerkelijk hebben geholpen om beter te presteren, omdat niet alle stress is slecht.

Chronische Stress Is Long-Term
Aan de andere kant, als je familie financieel of met een ernstige ziekte worstelt, kan de stress chronisch worden. Iemand in uw huis kan niet in staat zijn om te werken, rekeningen stapelen zich op en je huis is bijna afscherming en dit kan laat je gestrest maanden of zelfs een jaar of meer.

Uw constante zorg slijt je lichaam, waardoor je moe en angstig voelen. U werkt harder dan ooit om rond te komen en maak ongezonde keuzes over voeding en lichaamsbeweging, die kan zorgen dat u zich nog erger. Dit kan leiden tot ernstige depressie bij andere gezondheidsproblemen.

We kunnen ook chronische stress gerelateerd aan het werk. Veel banen vereisen veel uit van ons en het kan vaak het gevoel dat je nooit een pauze te krijgen of zijn altijd onder druk om te presteren.

Overuren, constante reizen en hoge druk zakelijke relaties kan uw lichaam te houden in een constante staat van opwinding, zelfs als je thuis komt om uw gezin. Dit kan ook toevoegen aan de slijtage van je lichaam en de voortdurende stress kan bijdragen aan ernstige gezondheidsproblemen, zoals hart-en vaatziekten of leiden tot een hartaanval.

Als u last heeft chronische stress

Het is belangrijk om te beginnen met behulp van stress management technieken zo vroeg mogelijk als je chronische stress te herkennen in je leven. Dit werkt voor een paar redenen.

Snelwerkende spanning relievers kan de reactie op stress te keren zodat je lichaam heeft een kans om te herstellen en je geest heeft een kans om problemen vanuit een proactieve houding te benaderen in plaats van te reageren vanuit een gestresst of zelfs in paniek perspectief. Als je het maken van keuzes uit een meer ontspannen en zelfverzekerd plaats, ben je geneigd om keuzes te maken die meer zijn in lijn met uw belangen te maken en te voorkomen dat het creëren van meer stress bij jezelf.

Langere termijn een gezonde gewoonten kan ook belangrijk uit te voeren, omdat ze veerkracht kunnen bouwen en geven u de kans om een ​​pauze van de stress te nemen op een regelmatige basis. Dit kan u helpen uit te blijven, zodat voortdurend dat je niet beseffen hoe gestresst je bent, waar u kunt houden van het nemen van stappen om de stress te verminderen in je leven gestrest te houden. Het kan u ook redden van de meer negatieve effecten van chronische stress. Enkele van de meest effectieve gewoonten omvatten oefening, meditatie en journaling, zoals ze hebben aangetoond dat veerkracht te bevorderen tegen stress

Het veranderen van hoe u reageert op stress kan ook helpen. Door het aanbrengen van wijzigingen in de stressvolle situaties je gezicht te verminderen (nee te zeggen vaker, bijvoorbeeld) en door het veranderen van de manier waarop je kijkt naar de situaties die je gezicht (uzelf eraan te herinneren van de middelen die u kunt gebruiken en de kracht die je bezit) kunnen beide helpen. Het naderen van stress door een proactieve houding kan helpen verminderen chronische stress

U kan ook nodig zijn om een ​​arts of therapeut, die zeer effectief kan zijn om te spreken. Als u andere strategieën hebt geprobeerd en het gevoel dat je meer nodig hebt, of als u zich deze zal niet genoeg zijn om te helpen, aarzel dan niet om uw arts te praten over uw zorgen. Er is effectieve hulp beschikbaar is, en het kan worden gebruikt als aanvulling op al deze suggesties.