Skip to main content

Hogy a személyiség típusa hatással van a Health

személyiség típus
Lehet a személyiség típusát kell károsítják meg, vagy a személyiség valóban segít élni hosszabb életet? A személyiség játszik ilyen fontos szerepet játszik annak meghatározásában a viselkedés és szokások, így nem csoda, hogy a személyiség típus egy kapcsolatot az egészségre. Mindent, hogy milyen gyakran fordul orvoshoz, hogy hogyan foglalkozik a stressz van kötve, a személyiség.

Filozófusok, orvosok és a kutatók már régóta próbálták megtalálni közötti kapcsolatokat személyiség és a fizikai egészséget. Abban az időben az ókori görögök, Hippokratész és Galenus azt javasolta, hogy négy testnedv (vagy személyiség típusok), és hogy mindegyik kapcsolódott érzékenységét bizonyos fizikai vagy mentális betegségek.

Érdeklődés a téma mind a mai napig, és a kutatás azt találta, hogy személyiségjegyek fontos lehet az egészségügyi előrejelzője. Egy tanulmány is találtam , hogy a személyiségjegyek kiállított gyermekkorban kapcsolódnak az egészségi állapot során középkorú. Nem csak ez, de a kutatók azt is megállapították, hogy a személyiségjegyek is kötődik más kulcsfontosságú egészségügyi markerek, így például az orvos-egészségügyi eddig és teljes élettartam .

Tehát hogyan az egészségre hatással a személyiség? Vessünk egy közelebbi pillantást néhány közös személyiségtípusok hogy felfedezzék, mi a lehetséges egészségügyi következményei lehetnek.

A típus

A klasszikus típusú személyiség gyakran jellemzik kemény vezetés, kontrolling, és maximalista. Emberek, akik olyan jellegzetességeket mutatnak, ennek személyiség típus általában több versenyképes, türelmetlen, feszült, magabiztos, és még agresszív.

A típus a gyakran tekintik kemény vezetési munkamániás, aki mindent megtesz, hogy megelőzze. Gyakran úgy érzi, hogy szükség van, hogy uralja, mind a munkahelyi és a személyes interakciók, és származhat az érzéseiket az önértékelés és énkép a saját vélt eredményeket.

Ezt személyiségtípus tárgya volt az érdeklődés, mert először le az 1950-es, valamint a kutatások is asszociáltak számos negatív egészségügyi következmények.

Egyes tanulmányok kimutatták, hogy kapcsolat van az A típusú személyiség típus és a magas vérnyomás, fokozott munkahelyi stressz, a társadalmi elszigetelődés.

Régebbi tanulmányok azt sugallták, hogy a kapcsolat a típusú személyiség típus és a szívbetegségek, de a későbbi kutatások megnehezítette ezeket az eredményeket azáltal, hogy erősítse a kapcsolatot. Típusnak hajlamosak tapasztalat több ellenséges, a jellemzője, hogy volt kötve , hogy fokozott a szívbetegség kockázatát.

A kezdeti kutatások több mint 40 évvel ezelőtt azt javasolta, hogy A típusú személyiség volt egy 7-szeres kialakulásának fokozott kockázatát koszorúér-betegség. De újabb tanulmányok azt sugallják, hogy a valódi tettes mögött a megnövekedett szívbetegség kockázatát valószínűleg kapcsolódik a harag és ellenségeskedés.

Tehát mit lehet tenni, hogy csökkentse a egészségügyi kockázatokat, ha van egy A típusú személyiség?

Megérteni, hogy mit lehet változtatni. Még ha személyiségtípus kapcsolódik a megnövekedett egészségügyi problémája van, egyesek javasolták, hogy lehet, hogy kevés beteg és orvos tehet e kockázatok csökkentése érdekében. Egyes szakértők azonban arra utalnak, hogy a személyiség változás lehetséges, és akkor is, ha nem feltétlenül változik a személyiség, vannak olyan lépések, hogy a betegek is igénybe vehet, hogy minimalizálja a lehetséges egészségügyi következményeit teljes személyiség típusát.

Fókuszban a negatív vonások társított személyiség típus. Ha gyakran van néhány a több negatív jellemzőit az A típusú személyiség, mint például a tendencia, hogy stresszes, ellenséges, és társadalmilag elszigetelt, fedezze fel a dolgokat, hogy lehet, hogy csökkentse az esélyét, hogy a magas vérnyomás kialakulásának és más egészségügyi problémák.

Gyakorlat minőségű megküzdési és a stressz kezelése készségeket. Hatékony stressz menedzsment technikák segítségével megtanulják, hogyan kell jobban megbirkózni a mindennapi élet stresszt. Tanulás, hogyan kell kezelni düh és ellenségesség is segíthet. És keresi a módját, hogy javítsa a szociális kapcsolatok segíthet javítani a közérzetet a jelenben és a jövőben is.

Még hátra

Az emberek egy fesztelen személyiség, gyakran nevezik a B típusú személyiség, általában sokkal nyugodtabb és könnyen megy, mint az A típusú társaik. Ezzel szemben a típust, Type B jellemzően kevésbé stresszes és kevésbé versenyképes. Ezek az egyének hajlamosak, amelyek inkább a feladatok ellátásában az élvezet ezzel ahelyett, hogy úgy hajtja el kell érni, győzelem, vagy uralni. Ez nem jelenti azt, hogy Type Bs nem értékelik teljesítmény. Munkájukat folyamatosan felé céljaik, hanem élvezni a folyamatot, és kevésbé van kitéve a stressz, ha nem nyer.

Az emberek a B típusú személyiség típus is jobban vonzott a pályára és hobbi, amelyek még hátra és a kreativitás központú, mint például a válás egy művész, író, színész, vagy terapeuta.

Szóval milyen egészségügyi következményei is vannak, hogy az emberek inkább egy B típusú személyiség?

Fenntartja az egészséges életmód. Mivel lesimított jelentheti, hogy egy több ábrándos megközelítés az egészségre. Enyhítették lehet jó, de nem ernyedt a egészséges szokások.

Elsősorban a pozitív. A Típus Bs, a hírek többnyire jó. Ha ez a személyiség típus, akkor valószínűleg kisebb a kockázata a fejlődő egészségügyi kapcsolatos kérdések szorongás. Hajlamos élvezni az életet, elég jó kezelni a stresszt, és valószínűleg jó életminőséget. Mindezek a tényezők azt jelenti, hogy kevésbé valószínű, hogy megtapasztalják a negatív egészségügyi következmények, amelyek kapcsolódnak a stressz, a düh és a szorongás.

Az emberek tetszését

Az emberek egy „kedvében” személyiségtípus hajlamosak befogadására, passzív, és megfelelő. Ez a személyiség típus lehet az egészségre upsides és hátrányai. Egyrészt azok kedvében jellege azt jelenti, hogy azok nagyobb valószínűséggel követik az orvos utasításait.

Mivel a passzív természet, ember pleasers lehet nagyobb valószínűséggel érzik reménytelen vagy tehetetlen az arcát egy negatív egészségügyi esemény.

Ők is kevésbé valószínű, hogy kérjenek segítséget, ha valami baj van, ahelyett, hogy úgy érzi, hogy nem akar teher lenni, vagy kényelmetlenséget mások. Amikor szembesül a diagnózis, akkor egyszerűen csak bedobja a törülközőt, és feltételezik, hogy semmi ők teszik sok a különbség.

Tehát mit tehetünk az egészségünk megóvása érdekében, ha inkább egy ember-Pleaser?

Ne hagyja figyelmen kívül magad. Az emberek tetszését néha elhelyezhetik saját jólét utoljára. Mivel lelkiismeretes mások is pozitív tulajdonság, de biztos, hogy időre van szüksége a saját egészségét is.

Vegyünk egy aktív szerepet az egészségre. Az is könnyen esik azt gondolni, hogy az egészség a kezedből, de figyelembe egy belső kontrollhely segíthet úgy érzi, több az irányítást a jelenlegi és a jövőbeli egészségét. Ahelyett, hogy összpontosítva a külső hatások, amelyek befolyásolják az egészség, figyelni a dolgokat, hogy meg lehet változtatni a saját akciók.

Worry-Worts

Ha inkább egy neurotikus személyiség, akkor hajlamosak reagálni érzéseit veszteség, a frusztráció és egyéb feszültségek negatív érzelmek. A heves érzelmi reakciók viszonylag kis élet kihívásaival gyakori. A kutatók azt találták , hogy ez a tulajdonság lehet jósolni a különböző fizikai és mentális zavarok, beleértve a teljes élet a hosszú élettartam.

Egy kutatás felülvizsgálat megállapította, hogy azok, akik magasabb neuroticizmust és alacsonyabb a többi Big Five (neuroticismus, extraverzió, barátságosság, nyitottság, lelkiismeretesség), különösen alacsonyabb lelkiismeretesség, tendenciózusan kevésbé egészséges, mint a kevésbé neurotikus társaik. Azok, akik magas neuroticismus is nagyobb valószínűséggel tapasztalnak fizikai egészségügyi problémákat, mint például a szív- és érrendszeri betegség, irritábilis bél szindróma és az asztma.

Neuroticismus összefüggésbe hozták a generalizált szorongás, depresszió, pánikbetegség, antiszociális személyiségzavar, és a szerhasználat.

Vannak olyan stratégiák követheti, ami segít csökkenteni a lehetséges egészségügyi kockázatok neurotikus személyiség?

Megelőzési stratégiák segíthetnek. Mivel a gond szemölcs van az egészségügyi kockázatok, de a fejjel jobb megértése a személyiség az, hogy akkor tegyen lépéseket, hogy vegyenek részt a megelőző ellátás.

Irányítsd a gond. Túlzott aggasztó lehet aggasztó, így a megállapítás módon szabályozhatja a gondolatait, és cserélje ki a negatív érzelmek, több pozitív is fontos. Stratégiákat, mint figyelemelterelés, beszél egy barát, és a relaxációs technikák mind hasznos lehet, ha úgy találja magát legyőzni neurotikus érzéseit.

Szomorú

A D-típusú személyiség volt először 1996-ban, és jellemzi a „szomorú” vonások, mint például, hogy hajlamosabbak a negatív érzelmek és a hiányzó önkifejezés. A stressz, a depresszió, a szorongás, a harag és a magány is társult D-típusú személyiség. Azt is jön súlyos egészségügyi következményekkel járhat.

Tehát mi a lehetséges egészségügyi hatásairól, amelynek D-típusú személyiség? Egy tanulmány szerint , hogy az emberek D-típusú személyiség vannak négyszeres halálozási kockázatot azokhoz képest, más személyiség típusok.

Szerint egy másik tanulmány folyóiratban Circulation: Cardiovascular Quality és eredmények , az emberek ezzel a személyiség típus vannak háromszoros megnövekedett kockázata szív problémák, beleértve a szívelégtelenséget. A tanulmány azt is javasolta, hogy mintegy 20 százaléka az amerikai felnőttek a D-típusú személyiség, a körülbelüli 50 százaléka betegek szívproblémák jellemzőkkel bíró e szomorú személyiség típus.

Tehát mit kell tennie, hogy segítsen enyhíteni a lehetséges egészségügyi kockázatokat, amelyek egy D-típusú személyiség?

Beszéljen orvosával. Egyes szakértők remélik, hogy a szűrés a szívbetegek számára ezek a tulajdonságok lehetővé tenné az orvosok, és e veszélyeztetett viselkedési és kognitív tanácsadás.

Gyakorlat jó stressz menedzsment technikák . Önsegítő megközelítések, mint a gyakorló jó stressz menedzsment technikák és átformálva események összpontosítani pozitív érzelmek is hasznos lehet.

introvertáltakra

A kutatások azt is kapcsolódik néhány híres „Big Five” személyiségjegyek fizikai betegség és lelki betegség. Egy tanulmány megállapította, hogy az emberek, akik hajlamosak jobban extrovertált, lelkiismeretes és kellemes is hajlamosak, hogy egészségesebb. Ennek az az oka, részben arra a tényre, hogy az emberek, akiknél magasabb ezek Big Five vonások is hajlamosak, hogy nagyobb valószínűséggel, hogy hatékonyabb kommunikációt orvosukkal.

Egy 2009-es tanulmány megállapította, hogy a szociális támogatás kapcsolódik a fizikai egészségi állapot, beleértve az egészségesebb viselkedés, jobb megküzdési készségek és tartja az orvosi rutin. Az orvosok és más egészségügyi szakemberek már régóta nyilvánvaló, hogy a minőségi szociális támogatás és a kapcsolatok fontos védőhatást a fizikai és mentális egészség.

Tehát mit tehetünk, ha nem extrovertált?

Építsd meg a szociális támogatást. Még ha általában egy inkább befelé forduló személyiség, amely meghatározza az erős szociális támogatás egyik módja annak, hogy segít csökkenteni a lehetséges egészségügyi kockázatok a személyiség típusát. Szociális támogatás hiánya összefüggésbe hozták a különböző betegségek, beleértve a csökkent immunitás és fokozott a szívbetegség kockázatát.

Mit jelent mindez

Bár a kutatás azt mutatja, hogy a személyiség típus egyértelműen szerepet játszik az egészség és a jó közérzet, bizonyos betegségek nagyobb valószínűséggel befolyásolja pszichológiai jellemzői. Szív betegség, például erősebben kapcsolódik személyiség típusát, mint a rák.

Akkor miért személyiség hatással az egészségre? Miért bizonyos tulajdonságokat, így kötve bizonyos betegségek? A válaszok nem egyértelműek, de az egyik lehetséges magyarázat az, hogy a személyiség hatások viselkedés és életmóddal. Az emberek, akik több lelkiismeretes lehet nagyobb valószínűséggel, hogy egészségesebb választás, míg azok, akik a magas neuroticismus kevésbé valószínű, hogy orvosi segítséget kérni, vagy gyengébb szociális támogató rendszerek.

Csak azért, mert általában van egy bizonyos személyiségtípus nem végzet, hogy a jövőben a megszerzése bizonyos betegségek.

Mint sok mindent, az egyéni kialakulásának kockázatát az egészségi problémák függ számos tényezőtől túl a személyiség, beleértve a genetikát, a környezet, az életmód és viselkedés.

Megértése a személyiség lehet egy nagyszerű módja annak, hogy segítsen meghatározni, milyen egészségügyi választásokról vagy változtatásokat kell összpontosítani, hogy. Azáltal, hogy tisztában van a lehetséges veszélyek akkor szembe, akkor dolgozni az egészségügyi szakemberek számára, hogy dolgozzon ki egy tervet, hogy minimálisra csökkentsék a veszélyeket.

végső gondolat

A kutatások világosan mutatja közötti kapcsolat személyiség és az egészség. Ha úgy gondolja, hogy a személyiségét, mentális állapotát, vagy viselkedést okoz betegséget, vagy romlik az aktuális tünetek, beszéljen orvosával tanácsot lehetséges kezeléseket, amelynek során a pszichoterápia, gyógyszeres kezelés, vagy öngondoskodás.