Skip to main content

Hogyan működik a krónikus stressz negatívan befolyásolja az egészségét?

Hogyan működik a krónikus stressz negatívan befolyásolja az egészségét?
A krónikus stressz hosszú távú és folyamatos érzés a stressz negatív hatással lehet az egészségre, ha nem kezelik. Ez okozhatja a mindennapi nyomás a családdal és a munkával vagy traumás helyzetekben. Annak érdekében, hogy kezdődik a krónikus stressz kezelésének, meg kell értenünk, hogy mi ez, mi lehet okozza, és ez hogyan befolyásolja a egész testet.

Mi az a krónikus stressz?

A krónikus stressz következménye állapotban folyamatos fiziológiai izgalmi. Ez akkor fordul elő, amikor a szervezet tapasztal stresszorok olyan gyakoriságának és intenzitásának, hogy a vegetatív idegrendszer nem megfelelő lehetőséget, hogy aktiválja a relaxációs válasz rendszeresen.

Ez azt jelenti, hogy a test marad állandó a fiziológiai izgalmi. Ez érinti szinte minden rendszer a szervezetben, akár közvetlenül, akár közvetve. Mi épültek kezelni az akut stressz, ami rövid életű, de nem krónikus stressz, ami egyenletes hosszú ideig.

Okoz

Ez a fajta krónikus stressz válasz alakul ki túl gyakran a mi modern életstílus. Mindent nagy nyomást munkahelyek magány forgalmas tudja tartani a test állapotában észlelt fenyegetés és krónikus stressz.

Ebben az esetben a harc vagy menekülés válasz, amelynek célja az volt, hogy segítsen nekünk harcolni néhány életveszélyes helyzetekben elosztásban hosszú időn át (mintha megtámadta egy medve minden olyan gyakran), akkor elkopnak testünket és okát számunkra, hogy megbetegszik, akár fizikailag, akár érzelmileg.

Tény, hogy a becslések szerint akár 90% -a orvos látogatások a feltételeket, amelyek mellett a stressz szerepet játszik! Ezért olyan fontos, hogy megtanulják a stressz menedzsment technikák és az egészséges életmódbeli változtatások megőrzése magát a negatív hatása a krónikus stressz.

Példák akut vs. krónikus stressz

Sok életesemények okozó akut és krónikus stressz. Ahhoz, hogy a két a perspektíva, íme néhány példa.

Akut stressz rövid távra
akut stressz is előfordulhat, ha kap egy autóbalesetben. Nem csak kell foglalkozni a rendőrségi jelentések, a biztosítók és értékeli a kár, hogy magát és autóját, de meg kell találni, hogyan lehet dolgozni a következő napon.

A legtöbb ilyen probléma lesz dolgozott ki egy héten belül (talán mindaddig, amíg egy hónap), és nem sokkal a baleset után, a kezdeti feszültség enyhül, mivel a helyzet ellenőrzés alatt. Legalább biztonságban vannak!

Egy másik példa az, amikor dolgozik egy fontos projekt munka. Teszel hosszú órákat, és egy feszes és fenyegető határidő. Ez okozhat sok stresszes napok finomíthatja az összes részletet. Azonban, ha a projekt benyújtása, pihenhet.

Ebben az esetben a stressz valóban segített jobban teljesítenek, mert nem minden stressz rossz.

Krónikus stressz hosszú távú
Másrészt, ha a család nehéz anyagi, vagy egy súlyos betegség, a stressz krónikussá válhat. Valaki otthon nem lehet tudni, hogy a munka, számlák halmozódnak fel, és az otthoni közeledik kizárás és ez hagyhatnak hangsúlyozta hónapokig, vagy akár egy évig vagy még tovább.

Az állandó aggodalom kopik tested, hogy úgy érzi, fáradt és ideges. Lehet keményebben dolgozik, mint valaha megélni, és az egészségtelen döntéseket diéta és mozgás, ami lehet, hogy úgy érzi, még rosszabb. Ez ahhoz vezethet, hogy a súlyos depresszió között más egészségügyi problémája van.

Mi is van a krónikus stressz, a munkával kapcsolatos. Sok munkahely igényel sok ki minket, és ez gyakran úgy érzik, mintha soha nem tud egy kis szünetet, vagy mindig nyomás alatt elvégezni.

Túlórázik, állandó utazás és nagynyomású üzleti kapcsolatok tudja tartani a szervezet egy állandó izgalom, még ha hazaér a család. Ez is növeli a kopás a test és a folyamatos stressz hozzájárulhat a súlyos egészségügyi problémák, mint a szívbetegség vagy vezet a szívroham.

Ha azt tapasztalja, a krónikus stressz

Fontos, hogy elkezdi használni a stressz menedzsment technikák a lehető leghamarabb, ha ismeri a krónikus stressz az életedben. Ez úgy működik, néhány ok.

Gyors hatású stressz relievers megfordíthatja a stresszválasz, így a test egy esélyt, hogy talpra álljanak, és az elméd van esélye, hogy a megközelítés a problémák proaktív álláspontot ahelyett, hogy reagáljon egy stresszes, vagy akár pánikszerű szempontból. Amikor döntéseket hozni egy lazább és magabiztos hely, akkor inkább olyan döntéseket, amelyek több in-line az Ön érdekeit, és ne alakuljon ki több stresszt magad.

Hosszabb távú egészséges szokások is fontos lehet végrehajtani, mert lehet építeni rugalmasságát és kapsz esélye arra, hogy egy kis szünetet a stressz rendszeresen. Ez segíthet, hogy ne tartózkodó hangsúlyozták, így folyamatosan, hogy nem veszik észre, mennyire hangsúlyozta van, ami tartsa meg a lépéseket, hogy csökkentse a stressz az életedben. Azt is menteni a több negatív krónikus stressz hatásai. Néhány a leghatékonyabb szokások közé testmozgás, meditáció, és a naplózás, mivel kimutatták, hogy elősegíti az ellenálló képesség a stressz

Változó, hogy hogyan reagál a stresszre segítségével is. Azáltal, hogy megváltoztatja, hogy csökkentsék a stresszes helyzetekkel szembesülnek (mondván nem gyakrabban, például), és megváltoztatja az utat megnézi az esetekben ha szembe (emlékeztetve magát a források segítségével, és a te erőddel rendelkezik) egyaránt segítséget. Közeledik stressz proaktív álláspontot segíthet csökkenteni a krónikus stressz

Akkor is kell beszélni, hogy az orvos vagy terapeuta, amely nagyon hatékony lehet. Ha megpróbálta más stratégiák és úgy érzi, szüksége van több, vagy ha úgy érzi, ezek nem lesz elég ahhoz, hogy segítsen, ne habozzon, beszéljen orvosával az Ön aggodalmait. Van hatékony segítséget elérhető, és lehet használni mellett az összes ezeket a javaslatokat.